8 GB RAM'li sistemde 4.1 GB kullanım gözüküyor

298784

Kilopat
RAM
8 GB 1600 Mhz
SSD veya HDD modeli
111GB SATA SSD, 931GB Western Digital WDC WD10EZEX
Ekran kartı
2047MB NVIDIA GeForce GT 1030
Anakart
H61M-DS2
İşlemci
Intel Core i3-3220 3.30GHz
Merhaba. Windows 11 kullanmamdan kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüğüm ve öncesinden konusunu açıp yeni bilgisayar geçeceğimden ötürü çözüldü olarak işaretlediğim konunun üzerine bu konuyu açıyorum. Bilgisayarda birkaç işim var ve halletmem lazım ama yapamıyorum bu sorundan dolayı. Bu yüzden Windows 10'a geçtim lakin sorun hala devam ediyor.
Sorun şu ki, 8 GB bellek takılı ve görev yöneticisinde kullanıcı hesapları kısmında hesabım 1.3 GB kullanıyor gözüküyor (%50 kullanım?). Fakat performans sekmesinde 4.1 GB kullanıyor gözüküyor. Burada 2.8 GB bir kayıp var. Ne kullanıyor, neden kullanıyor bilmiyorum göremiyorum da. Sizce neden olabilir?

20220820_065205 (1).jpg

20220820_065214.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 4Gb veya altı ram varsa Windows ona göre kullanımı kısıyor herkeste aynı bende de 8Gb ram var 3Gb Windows'a gidiyor tam performans alabilmek için bu gerekli sevsek de sevmesek de Windows kullanıyorsak buna katlanıyoruz isteyenler Linux dağıtımlarına yönelebiliyor.
Çok saçma hocam ama yukarıda anlattığım gibi windows 6 GB mi kullanıyor da out of memory oluyor google?

Çok saçma hocam ama yukarıda anlattığım gibi windows 6 GB mi kullanıyor da out of memory oluyor google?
Hocam Windows 6GB kullanmaz Google için ise kullandığı ekran kartı ile ilgili olabilir. Bende de site çok uzun süre bekleyince out of memory hatası veriyordu ama ram kullanımı çok yoktu veya kullandığınız tarayıcı ile ilgili de olabilir.

Hocam Windows 6GB kullanmaz Google için ise kullandığı ekran kartı ile ilgili olabilir. Bende de site çok uzun süre bekleyince out of memory hatası veriyordu ama ram kullanımı çok yoktu veya kullandığınız tarayıcı ile ilgili de olabilir.
Daha önce hiç başıma gelmedi bu ekran kartında yada tarayıcıda. Neden şimdi gelsin ki? Hem sadece google kapanmıyor. Öyle olduğu zamanda Discord kapanıyor, Spotify müziği durduruyor daha bir çok şey oluyor bilgisayarda.

16 gb ramlerimi garantiye gönderdim, idarelik bir yerden 4gb ram buldum suan sadece mozilla açık ram kullanımı %82. m2 ssd'ye 12 ram bölümü oluşturmuş ayrıcı bunu da yeni fark ettim. :)

Dosya Ekleri

• ScreenHunter_4.jpg
    ScreenHunter_4.jpg
    20,7 KB · Görüntüleme: 21

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı