8 Pin çıkışlı PSU'ya 2x8 Pin ekran kartı nasıl bağlanır?

Tribalsatak

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemim:
  • MSI B350M Gaming Pro Anakart
  • Ryzen 7 1700 İşlemci
  • Adata SU800 128GB SSD
  • Gigabyte RX560 Ekran Kartı
  • Akasa Venom LX 600W 80+ Bronze Kasa
  • G-Skill RipjawsV 3000 MHz RAM

Ekran kartımı yakında değiştireceğim. GTX1070 veya GTX1080 alabilirim. Fakat güç kaynağımdan gelen PCI-E çıkışı 8 Pin. Dediğim ekran kartları ise yanılmıyorsam 16 Pin. Ben bu ekran kartlarını güç kaynağına nasıl bağlayabilirim? Güç kaynağını mı değiştirmem gerek yoksa daha kolay bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki, dönüştürücüyle kullanmanın bir zararı olur mu? Performans kaybı, sıcaklık vb. şeyler meydana gelir mi? Son olarak, benim güç kaynağımda 8 Pin kablo var. Şimdi ben 8 Pin mi almalıyım yoksa direk 16 Pin mi alacağım?

Peki, dönüştürücüyle kullanmanın bir zararı olur mu? Performans kaybı, sıcaklık vb. şeyler meydana gelir mi? Son olarak, benim güç kaynağımda 8 Pin kablo var. Şimdi ben 8 Pin mi almalıyım yoksa direk 16 Pin mi alacağım?

Hayır herhangi bir sıkıntı olmaz. Ne sıcaklık ne performans düşüklüğü ne de başka bir şey. Alacağın kablonun adı Molex to 8 pin ama muhtemelen PSU'nun kutusundan çıkacaktır çıkmazsa 5-10 liraya alınabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı