8 yaşındaki kuzenin çok küfür etmesi

Yapabilecek pek bir şey yok, benim kuzenim de 7 yaşında enes batur vb. yerlerden öğrendiği küfürleri ediyor. Ailesi ara sıra kızıyor ama çok üstüne gitmedikleri için devam ediyor.
 
Bir dövülen çocuklara bak bir de dövülmeyen çocuklara bak genelde dövülen çocuklar daha sinirli fakat biraz daha saygılı olur. Fakat dövülmeyenler adam gibi ceza almadıkları için saygısız olurlar. Ben şiddetin yanındayım. Yanlış anlamayın sopayla çocuğu koma edin demiyorum iki tokat atın yeter.

Hayatım boyunca bir defa bile şiddet görmedim, kimseyle saygı sorunları da yaşamadım. Küçükken abim bana küfür öğretmiş, sürekli küfür ediyormuşum. Ailem uğraşarak bıraktırmış, dövmeden. Tokat bile olsa şiddet hiçbir zaman çözüm olmayacaktır. İnsanlar şiddeti çözüm olarak gördüğü için şimdi "insanlık öldü mü?" diyoruz, 1 tokat attığınız kişinin ileride 1 yumruk atmasına sebep olabilirsiniz, herkes gördüğünü uygular sonuçta. Ayrıca çevremde çokça dayak yemiş insan oldu, çoğu saygıdan ve empatiden yoksun, bencil tipler.
 
Haklıyken haksız duruma düşerim.

Küfür ediyor, bağırıyor de. Ettiği küfürleri de kaydedip dinlet. Ya da aklıma bir çizgi filmin seslendirmesi gelmişti. Küfürbaz Haydo'nun miras davası bölümünde eğer küfür etmezse miras kalacağı söyleniyordu. Ona da küfür ettiği sürece bir şeyler vermeyin ya da bazı şeyleri kesin.
 
Bence şiddetle bir yere varamazsın ama en son çare olmadıktan sonra çek köşeye güzelce konuş kötü birşey olduğunu anlat bunun ilerde ona büyük hatalara neden olabileceğini anlat bence çözülür.
 
Bak çocuk kişiliğinden az birşey anlarım. Çocuk fazla etkilenmiş çevresinden. Benim kuzenimde çevresindeki serserilere özeniyordu. Bol paça pantolon falan istiyodu. Ben kurtardım. Birkaç ceza verebilirsiniz. Örneğin telefonu varsa alın veya tableti herneyse.
Aslında onlar gerekli, biraz dışarıya çıkmasa daha iyi olabilir. Ceza vermek benim haddime değil maalesef.
 
Hayatım boyunca bir defa bile şiddet görmedim, kimseyle saygı sorunları da yaşamadım. Küçükken abim bana küfür öğretmiş, sürekli küfür ediyormuşum. Ailem uğraşarak bıraktırmış, dövmeden. Tokat bile olsa şiddet hiçbir zaman çözüm olmayacaktır. İnsanlar şiddeti çözüm olarak gördüğü için şimdi "insanlık öldü mü?" diyoruz, 1 tokat attığınız kişinin ileride 1 yumruk atmasına sebep olabilirsiniz, herkes gördüğünü uygular sonuçta.
Gördüğü yumruk değilse uygulamaz.
 

Geri
Yukarı