8000₺ AM5 anakart önerisi

883443

Picopat
Benim için en üst bütçe anakart için 8000₺. AM5 bir anakarta ihtiyacım var, 7600 takılacak. RGB fanları kullanmak istediğimde port sıkıntısı çekmeyeceğim, USB bağlamak istediğimde sıkıntı çekmeyeceğim. VRM gibi detayları iyi olan bir anakart arıyorum. Galiba bu istediklerimden dolayı ATX bir anakart seçmem lazım. Kasaya ATX, mATX uyuyor fakat aradığım türden bir anakart bulamadım. B650M-K isteğimi karşılar mı? Aralarında çok fark var mıdır DS3H ve Gaming Plus arasında? Ek olarak RAM önerirseniz sevinirim. DDR5 RAM'lerin piyasası ne durumda bilmiyorum ama en fazla 5000 falan vermeyi düşünüyorum. DDR5'in Trident Z'leri nasıldır?

Bu Patriot RAM'ler iyidir. RGB'siz olan model var ama aralarında 100 TL fark var diye RGB'li olanından attım.

Bu Patriot RAM'ler iyidir. RGB'siz olan model var ama aralarında 100 TL fark var diye RGB'li olanından attım.

Teşekkürler fakat G.Skill, Kingston, Corsair üzerinden RAM'ler almayı planlıyorum. Anakartın listesinde bulunan RAM'lerden herhangi birini tercih etsem sıkıntı çıkartır mı? Yoksa net uyumlu olduğunu gösteriyor mu bu liste?

Gigabyte B650 Gaming X AX
MSI Pro B650M-A Wi-Fi
Gigabyte B650M DS3H

Benchmark 1
Benchmark 2

Gaming X AX alacağım, teşekkürler.

Ben tamamen VRM soğutma kalitesine göre öneride bulundum port, soket sayılarına dikkat etmedim. Aralarından size uygun olanı seçin.

Gaming X AX, SSD konusunda, USB port sayısında üzmeyecek gibi görünüyor. Listenin sonlarında olmayıp iç kısımlarda bulunmasıda iyiymiş. Teşekkürler. Siteden bellek desteği kısmıdnan RAM seçip alsam sıkıntı çıkartır mı?

Son düzenleme:
Teşekkürler fakat G.Skill, Kingston, Corsair üzerinden RAM'ler almayı planlıyorum. Anakartın listesinde bulunan RAM'lerden herhangi birini tercih etsem sıkıntı çıkartır mı? Yoksa net uyumlu olduğunu gösteriyor mu bu liste?

Gaming X AX, SSD konusunda, USB port sayısında üzmeyecek gibi görünüyor. Listenin sonlarında olmayıp iç kısımlarda bulunmasıda iyiymiş. Teşekkürler. Siteden bellek desteği kısmıdnan RAM seçip alsam sıkıntı çıkartır mı?
O listeden seçmeye gerek yok hepsi birbiriyle uyumlu çalışır. Ram konusunda şu an Patriot Viper Venom'lar fp listesinde üstte. 16x2 alırsanız 4000TL'den fazla tutmuyor. Alacağınız yerde o model yoksa 6000MHz olmasına dikkat edin CL değeri de 36'dan düşük olursa iyi olur.

DDR5 herhangi bir RAM uyumlu olur. İlla gerek yok listeye.

Bu ürünü alacağım teşekkürler.
Şahsen önermem. Patriot'lar daha mantıklı. Corsair RAM'ler beni delirtti açıkçası.

Şahsen önermem. Patriot'lar daha mantıklı. Corsair RAM'ler beni delirtti açıkçası.

Neden önermezsiniz?

Bunları almaya karar verdim Corsair'lerden sonra.

Neden önermezsiniz?

Bunları almaya karar verdim Corsair'lerden sonra.
iCUE kadar senkronize sorunu yaşayan, stabillikten uzak bir yazılım görmedim. Önceki sistemimde ROG B550-F ve G.Skill Trident Z Neo kullanıyordum. Çok memnundum. Şu anda ROG B650E-F ve Corsair Vengeance ikilisiyle kalp krizi geçirmek üzereyim. Senkronize olmuyor. Bir kere yanlışlıkla oldu. Bir daha da olmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı