8000 TL 2K monitör önerisi

• Konuyu başlatan QTV
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 863

23.8 İnç senin için sorun olmazsa AOC 23.8" Q24G2A/BK 165Hz 1ms HDMI DP AdaptiveSync QHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA

çok memnun olduğum bir ürün. Aynı modelin 1080p versiyonunu da kullanıyordum sistem değişince 2k monitöre geçmek zorunda kaldım. Pivot özellikli olması ve dahili hoparlörü bulunması bana cazip geldi. Ayrıca ben çok büyük monitör kullanmayı sevmediğim için 23.8 inç bana gayet yeterli geldi. Değerlendirebilirsin. Renk ve görüntü konusunda çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

23.8 İnç senin için sorun olmazsa AOC 23.8" Q24G2A/BK 165Hz 1ms HDMI DP AdaptiveSync QHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA

Çok memnun olduğum bir ürün. Aynı modelin 1080p versiyonunu da kullanıyordum sistem değişince 2K monitöre geçmek zorunda kaldım. Pivot özellikli olması ve dahili hoparlörü bulunması bana cazip geldi. Ayrıca ben çok büyük monitör kullanmayı sevmediğim için 23.8 inç bana gayet yeterli geldi. Değerlendirebilirsin. Renk ve görüntü konusunda çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Hocam monitör de ışık sızması durumu nasıl, bir de diğer hızlı monitörler karşılaştırdığınızsa ms süreleri ghosting vs nasıl durumd

Hocam monitör de ışık sızması durumu nasıl, bir de diğer hızlı monitörler karşılaştırdığınızsa ms süreleri ghosting vs nasıl durumd
1ms mprt diyor o da yaklaşık 4 ms gtg diyor fps oyunları sıkça oynarım bir sorun hissetmen pek mümkün değil. Aynı zamanda Hem aoc 24G2SPU kullanmış hem de AOC Q24 kullanmış biri olarak söylüyorum (AOC 24G2SPU ile AOC Q24 Arasında tek fark biri 2k biri 1080p geri kalan tüm özellikler panel vs. aynı. )
Ghosting yok iki üründe kutu açılımından sonra 0 ölü pikselle gelmişti. Işık sızması konusuna gelince Işık sızması IPS panel olduğu sürece kurtuluşun olamıyor maalesef. Belki ışık sızması bir tık az olur fakat kesinlikle az da olsa olur. Işık sızmasını normal kullanımda veya oyunlarda fark etmen pek mümkün olmuyor fakat ekstra gerçekten zifir karanlık bir sahne varsa oyunda bir tık ışık sızması hissediyorsun. Şuan benim kullandığım AOC Q24 'te monitörün en sol altında biraz ışık sızması var fakat gerçekten zifir karanlık bir sahnede belli oluyor.
Ek olarak monitörü araştırırken AOC 24G2SPU videolarına incelemelerine de bakabilirsin. çok büyük ölçüde aynı özellikleri taşıyorlar.

1ms MPRT diyor o da yaklaşık 4 ms GtG diyor FPS oyunları sıkça oynarım bir sorun hissetmen pek mümkün değil. Aynı zamanda Hem AOC 24G2SPU kullanmış hem de AOC Q24 kullanmış biri olarak söylüyorum (AOC 24G2SPU ile AOC Q24 Arasında tek fark biri 2K biri 1080p geri kalan tüm özellikler panel vs. aynı. )
Ghosting yok iki üründe kutu açılımından sonra 0 ölü pikselle gelmişti. Işık sızması konusuna gelince Işık sızması IPS panel olduğu sürece kurtuluşun olamıyor maalesef. Belki ışık sızması bir tık az olur fakat kesinlikle az da olsa olur. Işık sızmasını normal kullanımda veya oyunlarda fark etmen pek mümkün olmuyor fakat ekstra gerçekten zifir karanlık bir sahne varsa oyunda bir tık ışık sızması hissediyorsun. Şu an benim kullandığım AOC Q24'te monitörün en sol altında biraz ışık sızması var fakat gerçekten zifir karanlık bir sahnede belli oluyor.
Ek olarak monitörü araştırırken AOC 24G2SPU videolarına incelemelerine de bakabilirsin. Çok büyük ölçüde aynı özellikleri taşıyorlar.

Eyvallah hocam bu monitör çok hoşuma gidiyor çünkü ben uzun zamandır 24" 1080p monitörde 2K DLDSR olarak oyun oynuyorum piksel yoğunluğu ve netliğe gözüm alıştı, 27" 2K denedim bana biraz bulanık geldi iyi bir HDR yoksa tabii... Diğer yandan benim monitörde modüllü G-SYNC var, onda biraz çekincem var bu yazılımlı G-SYNC'ler tam verimli olmayabiliyor, bir de işte ms süreleri olarak, MSI'ın MAG serisi veya Dell ASUS'un bazı 2K monitörleri daha iyi olabilir mi bilemedim

Eyvallah hocam bu monitör çok hoşuma gidiyor çünkü ben uzun zamandır 24" 1080p monitörde 2K DLDSR olarak oyun oynuyorum piksel yoğunluğu ve netliğe gözüm alıştı, 27" 2K denedim bana biraz bulanık geldi iyi bir HDR yoksa tabii... Diğer yandan benim monitörde modüllü G-Sync var, onda biraz çekincem var bu yazılımlı G-Sync'ler tam verimli olmayabiliyor, bir de işte ms süreleri olarak, MSI'ın MAG serisi veya Dell ASUS'un bazı 2K monitörleri daha iyi olabilir mi bilemedim

AOC markası haricinde ViewSonic'te bana kaliteli ve sağlam marka gibi geliyor onun haricinde bu yazdığın ürünleri bilmiyorum bir şey söylemeyeyim. Aynı şekilde ben de 27 inç kullanmayı sevmiyorum o yüzden 23.8 inç aldım ve iyi ki öyle yapmışım diyorum piksel yoğunluğunu hissedebiliyorum.

AOC markası haricinde ViewSonic'te bana kaliteli ve sağlam marka gibi geliyor onun haricinde bu yazdığın ürünleri bilmiyorum bir şey söylemeyeyim. Aynı şekilde ben de 27 inç kullanmayı sevmiyorum o yüzden 23.8 inç aldım ve iyi ki öyle yapmışım diyorum piksel yoğunluğunu hissedebiliyorum.

Zaten piyasada başka 2K 24 monitör de yok

Zaten piyasada başka 2K 24 monitör de yok
FPS oyunları da oynuyorsan bence 24 inçten vazgeçme büyük ekranın bazı avantajları da olabilir ama görüntü kalitesi için 24 inç bence güzel ve yeterli. Zaten FHD'den QHD'ye geçince görüntü çok daha kaliteli hissettirecek sana. Zaten dediğin gibi piyasa da çok fazla alternatifi de yok 24 inç için.

FPS oyunları da oynuyorsan bence 24 inçten vazgeçme büyük ekranın bazı avantajları da olabilir ama görüntü kalitesi için 24 inç bence güzel ve yeterli. Zaten FHD'den QHD'ye geçince görüntü çok daha kaliteli hissettirecek sana. Zaten dediğin gibi piyasa da çok fazla alternatifi de yok 24 inç için.

Aslında 1080p de 2K DLDSR yaparsan çok kaliteli görüntü sunuyor ama ekran kartını daha çok yoruyor özellikle bazı oyunlarda

Technopat Haberler

Geri
Yukarı