8. sınıf çok mu zor?

Ben LGS sınavına gram çalışmadığım ve günde bayağı oyun oynamama rağmen 302 puan falan aldım. Eğer 5, 6 ve 7. sınıf konularına hakimsen gülerek geçersin diye tahmin ediyorum. Çalışmaya özen göstersen kafi olur muhtemelen.

Arkadaşlar bu sene 8.sınıfa geçeceğim hayırlısıyla. Ama babam ve annem çok üzerime gidiyor. 5.sınıfta yattım ama 95 ortalama ile geçtim.6.sınıfta ise tam tersi olarak bursluluğa çok çalışıp kazandım tam 482 puanla.7.sınıf ise bana kolay geldi sınavlarım 100, 98, 99 falan falandı sadece sözlü notlarım düşüktü. Hatta türkçe öğretmeni bana 7 verdi. Neyse konuya geçiyorum dediğim gibi annem, babam çok üzerime gidiyor artık ne yapmalıyım bilmiyorum konular sanki dağ gibi gelmeye başladı LGS ise Everest'ten daha uzun gibi geliyor. Son olarak denemelerimde 7.sınıf altı sınıflarda kötüydü şimdi 5, 6 yanlış gidiyor. Nedeni ise süre sınavlar beş dakikada bitiyor denemeler ise işkence gibi.

Orta okuldaki notlar yanılta biliyor iyi mi kötü mü olduğunuzu görmek istiyor iseniz gördüğunüz konudan zor LGS soruları çözün böylelikle hangi konuda eksiğiniz olduğunu daha rahat anlarsınız.
Ben yazılı notuna kanıp pek çalışmadım sen yapma.
Son tavsiyem kafani rahat tut 8. sınıf kolay LGS zor.

Yatarak geçersin ama 320 Puanla Meslek Lisesi seni bekler. Notlarım iyi demişsin yani temelin sağlam galiba. Pek zorlanacağını sanmam ama Matematik dersine ağırlık ver. Bu sene 1 Matematik sorusu 7.5 Puan etti. Sonra, hemen kendini zorlama şimdiden günde 6 saat ders çalışırsan 2 aya kalmaz bıkarsın ve derslerin iyice kötüye gider. Daha uzun bir zaman var önünde şimdi 8. Sınıf konularına bakıp tekrar yaparak temelini iyice sağlamlaştır. Okullar açıldığında istersen derslerin ile eş zamanlı, istersen derslerin biraz ilerisinden ders çalışmaya başla. İlk başlarda günde yarım saat tekrar yarım saat soru çözümü ile devam et zamanla bu süreyi arttır. yarım saat tekrar 1.5 saat soru çözümü gibi.

Denemelerde süre sıkıntısı yaşadığını söylemişsin. Bu kitap okumadığından kaynaklı bence. Kelimeleri geç anlıyorsun ve yetişemiyorsun. Bol bol kitap oku boş zamanında her yerde kitap oku. Eve giderken, Uyurken, Ders aralarında, Boş Derslerde her yerde oku. Bu sayede yüksek ihtimalle süre sorununu aşacaksın hatta ileride boş zaman bırakacak hale bile gelebilirsin ki bu çok güzel bir şey. Sorularına tekrar bakmak ve kaydırma yapıp yapmadığına bakmak için boş vaktin olur.

Eğer Telefonun varsa telefonuna Sosyal Medya uygulamalarını indirme. İnstagram, Facebook gibi. Bunlar aşırı zaman kaybı yapıyor. Özellikle İnstagram çok zaman kaybı. TikTok benzeri saçma sapan uygulamalara hiç bulaşma. Onlar beynini köreltiyor nefret ederim zaten. Youtube durabilir ama çok uzun süre bakmamak adına kendini şartlandır. Ders videoları izleyebilirsin.

Telefonunu kullanma demedim, Çünkü kullanırsın. Telefonu faydalı şeyler için kullan. İşine yarayacak şeyler yap güzel ders uygulamaları indir. Test kitaplarının soru çözüm uygulamaları oluyor onları kullan. Ama Sosyal Medya için erken. Sınavdan sonra indir. Whatsapp kullanabilirsin. Arkadaşların ile falan konulabilirsin.

Sınavdan sonra dedim, Kendine sınavdan sonra yapılacaklar listesi hazırla. Köye gitmek, Telefona Sosyal Medya uygulamaları indirmek, gezmek, Bisiklet almak falan. İşe yarar.

Ders çalış dedim ama Sosyal birisi de ol. Sürekli ders çalışırsan Sosyal olmaya zaman bulamazsın. Bakımını yap, Sporunu yap, arkadaşların ile takıl, Arkadaş edin. Arkadaş önemli ama bu konuda seçici olmalısın. Sigara içen, kötü Arkadaşlar yerine daha iyi Arkadaşlar bul. Onlar seni köreltir ama iyi seçeceğin bir Arkadaş belki hayatın boyunca sana Dost olacak. Arkadaş grubu kurup takılabilirsiniz, eğlenebilirsiniz. Beraber ders çalışma yarışması yapıp toplu ders çalışma günü yapabilirsiniz.

Sözlü notların hakkında biraz sorun yaşadığını söylemişsin. Bu Hocaların ile aranızın biraz tuzlu olduğunu gösteriyor. Hocaların ile zıtlaşma onların suyuna git. Gözüne gir her ne yaptıysan çok kızdırmışsın yapma. Hocaların suyuna gidersen hem sözlü notların daha iyi olur hem de seninle daha fazla ilgilenirler. Yani sorularına daha çok önem verirler, sınıfta hep seni örnek gösterir, senin için uğraşır. Ben bu konuda şanslı olduğum için sorun yaşamadım.

Gelelim bilgisayar konusuna. Eğer bilgisayarın yoksa atla ama varsa oku. Eğer Leptop ise çok kullanmamaya çalış. Çantasına koy ve uzakta dursun. Masaüstü ise ders çalışacağın masada olmasın. Dikkatini dağıtır. Benim tavsiyem bilgisayarı kaldırıp ara tatillerde ( Yarıyıl tatili gibi. ) bilgisayarı kurman. Ben öyle yaptım gayet iyi oldu çünkü dikkatimi çok dağıtıyordu. Bu iyi bir şey değil.

Test kitaplarına gelirsek. Benim bilgiğim Tonguç'un 7'den 8'e diye bir kitabı var şu an onu çözmen. ARI yayınlarının Matematik ve Fen kitapları güzel. Okyanus yayınlarının Master serisi var Paragraf olanını kesinlikle çöz. Çok kaliteli sorular vardı ve çözmesi çok eğlenceli bir kitap. Kitap olarak bilinmedik yayınlara yaklaşma kaliteli yayınlar kullan. Benim aklıma bunlar geldi Youtube'da bir sürü video var onlara bak. Tabi ben bu sene için olanları söylüyorum bu sene iyi olup ileride kalitesini bozan kitaplar olabilir. Hocalarından da destek alabilirsin Kitap konusunda.

Ailen baskı kuruyormuş. Eğer ders çalışırsan seni rahatlarlar diye düşünüyorum. Eğer olmaz ise onlarla bir güzel konuş. Ama olgunca konuş ergen tavırlar gösterme.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başarılar dilerim eğer bir sorun olursa bana ulaşabilirsin. :)

Ben de 8. sınıfa geçtim ve bununla ilgili bir konu açmıştım, mesajım bitince alta koyarım istersen okuyabilirsin.
Ben Tonguç'un 7'den 8'e kampını uyguluyorum. Onun dışında yeni paragraf kitabini aldım ve çözüyorum. Sana tavsiyem direk yeni nesil sorularla başlama. İlk önce konuya tam olarak hakim ol. Sonra işlem bazlı sorularla başla. Sonra orta düzey sorulara geç ve pekiştir. Yeni nesil sorulara başlayabilirsin. Ama sakın tek çeşit kaynaklardan çözme. Çeşit çeşit kaliteli kaynaktan temel sorular çöz. Kitap okumayı da asla ihmal etme. Önerebileceğim yayınlar:
Tonguç (yeni paragraf kitabını kesinlikle çöz.)
Karekök (Temel düzey olarak öneririm.)
Palme (Soru tiplerini görmende yararlı olacaktır.)
Martı (İlk başta temelden alıyor sonra yeni nesil testlerle pekiştiriyor.)
Hız Yayınları (Tam olarak ne diyeceğimi bilmiyorum ama güzel bir yayın.)
Okyanus (Paragraf kitabını mutlaka çöz, Master kitaplarını yeni nesil sorular için kullan.)

Düzenli çalış. Günde 2 saat bile yeter. Her gün en az 30 sayfa kitap oku. Lgs'nin soruları okuduğunu anlamaya dayalı. Mutlaka ama mutlaka kitap oku. Kendini çok fazla kasma. 8. Sınıf konuları hiç zor değil. Ayrıca bu sene 9'a geçtim. Tavsiyem örnek soruları çözüp sakın zaman kaybetme. Ben neredeyse çalışmadan %8lik dilime girdim. Çalışırsan güzel bir puan alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı