8 Yıldır temizlememek sorun olur mu?

muratcandogukann

Centipat
Arkadaşlar ben bilgisayarımı 8 yıldır aralıksız kullanıyorum. Ve bu süreçte ne termal macunu yeniledim ne de sistemdeki herhangi bir parçayı (RAM, anakart vs.) değiştirmedim ve kasayı da hiç temizlemedim. Açıkçası bunu bilinçsizlikten yaptım. Bilgisayarımda ne gibi sorunlar oluşabilir ya da oluşmuştur? Açıkçası son dönemde performans sorunu da yaşıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olur. Sıcaklıktan dolayı her türlü sorunu yaşayabilirsiniz. Yazılımsal ve donanımsal, kapasiytörler falan uçar, çipler lehimleri atabilir. En önemlisi sıcaklık sorunu oyun performansını gözle görülür derecede etkiler. Tozlanmış kasada hava akışı da olmaz, bu da her türlü zarar ve PC'nin ömründen kısalması demektir.

çözüm olarak ne yapmalıyım sizce?
Termal macun yenileyin, içini fırçayla temizleyin güzelce. Süpürgeden de yardım alabilirsiniz ama kesinlikle elektrikli süpürge parçalara değmemeli.
Ekran kartını da sökün, temizleyin ve macun yenileyip yerine takın geri. 8 yıl çok uzun bir süre.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı