80+ ibaresi PSU'nun kaliteli olduğunu belli etmez

80+ da önemli ama. Çektiği enerji fazla olunca ısınmaya sebep oluyor bu da PSU'nun ömrünü kısaltıyor. Bütçe çok düşük değilse 80+ sertifikalı bir PSU alınmalı bence.
Önemli tabii ama düşük bütçeli sistem önerilerinde Aerocool VX Plus PSU koyuyorum o PSU 80+ değil ki alınmaz :d yazıyorlar. Düşük bütçe için VX Plus ideal. Rampage,Everest,Frisby almaktan iyidir. Bütçe varsa zaten 80+ kaliteli bir şey al geç tartışmaya gerek yok

Farklı markaların ürünlerini karşılaştırılırken dediğiniz gibi sadece verimliliğine bakarak bu daha kalitelidir demek doğru olmaz.

Fakat aynı markanın farklı modellerini karşılaştırırken daha verimli güç kaynağını almak genellikle daha doğru bir seçim olur. Verimliliği arttırmak için güç kaynağının içinde daha iyi elemanlar kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Buda otomatikman güç kaynağının kalitesini arttırır görüşündeyim. Örneğin Frisby'nin 80+ sertifikalı bir güç kaynağının 80+ sertifikasıza göre daha kalitelidir demekte bir sorun görmüyorum.

Farklı markaların ürünlerini karşılaştırılırken dediğiniz gibi sadece verimliliğine bakarak bu daha kalitelidir demek doğru olmaz.

Fakat aynı markanın farklı modellerini karşılaştırırken daha verimli güç kaynağını almak genellikle daha doğru bir seçim olur. Verimliliği arttırmak için güç kaynağının içinde daha iyi elemanlar kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Buda otomatikman güç kaynağının kalitesini arttırır görüşündeyim. Örneğin Frisby'nin 80+ sertifikalı bir güç kaynağının 80+ sertifikasıza göre daha kalitelidir demekte bir sorun görmüyorum.
Tabii, dediğiniz doğru verimliliği arttırmak için bazı bileşenleri daha kaliteli kullanmak gerekebilir, verimlilik arttığı için sıcaklık düşer ve PSU'nun da ömrü uzar ama ben yine de Frisby gibi bir markanın gerçek bir sertifika kazanıp o ürünü piyasaya sürdüğüne inanmam. Kimse babasının hayrına ucuz ürün satmaz illahaki farklı bir sorun, kalitesiz parça vardır o üründe. Ben yine de sertifikası var diye gidip Frisby almam, sertifikasız Aerocool alırım. Zaten bunları yazma amacım daha çok, 80+ olan bütün ürünlerin kaliteli olmadığını göstermek. Yoksa VX Plus da aşırı kaliteli değil yüksek bütçeli sistemlerde tercih edilmez. 2000-3200TL civarı sistemler için ideal

Frisby gibi bir markanın gerçek bir sertifika kazanıp o ürünü piyasaya sürdüğüne inanmam.
Ben incelemelerini bulduğum ve incelemeci tarafından da onaylanmışsa öneririm. Daha önce PowerBoost ve Everest'in aynı ürünlerini(ETX serisi) önerdiğim gibi.
Kimse babasının hayrına ucuz ürün satmaz illahaki farklı bir sorun, kalitesiz parça vardır o üründe. Ben yine de sertifikası var diye gidip Frisby almam, sertifikasız Aerocool alırım.
Eskiden ben de sizin dediğiniz gibi kalitesiz almayın der geçerdim ama artık ne olduğu belirsiz ürünleri almayın diyorum. Hem daha garanti hemde daha doğru bir ifade gibi geliyor. Bu görüşle birlikte önerdiğim bazı ürünleri öneri listemden çıkardım mesela FSP'nin AHBC serisi gibi. 2-3 gün boyunca birçok dilde araştırma yapıp hakkında elde tutulur bir bilgi bulamadığım ürünü neden önereyim ki?

Gametech gtp 600W 80+Plus kontrol sitesinden baktıgımda sertifika görünüyor. Diger yazılan modeller için sertifika yok. Ben Aerocool'dan çok da kalitesiz olduguna inanmıyorum, herkes bir şey konuşuyor bilen de bilmeyen de. Kesin ben biliyorum içini kontrol ettim diyen yok kullandıgı parçalar hakkında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu açan arkadaş haklı 80 Plus ibaresini görüp kalitelidir diye atlamayın bu ibare sadece verimlilik testlerinden 80 Plus standardını aldığını ve geçtiğinde veriliyor.

Kaliteli Power'lar zaten piyasada belli başlı markalar dikkatlice incelerseniz bulursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı