8. sınıf Türkçe DERSİ anlamama

Daha fazla  
Kerhaba arkadaşlar benim türkçe dersim çok iyidir, 8. sınıfa gelene kadar hiç 90 altı almadım ama bu yıl ilk sınavdan 40 aldım, sınav zor değildi ama niye 40 aldım anlamadım önceki sınav tiplerine benziyordu, hoca dedi sen çalış senin dersi 5 yaparız birlikte dedi, ama konuları tam anlayamıyorum eskisi kadar iyi değilim, ne tavsiye edersiniz?

Kitap oku , bu senin soruları daha rahat anlamanı sağlar eğer okuyorsan biraz daha fazla oku , bol bol test çöz , günlük tekrarını erteleme , anlamadığın yerleri hocana anlattır bunları yaparsan düzelir notların. Sakın ola zor deme ileri ki zamanlarda çok kolay olduğunu anlayacaksın.

Aslında birkaç şey ile çözülebilecek bir şey bu. 8.sınıfta uyguladığım taktikleri anlatayım, öncelikle bol bol test çözeceksin ama, bir testte çözemediğin soru olmayacak eğer soruyu okuyup hiç bir şey anlamıyorsan o sorunun peşinden koşup öğretmenlerinden dinlemelisin çözümlerini. Hem sürekli öğretmenlerinle iletişim halinde olacağın için seni tanıyacaklar ve dönem sonunda performans notu verirlerken gözlerinde senin bir imajın oluşacak. Kitap okuma konusuna gelince ben açık konuşayım 8.sınıfta sadece 2 kitap okumuştum, eğer sen de benim gibi kitaplardan haz almıyorsan ve teknolojiyi seviyorsan internetten teknoloji haberlerini, kendin temin edeceğin teknoloji dergilerini oku. Bu sayede yazım kurallarını ve noktalama işaretlerini de öğrenmiş olacaksın. Benim dediklerimi yaparsan benim notlardan daha da iyisini yaparsın.

Bu arkadaşın da dediği gibi kitap okumasını sevmiyorsan bile birkaç şey oku ama oku.

8. sınıf ta türkçe ile ilgili hiç test çözmedim kitap okumadım şimdi doğruya doğru. Sadece dersi ders te dinleyip evde tekrar yaptım bir de hocayla birlikte çözdüğümüz örnekleri tekrar ettim. Sadece tekrar ettim ama anlayarak tekrar ettim anlamadan geçmedim. Demeye çalıştığım test çözme kitap okuma değil dersi nasıl rahat anlıyorsan kendini zorlamadan dersi konuları severek çalışman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…