800 Euro oyuncu laptopu önerisi

Bütçe
800 euro
Fark etmez. Aynı aorus modelleri ortalama benzer oyunlarda 72-83C gpu sıcaklığı var. Sende 80+. Şu fan ayarlarını öğrenmen lazım. Herşeyi AI bırak öyle dene. Creator üstündeki AI aç.
Tamam hocam

Genel olarak önemli düşündüğüm yerlerin ss'ini aldım hocam. @Legender07

Burdan oyun modu seçili, AI gpu boost yazanı nvidia dynamic boost yap. Gpu mux switch seçenekleri görmem lazım. 3 seçenek var galiba. Nvidia ge Force üzerinden Optimize ettin mi hiç?
Ayarlara gir
Ayarlar - Oyun - Oyun modu - grafik - burdan rdr2 bul ve yüksek performans seç. Yine aynı bölümde varsayılan grafik ayarlarına gir donanım hızlandırma gpu kaapılysa aç
Hocam bu arada "Ayarlara gir oradan rdr2 bul ve yüksek performans seç" dediğiniz yer burası mı?

Dosya Ekleri

• 1723580982160.png
    1723580982160.png
    712 KB · Görüntüleme: 19
  • 1723581016788.png
    1723581016788.png
    764,9 KB · Görüntüleme: 13
  • 1723581043106.png
    1723581043106.png
    750,7 KB · Görüntüleme: 9
  • 1723615684785.png
    1723615684785.png
    648 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Ayarlara gir oradan RDR2 bul ve yüksek performans seç" dediğiniz yer burası mı?

Yok hocam Windows ayarlarında o sekme. Nasıl şimdi oyun performansı?
Evet sizdeki contorl Center arayüz biraz daha değişik. Power mod en cimri mod gibi görünüyor. AI kullanınca farkı hissetmişsindir zaten. MUX switch açtınız mı hiç?

Yok hocam Windows ayarlarında o sekme. Nasıl şimdi oyun performansı?
Evet sizdeki contorl Center arayüz biraz daha değişik. Power mod en cimri mod gibi görünüyor. AI kullanınca farkı hissetmişsindir zaten. MUX switch açtınız mı hiç?
Hocam sıcaklıkta pek bir şey değişmedi gibi, dün akşam ve bu sabah yine girdim. GPU sıcaklığı 81-83 aralığındaydı ama FPS öyle önceki gibi fazla düşmedi ve daha fazla FPS aldım. MUX Switch’in ne olduğunu bilmiyorum hocam nereden açabilirim?

Bu sürümde garip şekilde MUX kısayolu yok gibi duruyor. Contorl Center üzerinden NVIDIA contorl panel gir ve o kısımdan NVIDIA GPU only seç. İkinci fotoğrafta aynı ürünün kısayol MUX anahtarı var. Sizdeki contorl Center eski mi acaba?

Dosya Ekleri

• 1723580982160.png
    1723580982160.png
    712 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20240814_101144.jpg
    IMG_20240814_101144.jpg
    72,9 KB · Görüntüleme: 13
Bu sürümde garip şekilde MUX kısayolu yok gibi duruyor. Contorl Center üzerinden NVIDIA contorl panel gir ve o kısımdan NVIDIA GPU only seç. İkinci fotoğrafta aynı ürünün kısayol MUX anahtarı var. Sizdeki contorl Center eski mi acaba?
Eve geçince bakacağım hocam, bende acaba bendeki eski mi diye düşünmüştüm geçen ve yüklemeyi denedim. Yükledim ama yüklenen dosyayı açmaya çalışınca hata verip bilgisayarı resetliyordu. Sonra güncelleme kısmına baktım zaten en güncel versiyonu var diye gözüküyordu oranın da ss’ini atarım

Siz yüklediniz mi yüklü mü geldi? Unuttum ben.
24.07.02.01 en son sürüm numarası bu. 2024/07/11 bu da güncelleme aldığı tarih. Yükleme yaparken silerken bilgisayar açılıp kapanıyor bu normal. Contorl Center yazılımın içinden de güncelleme yapabilirsin(eğer sürüm varsa)

Siz yüklediniz mi yüklü mü geldi? Unuttum ben.
24.07.02.01 en son sürüm numarası bu. 2024/07/11 bu da güncelleme aldığı tarih. Yükleme yaparken silerken bilgisayar açılıp kapanıyor bu normal. Contorl Center yazılımın içinden de güncelleme yapabilirsin(eğer sürüm varsa)
Yüklü geldi. Control Center içerisinden baktım güncelleme gözükmüyordu. Fakat googledan “yenisini” yüklemek için girdiğimde oradaki panel daha farklı gözüküyordu benimkinden.

@Legender07 Hocam attığım ss de gözüktüğü üzere benim driver 1 ay eski normale göre. Dediğiniz şeyi yaptım hocam sadece Nvidia GPU'yu seçtim. RDR2 yi de dediğiniz ayara aldım. Yarın sabah deneyeceğim tekrardan hocam, iyi akşamlar.

Dosya Ekleri

• 1723671196837.png
    1723671196837.png
    847,8 KB · Görüntüleme: 9
  • 1723671323385.png
    1723671323385.png
    95,6 KB · Görüntüleme: 9
  • 1723671427682.png
    1723671427682.png
    87,9 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Yüklü geldi. Control Center içerisinden baktım güncelleme gözükmüyordu. Fakat Google'dan “yenisini” yüklemek için girdiğimde oradaki panel daha farklı gözüküyordu benimkinden.

@Legender07 hocam attığım SS de gözüktüğü üzere benim driver 1 ay eski normale göre. Dediğiniz şeyi yaptım hocam sadece NVIDIA GPU'yu seçtim. RDR2'yi de dediğiniz ayara aldım. Yarın sabah deneyeceğim tekrardan hocam, iyi akşamlar.

Dilerseniz daha sonra contorl Center Aorus üzerinden yükseltebilirsiniz. Kendisi zaten yüklemesi lazım. Contorl Center içinde yok mu güncelleme hiç? Evet açtığınız MUX switch. Özellikle FPS oyunlarında FPS artışı yaşanır.

Dilerseniz daha sonra contorl Center Aorus üzerinden yükseltebilirsiniz. Kendisi zaten yüklemesi lazım. Contorl Center içinde yok mu güncelleme hiç? Evet açtığınız MUX switch. Özellikle FPS oyunlarında FPS artışı yaşanır.
Hocam dediğiniz bu MUX Switch'i oyunlara girerken mi açayım sadece? Control Center üzerinde herhangi bir güncelleme gözükmüyor hocam. Update Info'ya tıklayınca No Available Updates diyor. Hocam bir de bu MUX Switch ayarlarından sadece Nvidia GPU'yu seçince bazen masaüstünde veyahut burada bir şey yazarken hafif takılma/donma oluyor. Eski haline getirince herhangi bir sorun yaşanmıyor. Normal mi?

Hocam dediğiniz bu MUX Switch'i oyunlara girerken mi açayım sadece? Control Center üzerinde herhangi bir güncelleme gözükmüyor hocam. Update ınfo'ya tıklayınca no available updates diyor. Hocam bir de bu MUX switch ayarlarından sadece NVIDIA GPU'yu seçince bazen masaüstünde veyahut burada bir şey yazarken hafif takılma/donma oluyor. Eski haline getirince herhangi bir sorun yaşanmıyor. Normal mi?

Evet sadece oyun zamanı MUX açın. Nasıl donuyor? Sürekli o şekilde mi? Belki NVIDIA Optimus 165/60 Hz değiştirebilir.
MUX hakkında fazla tecrübem yok ne yazık ki.

Yeni konular

Geri
Yukarı