Çözüldü 800 MHz RAM'ler 667 MHz olarak görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
Osmaniye/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle sistem;
Q8200.
HD 7770.
8 GB DDR2 RAM.
Böyle bir sisteme sahibim. CPU-Z programıyla baktığımda RAM'ler 667 MHz çalışıyor. RAM'lere slot 1, slot 2 diye tek tek bakınca 800 MHz olduğunu görebiliyorum. Sorunu nasıl çözerim? İyi sosyaller.

Ekran Alıntısı.PNG

Slot 1;

Ekran Alıntısı2.PNG

Slot 2;

Ekran Alıntısı3.PNG

Slot 3;

Ekran Alıntısı4.PNG

Slot 4;

Ekran Alıntısı5.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
sgt.PNG

OC yapmaya gerek kalmadan yani FSB hızına dokunmadan da işaretlediğim yerden sadece RAM frekanslarını ayarlayabiliyorsunuz. Bu resimdeki anakart benim de kullanmış olduğum ASRock G41M-VS3. İşaretli yeri ben 800MHz'den 1333MHz'e kadar ayarlayabiliyorum mesela.

kanka normal o merak etme bios menusunden frekansı artırabilirsin
İşte onu nasıl yapacağım? Stres testinde yarım dakika sonrası Hardware Failed hatası verdi. RAM OC öncesinde de oluyordu gerçi. Oyunda deneyeceğim.
Eki Görüntüle 894329

OC yapmaya gerek kalmadan yani FSB hızına dokunmadan da işaretlediğim yerden sadece RAM frekanslarını ayarlayabiliyorsunuz. Bu resimdeki anakart benim de kullanmış olduğum ASRock G41M-VS3. İşaretli yeri ben 800MHz'den 1333MHz'e kadar ayarlayabiliyorum mesela.
O bende yok. 2 dakikaya resimleri ekliyorum.

Benim ramlerde 2933MHz çalışıyor. Elimle 3200MHz yaptığımda pc açılmıyordu. Bios pilini çıkarttım geri taktım Bios resetlendi öyle yırttım. Bence çokta uğraşmayın.

BIOS bende böyle. Dersten sonra geleceğim.
Eki Görüntüle 894336

Bu arada siz işlemciye OC yaptınız dolayısıyla işlemci hızınız yükteyken 2.33GHz stock frekans yerine 400*7=2.70GHz'te çalışacak. O yüzden geri alın yaptığınız işlemi, ondan sonra dediğim şekilde RAM frekansını artırın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı