80-90 bin TL'ye sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
80-90k

blackistego

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hayırlı olduğumuz şu günlerin güzel geçmesini dilerim hepinizin. Kendi kararımca sistem yaptım ama emin olamadım, size de sorayım. Tavsiye varsa tavsiye alayım. "Şunu abartmışsın, bunu koy" gibi tavsiyeler almak için yazdım. Yardımcı olanlara teşekkür ederim. Ülkenin ekonomik şartları malum, sağlam sistem yapmak istiyorum. O yüzden sizlere sormak istedim. Bazı ürünlerin linkinin yanına yorum yapacağım, dikkate alır mısınız?

Anakart: Asus TUF Gaming B850-Plus WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Yatırım amaçlı, ileride değiştirmek istemediğim için WiFi 7’li falan yaptım.

Ekran kartı: Asus TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti OC Ekran Kartı
Sistemi hemen yapmayacağım, kart üretim sorunlarından dolayı beklemedeyim. Fiyat o sorunlar düzelip 40 bandına gerilerse bu kart, yok gerilemezse bunun düz versiyonunu düşünüyorum.

SSD: Crucial T700 (1 TB) - Crucial T700 (2 TB) Karşılaştırması - Epey
1 TB veya 2 TB arasında gidip gelmekteyim, emin değilim. Hangisi olur ya da hangisi olmaz bilemiyorum ama bu SSD hoşuma gitti, 1 TB alırım büyük ihtimalle.

İşlemci: AMD Ryzen 9 9900X
İşlemci konusunda kafam çok karışık. Bir yandan "Yapay zekalı işlemci al, Intel’in", bir yandan "AMD 8700G al" diyenler var. Ki o biraz kötü bir işlemci. Bir yandan da AMD'nin yapay zeka işlemcisini bekle, bu sene çıkacak olan diyorlar.

RAM: Team Group T-Force Delta RGB - G.Skill TZ5 Neo RGB Karşılaştırması - Epey
T-Force markasını duymadığım için emin olamadım. Yoksa 2K kar edilebilir.

Gelelim kasa ve PSU olayına. O konuda kafam çok karışık, PSU'lu kasa mı yoksa PSUsuz kasa mı diye. İkisini de atacağım izninizle. Özellikle bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

PSUsuz kasa: FSP CUT593P Bilgisayar Kasası

PSU: MSI MAG A850GL PCIE5

PSU'lu kasa: Gamdias Athena P1 750W Bilgisayar Kasası

Monitör: Asus TUF Gaming VG27AQML1A Monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer büyük alan kaplayan oyunlar oynama olayınız varsa bence 2 TB alın bence 5070 için Ti'dan düsmeyin düz olarak almaya değmez 9070 XT alın derim 5070 Ti olmazsa PSU olarak Corsair RM850e(2023) önerebilirim team force ramleri bazı sistemlerde gördüm kesin birşey diyemeceğim işlemci olarak ryzen 9 9900x güzeldir ama sağlam bir soğutucu almanız lazım onun dışı pek bir önerim yok

Sistemi render için mi kullanacaksın?
Hayır hocam oyun için.
Hocam eğer büyük alan kaplayan oyunlar oynama olayınız varsa bence 2 TB alın bence 5070 için Ti'dan düsmeyin düz olarak almaya değmez 9070 XT alın derim 5070 Ti olmazsa PSU olarak Corsair RM850e(2023) önerebilirim team force ramleri bazı sistemlerde gördüm kesin birşey diyemeceğim işlemci olarak ryzen 9 9900x güzeldir ama sağlam bir soğutucu almanız lazım onun dışı pek bir önerim yok
Hocam 5070ti için benim 20k kar azaltmam lazım sistemden anakart hariç. Nasıl yapicam bilmiyorum ya ekran kartının düşmesini beklicem.

Hayır hocam oyun için.

Hocam 5070 Ti için benim 20k kar azaltmam lazım sistemden anakart hariç. Nasıl yapacağım bilmiyorum ya ekran kartının düşmesini bekleyeceğim.

Oyun içinse kötü sistem olmuş. 5070 Ti asla düşmeyecek onun yerine 9070XT alabilirsin.

Oyun içinse kötü sistem olmuş. 5070 Ti asla düşmeyecek onun yerine 9070XT alabilirsin.
Oyun için neden kötü olmuş hocam. Nvidia ekran kartı daha iyi hocam. AMD istemiyorum ekran kartı için.
Ekran kartı hariç diğerlerine bakarım hocam. AMD kullanmak istemiyorum. Nvdia daha güzel. Ama ramlerin MHz düşük gibi.

Oyun için neden kötü olmuş hocam. NVIDIA ekran kartı daha iyi hocam. AMD istemiyorum ekran kartı için.

Ekran kartı hariç diğerlerine bakarım hocam. AMD kullanmak istemiyorum. NVIDIA daha güzel. Ama RAM'lerin MHz düşük gibi.

Yüksek MHz RAM'ler stabil çalışmıyor diye biliyorum ve zaten 6000MHz fazlasıyla yeter size. Attığın işlemci oyun işlemcisi değil render işlemcisi. 5070 Ti indirime girmesini bekliyorsan o iş biraz zor girse bile aman aman bir indirime girmeyecek boşuna bekleme. 9070XT 5070 Ti ile kafa kafaya denilebilir.
@MelihÖzer hocam doğru biliyorum değil mi yüksek MHz değerleri stabil çalışmıyor demiştiniz emin olayım :D

Yüksek MHz RAM'ler stabil çalışmıyor diye biliyorum ve zaten 6000MHz fazlasıyla yeter size. Attığın işlemci oyun işlemcisi değil render işlemcisi. 5070 Ti indirime girmesini bekliyorsan o iş biraz zor girse bile aman aman bir indirime girmeyecek boşuna bekleme. 9070XT 5070 Ti ile kafa kafaya denilebilir.
@MelihÖzer hocam doğru biliyorum değil mi yüksek MHz değerleri stabil çalışmıyor demiştiniz emin olayım :D
Aynen öyle hocam. 6800Mhz üstünde stabilite problemleri baş gösteriyor. Hele hele full slot ram kullanımı varsa o zaman cümbüş yaşanıyor :). AMD resmi açıklaması sweet spot 6000mhz uclk:mclk 1:1 oran için. 6400mhz de 1:1 oran olmaya başlamıştı yeni güncellemelerle ben 7800x3d ile yapabildim ama yapamayan kullanıcılarda vardı. Kafa rahatlığı için 6000mhz cl30 alınmalı uclk:mclk:fclk 1:1:1 olmalı ve her zaman dual kullanılmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı