800 Liraya FX 4100 Tabanlı Sistem Güncelleme

Connorx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 1700 TL bütçem yok. Aşağıdaki linteki uygun fiyatlı toplama bilgisayarı çok beğendim ama 800 TL bütçem var. Şu anki kasam kötü, bazı parçaları yeni kasada kullanarak harmanlamak istiyorum. Performansta fark olur mu ?

Rehberdeki kasa; Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi Bölüm 1 - Technopat

Şuanki kasam bu;

Gigabyte GZ-X2 420W Siyah Aktif PFC Kasa Fiyatı
GIGABYTE 780T-D3L AMD 760G + SB710 Soket AM3+ 1666MHz(O.C.) Anakart - Vatan Bilgisayar
AMD FX X4 4100 Soket AM3+ 3.6GHz 12MB Cache 32nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
En Ucuz Sapphire HD6790 1GB 256bit DDR5 Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları - Bilio.com
Kingston 4Gb Ddr3 1333Mhz Cl9 Pc Ram - Vatan Bilgisayar
Kingston 4Gb Ddr3 1333Mhz Cl9 Pc Ram - Vatan Bilgisayar

Şimdi rehberdeki kasadaki Asus H81M anakartla, Intel Pentium G3258 işlemciyi alacağım. Videoda anlatılanları yaparak overclock ile 4.4 GHz'ye çıkar. Yeni ekran kartı almayacağım, eski ekran kartımı kullanacağım. ( Sapphire HD6790 1GB 256bit DDR5 ). Yeni Kasa da almayacağım. 420W'lık eski Gigabyte kasamı kullanacağım. Bunun dışında SSD 120 GB almayı düşünüyorum. İşlemci için de ayrı soğutucu alacağım. Para kalırsa 4 GB G.Skill RAM da ekleyebilirim. Eski Kingston 4 GB RAM ile 8 GB olur. Gerçi G.Skill ve Kingston aynı anda kullanılabilir mi onuda bilmiyorum. Evet arkadaşlar, oluşturduğum fikir bu kadar.

Not: Bu arada kasa oyun için değil, sadece arada sırada BFME2 oynarım o kadar. Kasa programların hızlı çalışması, performansın hızlanması için olacak.

Görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı