8 saatten fazla çalışabilen var mı?

Kütüphane tarzı yerlerde hafif 10 dakika mola verdiğim sürece 6 saat çalışabilirim. Ama 8 saatte sabah öğrendiğin şeyi akşama unutursun.

Bu arada evde değildim bu kadar çalıştığımda. O yüzden artırabiliyordum ama ondan bile kaytarmaya başlamıştım artık. Çok sıkıldığım için bahsettiğim son dönemler matematiğin yüzünü falan açmaz oldum. Paragraflar artık sıktığı için çözmeyi bıraktım vs.
Tam çalışın ama bırakmayın. Sonuna kadar gitsin.

Bugün baktığımda kendi şehrimde tıp okumaktan memnumum ama ilk 1k'ya girebileceğimden eminken böyle olduğu için kötü dedim.

@Coderman128 Ben taş çatlasın maksimum 3 saat çalışabiliyorum. Ondan sonrasını kafam kaldırmıyor. Hani zorlasam bile kendimi, kotayı doldurduktan sonra istesem de anlamıyorum ne çalıştığımı.

Ama gerçekten de böyle çalışanlar var. Bir yakınım üniversite sınavında güzel bir bölüm kazanmıştı. Ailesi kabul etmedi. 1 sene daha hazırlansın dediler. O çocuk sabah 7'de kalkardı. Akşam 10'a kadar aralıksız ders çalışırdı. Dershaneye giderdi, dershaneye gitmediği zamanlar özel ders alırdı. İkisinin olmadığı zamanlar test falan çözerdi. Ailesi nefes aldırmıyordu. Hani bazen biz de diyorduk. Bir pazar da tatil yapsın dinlensin çok yüklenmeyin dediğimizde, keşke sizde böyle çalışsaydınız da böyle kötü bölümlere gitmeseydiniz falan diyorlardı. En sonunda kızcağız sınava girdi, çok iyi bir derece yaptı. Ama okulunu yarım bıraktı. Kıza nasıl bir baskı uygulamışlarsa kız psikolojik sorunlar yaşadı. Bir başarı elde etti ama uzun süre psikolojik tedavi gördü.

Bunlar Allah'ın belası tarzda ebeveynler. Ortaokulda da babam böyleydi. liseye kadar devam etti. en sonunda yumruklu kavga etmiştik. ama sonradan pişman oldum kendimi affettirmeye çalıştım.

Düzenli olarak günde 8 saat çalışan kişi sayısı çok olsaydı iyi üniversiteler 10K'dan değil de 2-3K'dan başlardı herhalde, salladım. Yeri gelmiştir 8 saati geçmişimdir ben de ama her zaman olacak bir şey değil.

Uyku düzeniniz önemli, ben 17 günde uberman uyku döngüsüne alışmıştım, şıp diyince tamam bugün 15 saat çalışayım olmuyor yani.

Telefon kullanmıyorum, 3-4 aydır. Çalışma sürem şu an 8-10 saat civarlarında dolaşıyor ama prime dönemim 15-17 saat.

Birde insanın kafası bir yerden sonra ezber kaldırmıyor sanki.

Her gün 10-15 saat kimse çalışamaz. Günde 4-5 saat kâfi diye düşünüyorum, arada sırada 10 saate falan çıkabilirsiniz belki. Ben kütüphaneye gidersem eğer 7-8 saat çalıştığım oluyor.
Hocam sürekli 15 saat çalışmak mümkün olmayabilir ama 8-10 saat imkansız değil. Bir de ortalama olarak bakmak lazım.
Bir gün canı sıkılır 4 5 saat çalışır. Belki bazenleri 1-2 günlüğüne salar.
Murat Can Kocakulak diye bir kanal vardı. O bir liste mi ne oluşturmuştu.
Mesela ilk 5 bine giren otalama 6-7 saat, son 10-11 ay boyunca gibi.

Sayısal derslerde tek oturuşta max 5 saat çalışabiliyorum ama sözel derslerde tek oturuşta 10 saati geçiyorum. Sözel derslerde çalışmaya pek ihtiyacım olmuyor ama.

Bence saatten çok ne çalıştığın önemli. YKS zamanı son ay sabah 3-4 branş denemesi, saat 10'da 1 adet TYT, öğlen 1-2 konu ve birkaç branş denemesi ve akşam AYT çözerek çok verimli vakit geçiriyordum, denemeler 8-9 saat, konu ise 3-4 saat sürüyordu ve verimli geçiyordu; genelde o sürede tüm kitabı ( atıyorum MEB Biyoloji 11 ) okuyordum, soruları zaten az olduğundan yetiyordu. Boş zamanımda ise İddaa, LoL vs. oynuyordum. Çok çalışmama rağmen yorucu gelmiyordu.

Bu sene üniversitede sınav zamanı günde 11-14 saat civarı okulda kalıp 8-9 saat çalışıp kalanında gezerek finallere çalıştım. Okulda gezme ile karışık ders çalıştığımdan çok yorucu gelmiyordu fakat sınavlar bittikten sonra tükendim denebilir. Son hafta günlük 10-12 saate kadar çıkmak zorunda kalmış olabilirim tabi ama genelde rahat takıldım denebilir. İlk 1.5 ay dersleri ciddiye almamanın sonuçları diyebilirim zaten bu çalışmaya da.

Bir insan ders çalışmak için günde 8 9 saat ders çalışırsa zaten 5. 6. saatlerde hiç birşey anlamaz.İnsan 2 3 saat çalışır ondan sonra zaten bırakır ders çalışmayı.Düzenli ama az saatlerde çalışmak günde 15 saat ders çalışmaktan 10 saat daha etkilidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…