8000 TL Taşınabilir Bilgisayar Önerisi

Ersin90

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2018
Mesajlar
143
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Seyahat ettiğim için taşınabilir bilgisayar almak zorundayım. Bu bilgisayar dikkatimi çekti;


Şimdiye kadar MSI kullandım ve çok memnunum fakat daha iyi bir bilgisayara ihtiyacım var. MSI ve ASUS gibi markaların Monster seviyesindeki bilgisayarları 10.000 TL ve üzeri civarında etikete sahip. Aslında Amazon US sitesinde bu bilgisayar var;


fakat kredi kartı taksit yapılmıyor Amazon US sitesinde ve 16 GB RAM tek parça bulunmakta (AMD sistemlerde çift kanal tavsiye ediliyor) ve termal değerleri 85 derece civarı gezinmekte yük altındayken ki laptop için kabul edilebilir değer olarak görüyorum.

Monster'da ise bunun +5 derece kadar olacağını umuyorum (çünkü Monster için herhangi bir termal test bulamadım). Tabi Monster aldığım zaman garanti, bakım hizmeti, taksitlendirme gibi avantajları var ASUS'a kıyas edildiğinde. Bu +5 derece farkın inanılmaz sorun yaratmıyacağını umuyorum. Şimdi kullandığım bilgisayarda termal değerlerim yük altında 90 ile 95 derece arası gezinmekte.

Bu laptoplar hakkındaki görüşlerinizi, tecrübelerinizi paylaşmanızı yada başka laptop tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
 
Tavsiyeler için teşekkür ederim.

Fakat Dell maxq 1060 modeline sahip ve havalandırma sistemi zayıf. GPU olarak 1070 olmadıkça 1660Ti tercihim olucak daha performanslı olması sebebiyle. Casper'de kötü imaja sahip benim için etrafımdaki insanların tecrübeleri ile sabit olarak.

İki laptopda 8.nesil işlemci ve GPU olarak Pascal mimarisi kullanıyor. 9.nesil CPU ve Turing mimarili GPU olmasını tercih ederim aynı parayı vermişken.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı