80 bin liraya yükselen bedelli askerliğe 93 bin kişi başvurdu

Şimdi benim böbrek rahatsızlığım var ve web tasarım alanında uğraşıyorum. Ben Askeriye'de ne yapabilirim mühendis vs olsam neyse de askerlik sisteminin iyileştirilmesi gerekiyor. Ben bu durumda devlete ve Askeriye'ye yük olacağım.
Rahatsızlığınız askerlik yapmanıza engel teşkil ediyorsa zaten muaf oluyorsunuz diye biliyorum. Gerçi siz araştırmışsınızdır illa ki.
 
Benim ayak düz taban istesem de gidemem.

Ağzı olan konuşuyor bizim ülkede, bilmiyorsan yorum yapma. Ekmek 4 TL oldu bizim burada, ne yapalım almayalım mı yani değil mi?

Bu tarz kişiler yaşı ne olursa olsun laf anlamaz hocam boş verin. Belki ironi yapmıştır, yani inşallah öyledir.

Bizde daha pahalı 5TL.
 
Rahatsızlığınız askerlik yapmanıza engel teşkil ediyorsa zaten muaf oluyorsunuz diye biliyorum. Gerçi siz araştırmışsınızdır illaki.

Nefrolog doktorum yapamazsın, devlet hastanesi sağlık heyeti elverişli onayı var. Yıl bitmeden önce tekrar gideceğim zaten AÖF okuyup seneye mezun olacağım için bildirmek zorundayım. Bakalım ne olacak hayırlısı.
 
Amelelik abi şu sistem. Askerlik yapmaya yapalım da ne öğretiyorlar ki be kardeşim? Silah tutma, idman, yemek yapma belki de patates soyma bunun dışında gerçek hayatta yine hiç birisi işimize yaramayacak. Bunların hepsine adapte olmak, ustalaşmak en fazla 1 hafta sürse geri kalan zamanımız heba oluyor, ülkeye güvenlik dışında bir katkımız da olmuyor. Belirli bir süre mevkiyi korumuş olacağız fakat savaşta değiliz yine de güvenlik önlemi için ülke de askerde olmalı buna hak veriyorum fakat üstteki saydıklarım ise hala aynı kafa yapısına sahip olan siyasetçilerin ürünü, resmen amelelik.
 
@Emperor4231 bilemiyorum da çok dert edilmesi gereken mesele olduğunu düşünmüyorum. Kendi ayaklarımın üstüne durabilecek birisiyim de bilemiyorum, gönlüme göre biri çıkarsa da hayır demem açıkçası :D Önce bu zihniyetten kurtulması lazım insanımızın. Askerlik yapmayanlar bazı kesim tarafından adam yerine koyulmuyor.
 
Askerlikte sizin sandığınız gibi sırf silah tutturmuyorlar çatışmalara falan da götürüyorlar ölüm riski var.
Yerine göre değişir bu durum. Aile dostumuz da operasyona götürüldüğünü söylemişti fakat acemi oldukları için onlar operasyonu başlatmamış sadece pozisyonlarını korumuşlar. Askerin varlığı bile düşmana karşı psikolojik olarak ezici üstünlüğe sahip çünkü karşısındaki bir birlik ve karşısına daha fazlasını getireceğinin bilincinde oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı