8 Pinli anakart yuvaya 4 pini takılırsa çalışır mı?

CaptainYgz

Hectopat
Anakartım 8 pinli ancak PSU 20+4 pinli.
8 Pinli anakart yuvaya 4 pini takarsam çalışır mı? Çevirici gerekli mi?

Eğer çevirici varsa alın yoksa çalışmaz çevirici yoksa yeni tip güç kaynağı almanız gerekmektedir.

Ekran kartı olsa çalışır da işlemciyi denemek lazım hiç denemedim.

Anakarttan anakarta değişiklik gösteren bir durum. Kimi üst düzey anakartlarda pin kontrolü yapan devreler mevcut. Tüm pinler dolmadığı sürece anakartı başlatmıyor. Bu devrelerin benzerini örneğin Asus üst düzey ekran kartlarında da kullanıyor ve ekrana uyarı mesajı çıkartıyor.

Hızlı dönüş için tşk, hemen netleştireyim ;
Fotoları paylaşıyorum. Anakartım ve bağlamak istediğim PSU fotolar ekte. Bu PSU yu bu anakarta nasıl bağlamalıyım? A

PSU detay : Aerocool 500W VX PLUS Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı (AE-VXP500) | Teknobiyotik

PC detay : http://ftp.dell.com/manuals/all-pro...ptiplex-7040-desktop_Owner's Manual_en-us.pdf

NOT: Bu PC deki anakart,ram,cpu, disj vs yeni kasa aldım ona aktacağım ve yeni aldığım kasada bu 500 w PSU Var. Ayrıca yeni kasa ve PSU ma MSI 1660 Super Ventus ekran kartı da bağlayacağım. Tabi yerse

Dosya Ekleri

• yeni_psu500w.jpg
    72,4 KB · Görüntüleme: 62
  • anakart.jpg
    95,1 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Hocam sizin PSU da zaten 4+4 pin var bunu kullanın sorun yok.
6+2 pin ekran kartı beslemesi de var kullanabilirsiniz.
Hocam bir dakika bu nasıl anakart böyle 20+4 pin besleme nerede gören varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…