80 bin liraya yükselen bedelli askerliğe 93 bin kişi başvurdu

Askerlikte sizin sandığınız gibi sırf silah tutturmuyorlar çatışmalara falan da götürüyorlar ölüm riski var.

Götürmüyorlar. Acemi birisini çatışmaya göndermezler. Arkadaşım Hakkari'de yani tam çatışmanın orta yerinde askerlik yaptı ve büyük olay olarak sadece mayın bölgesine gitmişler. Onlardan önce zaten uzmanlar gitmiş.
 
Şimdi benim böbrek rahatsızlığım var ağrım oldu mu en az 3-4 gün ne yemek yiyorum ne hareket edebiliyorum. Sıkı diyetim var ben web tasarım alanında uğraşıyorum. Ben Askeriye'de ne yapabilirim mühendis vs olsam neyse de askerlik sisteminin iyileştirilmesi gerekiyor. Ben bu durumda devlete ve Askeriye'ye yük olacağım.

Sağlık raporu alırsan gitmeme şansın var.
 
Öncelikle belirtmek istediğim konu şu ki, hükümetin askeri personel veya güce ihtiyacı olsa "Bedelli askerlik" sistemini askıya alırdı ve bedelli yaptığınızda da pratiği daha az da olsa gerekli eğitimleri alıyorsunuz, bunun kaçışı yok.

İkinci olarak ilk yorumlarda ki arkadaşa da katılıyorum, Ben bedelli yaptım diye vatan haini olmuyorum, aylık gelirim 30 bin liranın altına düşmemekle beraber, kendi işimi yönetmekteyim ve açıkçası yerime bırakabileceğim kimse de yok, benim için 6 ay para kazanmamak veya az kazanmak yerine 2,5 ay buraya yatırım yapmak tabi ki de daha mantıklı.

Ayrıca kendim tekirdağ/sarayda yaşıyorum ve eğlence sektörü işletmecisiyim, bana bile gelip çarşı izinlerinde içki içen uzman/acemi müşterilerim oluyor, sanırsam ciddi sorunlar arasında böyle rahat olamazlardı tabi ki düştükleri yer de önemli.

Şahsen milletime değer versem de bedelli askerliğin bir çeşit ihanet değil de mantıklı olan insanlar için olduğunu düşünüyorum, kimse benden daha erkek değil sırf para vererek askere gitmedi diye.
 
@ertekin.kubilay tam hatırlayamıyorum da bu bedelli askerlik mantığı Osmanlı zamanında da yok muydu? Bedelli askerlik yapanlar vatan haini olsaydı devlet böyle bir şeye müsaade etmezdi zaten.
 
Askerlik olmalı fakat süre kısaltılmalı ve profesyonel ordu yapılmalı acemi askerler eziyet görüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bunun gibi olaylar çok oluyor. 1 ay süre normal olarak yeterli 1 hafta silah eğitimi 2. hafta rütbe düzen vs 3. hafta selam verme yürüyüş 4. hafta mevzilenme yakın dövüş eğitimi vs verilse böyle bir sistem çok daha etkili olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı