voici cest moz
Hectopat
Daha fazla
ben mi ?Yani gerçekten yazmak istemedim ama bu arkadaş insanların hayalleriyle oynuyor şu an müdahale etmek zorundaydım
Yani gerçekten yazmak istemedim ama bu arkadaş insanların hayalleriyle oynuyor şu an müdahale etmek zorundaydım.
@Teknocuk
Evet senin sorunun ne bilmiyorum ama sınava son bir günü kalmış 14 yaşındaki insanların morallerini bozmaya hakkın yok. Sınav sana kolay gelmiş olabilir eğitim seviyen onlardan yüksek olabilir ancak bu sınavın yanlış olduğunu değiştirmiyor. Unuttuğunuz şey Türkiye'de herkesin eşit imkanlarda olmaması çok fazla detaya girmek istemiyorum ama Türkiye'de bazı insanlar dershaneden etüt merkezine oradan da özel derse koşarken bazıları kaynak kitap bile alamıyor. Bende bu sınavın sadece kaynak kitap veya dershaneden ibaret olmadığını biliyorum ama bunlara sahip olabilen kişi diğerlerine göre ciddi avantaj sağlıyor. Öğrencilerimiz en az 1 sene ciddi bir emek gösteriyor bu berbat şartlarda ve biz onların "seviyesini" sadece ilk defa tecrübe edecekleri bir ortamda 2 saatleriyle olçüyoruz yanlış olan bu. O zaman bir öğrenci hayal edelim okul derslerinin hepsini 45 ile geçsin ama bu kişi LGS'den 450 puan alsın bu öğrenci okulda başarısız olduğu için "alt seviye" midir yoksa LGS başarılı olduğu için "üst seviye" mi?
Burayı okuyup yarın LGS'ye girecek kardeşlerim siz bir yıl boyunca elinizden gelenin en iyisini yaptınız/yapmak için mücadele verdiniz. Yarın sınavınız nasıl geçerse geçsin siz harika bir detaysınız. Hayatta yukarıda etiketlediğim insanlar gibi kendini beğenmişlerden uzak durun ve onların sizi üzmesine izin vermeyin
İyi sosyaller ve başarılar
Hayır be @Teknocuk isimli yaşayanben mi ?
Öncelikle, evet haklısınız Türkiye'de ne yazık ki herkes eşit imkanlara sahip değil, herkes dershaneye gidemiyor veya özel ders alamıyor fakat buradaki mesele LGS'ye girenlerin en az %60-70
‘Lık bir kesimi doğru düzgün çalışmıyor, çaba sarfetmiyor. Buradaki arkadaş da onlardan biri. Sınava sadece 1 gün kala, daha arkadaş matematiğin temellerini bile anlayamamış ki 2022 LGS'nin en basit matematik sorularından birini çözemiyor. Bilgisayar alacak imkanı olduğuna göre test kitabı alacak imkanı olmadığını da zannetmiyorum eğer öyleyse söylesin. Bu arkadaşın “ben elimden gelen her şeyi yaptım” demesini bu nedenle doğru bulmuyoruz. Çalışan Teog'da da başarılı olur LGS'de de olur.
Haklısın ama bu durumu kabullenmek dışında şuan yapabilecekleri bir şey yok. Çalışmak zorunda herkes. Sistem bunu gerektiriyor.Genel olarak katılıyorum ama anlaşamadığımız konu şu :
Ben yazımda kaynak kitapların tek başına bir şey ifade etmediğini söyledim orada bir problem yok . Sözlükteki bahsetttiğniz arkadaş veya bir başkası önemli değil bir insanın matematiğe ilgisi olamayabilir matematikten hoşanmıyor olabillir sayılarla arası iyi olmayabilir herkes matematikten anlayacak diye bir kayide yok belki bu bahsettiğimiz arkadaşın müzikle arası çok iyidir ya da edebiyatla. Ama bizim lise ve üniversite sınav sistemimimiz diyor ki başka alanlara olan ilgin/bilgin benim umrumda değil sen 2 saat içinde ciddi stress alıtında bana kaç matematik kaç fen sorusu çözebiliyorsun bana onu söyle ki bende seni sıralayayım. @Teknocuk isimli arkadaş eğitimde başarılı olan ülkelerde de sınav uygulaması olduğundan bahsetmiş hatta o ülkeler arasından Güney Korede de öğrenciler bizimkiler gibi ciddi ciddi sınava hazırlanmak zorundalar ancak onların avantajı onlar için iyi bir liseye sonrasında da iyi bir üniversiteye gitmek zaruri değil. Onlar nitelikli işçi olmasalar bile ileride güzel bir hayata sahip olabilirler ancak bizim öğrencilerimiz çok iyi bir akademik hayata sahip olsalar bile muhtemelen iyi bir gelecekleri olmayacak bunu kendim için de söylüyorum.
Söylemek istediğim şu : Biz biribirinden bambaşka sosyal/ekonomik/dini/kültürel çevrelerden gelen 1 milyona yakın öğrenciye biribirinin aynısı sorular gösteriyoruz ve bunları çözmelerini istiyoruz onların ilgi alanları/yapmak istedikleri şeylerle ilgilenmiyoruz ve samimi bir şekilde söyleyebilirim ki bunu yaptığımız sürece eğitimde daha uzun süreler başarı falan yakalayamayız.