8000 TL 3D Modelleme için PC Önerisi

Daha fazla  
Herkese iyi forumlar arkadaşlar. Uzun süredir 3d modelleme ve render için bir bilgisayar arıyorum. Laptop veya masaüstü. Laptop cephesinden pek olumlu sonuç alamadım. Masaüstü sistem araştırıyorum. 8 bin tl civarı bütçe ile sadece kasa önerisi bekliyorum. Birde 1 aydır quadro ve gtx ti serilerini karşılaştırmasına bakıyorum ve elle tutulur bir sonuç elde edemedim. Bu konu hakkında da fikir sahibi olan arkadaşların önerinerini duymak isterim.
Kullandığım programlar; rhino, 3dmax, vray, photoshop, achiCAD ve autocad.

Size tavsiyem Quadro mimarili grafik işlemcilerini kullanmak olacaktır. Çünkü bu kartla oyun oynamak için değil bizzat oyun yapmak için tasarlanmıştır. Modelleme için. Oyun için Gtx serisi tavsiye edilir. Gelelim sisteme.
PNY Quadro K4200, 4GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı - VCQK4200-PB
Intel Core i7 5820K 3.3 GHz 15 MB LGA 2011-V3 X99 anakart, dd4 ram /fan yok - BizdeHesapli.Com
Kingston DDR4 16GB(2x8) HyperX Fury Black 2133MHz Ram (HX421C14FBK2/16)
MSI X99A RAIDER Intel X99 3333Mhz(OC) DDR4 Soket 2011-V3 ATX Fiyatı
Thermaltake Vl86021w2e V3 Black 600w Kasa (s) GittiGidiyor'da 197503661
Depolama ihtiyacınızı bilmediğim için disk tavsiyesinde bulınmadım. Ortalama 1Tb disk 170 Tl 120Gb Ssd 140 Tl. Tabi bu fiyatlar disk kapasitesi artınca ortalama olarak düşer. Bu sistem fazlasıyla yeter kanaatindeyim.
Bu sistem 5200 Tl. Eğer illa 8000 Tl. olsun diyorsanız ekran kartını K4200 yerine K5200 alırsınız. Bu seferde bütçenizi aşar. K5000 tavsiye etmem. Çünkü o kart eski ve Kepler mimarisi.

Son düzenleme:
Merak ettiğim bir kaç nokta var.
Benchmark testlerinde 980 ti hatta 980 bile quadrolardan iyi sonuç veriyor. Neden Quadro tercih etmemi önerdiniz. Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Birde işlemci seçiminde bakmam gereken kriter nedir? 6700k 4.0 la calisirken 8 mb ön bellek önerdiğiniz 3.0 dı galiba 15 mb ön bellek. Farkı nedir?

Hocam benchmarklara takılmayın. Şimdi benchmark dediğimiz olay çok değişik bi durum. Şöyle ki oyunlar da benchmark sayılır. Şimdi bir Quadro K5200 yaklaşık 1000 Tl. civarındaki bir kart performansı verir oyunlarda. Hatta daha düşük ücretli kart seviyesinde oyun performansı verir. Fiyatı ortalama 6000 Tl. Peki neden durum böyle. Aslına bakarsanız bu kartların mimarisi tamamen aynı. Sadece bir kaç küçük fiziksel değişiklikler ve farklı yazılımlar sayesinde kartlar bambaşka bir hal alıyor. Herkesin kendi kulvarı var. Zaten Quadro kartlar sadece Nvidia'nın izin verdiği özel firmalar (Örneğin PNY) tarafından üretilir. Ve kart kalitesi bariz daha iyidir. Bu kartlar modelleme ve tasarım işinde Gtx serisine fark atar. Zaten modelleme ve tasarım benchmarklarına bakarsanız orada görürsünüz. İşin temel mantığı kayar nokta performansına dayanıyor ama o kadar ayrıntıya gerek yok. Size tavsiyem Quadro mimarili grafik işlemcilerinden şaşmayın. Etrafınızda bu işten anlamayan bir kişi sizi eleştirip dalga geçerse sadece gülüp geçin. Çünkü bu kartlar profesyoneller içindir. Unutmayın bir oyunun modellemesini En fazla 10 kişi yapar ve onlar Quadro kullanır. Ama oyunu milyonlarca kişi oynar ve onlar Gtx kullanır. Saat çok geç olduğu için işlemci sorunuza yarın cevap vereyim. Hatırlatmayı unutmayın.

Biraz daha para biriktirmem lazım gibi işlemci yorumunuda alıp bir karar veririm artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…