8. sınıfların LGS zor demeleri

Ne kadar gereksiz bir konu açmışsın. Her insanın kapasitesi veya ilgi alanı aynı değil. Senin çalışmaktan bahsettiğin şey çocuklara matematik soru kalıplarını ezberletmek, deney yaptırmadan fen öğretmek ki Türkiye'de en ala fen deneyi pamukta fasulye yetiştirmektir ötesi asla yoktur, bu mu? İnsanların kapasiteleri ve ilgi alanları aynı değildir. Bu çocuklar sabahtan akşama kadar çalışsa bile yine bazıları yapamayacak bu bir gerçek. Bazı okullarda aynı sınıftan 10-11 tane birinci çıkaracak. Hatta bazı dershanelerin çözdürdüğü soruların, rakamları değiştirilmiş halde sınavda çıktığı bile var. İyi bir lise veya üniversite okumak hayatın sonu değil arkadaşlar. Üniversiteyi bitiren herkeste bitirdiği bölümden iş bulmak zorunda değil. Buna en iyi örnek sitenin yöneticilerinden birisi olan Recep Baltaş'tır. Recep Abi şu anda Almanca öğretmeni olmadığına göre?

Son düzenleme:
Ne kadar gereksiz bir konu açmışsın. Her insanın kapasitesi veya ilgi alanı aynı değil. Senin çalışmaktan bahsettiğin şey çocuklara matematik soru kalıplarını ezberletmek, deney yaptırmadan fen öğretmek ki Türkiye'de en ala fen deneyi pamukta fasulye yetiştirmektir ötesi asla yoktur bu mu? İnsanların kapasiteleri ve ilgi alanları aynı değildir. Bu çocuklar sabahtan akşama kadar çalışsa bile yine bazıları yapamayacak bu bir gerçek. Bazı okullarda aynı sınıftan 10-11 tane birinci çıkaracak. Hatta bazı dershanelerin çözdürdüğü soruların, rakamları değiştirilmiş halde sınavda çıktığı bile var. İyi bir lise veya üniversite okumak hayatın sonu değil arkadaşlar. Üniversiteyi bitiren herkeste bitirdiği bölümden iş bulmak zorunda değil. Buna en iyi örnek sitenin yöneticilerinden birisi olan Recep Baltaş'tır. Recep Abi şu anda Almanca öğretmeni olmadığına göre?
Kesinlikle haklısın hocam. Verilen eğitimin kalitesi çok önemli.

Kesinlikle haklısın hocam. Verilen eğitimin kalitesi çok önemli.
Türkiye'de ne eğitim var ne de öğretim. O sabahtan akşama kadar ders çalışıp sürekli ezber yapıp kendini zeki sanan arkadaşlar 5 sene öncesinden o öğrendikleri bilgileri bize anlatabilecekler mi merak ediyorum. Hepsi "Iııı, unuttum ya." diyip gidecek. Bu eğitim sisteminde okuyamadık diye üzülmeyin. Her okuyanın hayatı 10 numara 5 yıldızmış gibi lanse edilmesin. Bazılarıda okuyunca patronun altında ezilmeyeceğini falan zannediyor. Ona çok gülerim ben. :D

O sabahtan akşama kadar ders çalışıp sürekli ezber yapıp kendini zeki sanan arkadaşlar 5 sene öncesinden o öğrendikleri bilgileri bize anlatabilecekler mi merak ediyorum. Hepsi "Iııı, unuttum ya." diyip gidecek.
Hocam anlatmaya kalmadan profile sınır koyup kaçıyorlar vallaha uğraşmaya değmez

Türkiye'de ne eğitim var ne de öğretim. O sabahtan akşama kadar ders çalışıp sürekli ezber yapıp kendini zeki sanan arkadaşlar 5 sene öncesinden o öğrendikleri bilgileri bize anlatabilecekler mi merak ediyorum. Hepsi "Iııı, unuttum ya." diyip gidecek. Bu eğitim sisteminde okuyamadık diye üzülmeyin. Her okuyanın hayatı 10 numara 5 yıldızmış gibi lanse edilmesin. Bazılarıda okuyunca patronun altında ezilmeyeceğini falan zannediyor. Ona çok gülerim ben. :D
Valla kral haklısın ben de çoğunu hatırlamıyorum ama yatıp yatıp yapamayınca da sisteme sallamadım. Zordu, saçmaydı evet farkındayım ama çalıştım çabaladım istediğim bölümü kazandım. Şimdi yapmam gereken zaten sevdiğim işi araştırıp iyi öğrenip mezun olunca istediğim işi yapmak. Önemli olan seveceğimiz bir bölümü araştırıp bu saçma sapan sınavları bir giriş anahtarı gibi kullanmak.

Valla kral haklısın ben de çoğunu hatırlamıyorum ama yatıp yatıp yapamayınca da sisteme sallamadım. Zordu, saçmaydı evet farkındayım ama çalıştım çabaladım istediğim bölümü kazandım. Şimdi yapmam gereken zaten sevdiğim işi araştırıp iyi öğrenip mezun olunca istediğim işi yapmak. Önemli olan seveceğimiz bir bölümü araştırıp bu saçma sapan sınavları bir giriş anahtarı gibi kullanmak.
Bir insanın başarılı olması için illaha o sınavı geçme veya o bölümü okuma gibi bir zorunluluğu yok. Çocuklara böyle anlatılması yanlış. Bill Gates, Elon Musk, Mark Zuckerberg gibi isimler her şeyin okul ile başarılmayacağını kanıtladı.

Bir insanın başarılı olması için illaha o sınavı geçme veya o bölümü okuma gibi bir zorunluluğu yok. Çocuklara böyle anlatılması yanlış. Bill Gates, Elon Musk, Mark Zuckerberg gibi isimler her şeyin okul ile başarılmayacağını kanıtladı.
Bahsettiğiniz insanlar istisnalardan ibaret. %1'lik kesim bile etmiyor. Genele vurduğumuzda çalışmak zorunda kalıyoruz, günümüz şartları bence bunu gerektiriyor. Diploma olmasa beğenmediğin Bim'e bile kasiyer olamıyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı