800 TL RAM tavsiyesi

JeReX

Kilopat
Yer
Menderes, İzmir
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik Teknikeri
Arkadaşlar günler süren araştırmamın nihai sonucu;
  • -Ryzen 5 2600
  • -MSI B450 PRO VDH Plus
almaya karar verdim. (Ekteki örnek)

Bu ikisi ile uyumlu çalışacak 3000-3200 MHz CL16 değerlerinde RAM tavsiyesine ihtiyacım var.
Sistemi OC yaparak kullanacağım, anakart sizce OC için doğru bir seçim mi?
Anakartın 4 adet RAM slotu var ben ileriye dönük bir sistem toplayacağım için şimdilik 1x16GB taksam olur mu? (Max 64GB) şu anki tek kanal ileride eklediğim zaman çift kanalda çalışır ama 2x16 dual kit performansı verir mi?

Yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar lütfen yardım edin malum dolar 6 bandını zorluyor ne yapacağımı şaşırdım.

1111.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tercih ettiğiniz RAM gayet güzel ve istekleriniz için ideal.
Anakart O.C yaparken sıkıntı çıkarmaz gayet güzel ama bütçen varsa Gigabyte'ın B450 serisine bakabilirsin.
Çift kanal 16 tek kanaldan her türlü daha iyidir tek kit 16 alıp da ileride 64 yapmanıza gerek yok daha en üst düzey sistemler bile 4K render almadığı sürece 32 GB RAM kullanamıyor yani oyun için 2×8 en az 4 yıl boyunca seni götürür 64 GB bayağı bir aşırı olur ileride bile.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı