8000 TL temel fotoğrafçılık için kamera önerisi

bk9911

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2018
Mesajlar
90
Canon 800D - Sony A6400 - Nikon D5500 gibi kameralar arasından hangisini neden önerirsiniz?
Benim aklıma Sony A6400 modeli yattı, özellik ve ergonomi açısından hoşuma gitti.

2. el alabilirim, tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe 8000TL
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sony a6400 fotoğraf özellikle de video konusunda muazzam bir makine. Ben bir a6400 kullanıcısıyım. Elimde bir de Canon 750D var. 750D fotoğraf çekerken, çektiğimi bana daha çok hissettiriyor. a6400 ile fotoğraf çekerken elimde küçücük kalıyor fln tabi bu sadece hissiyatımı etkiliyordu. Zamanla bu hissiyatımı kırdım.

a6400 den ben oldukça memnunum. Odak performansı gerçekten muazzam. Hareketli nesnelerin seri çekiminde asla odak kaçırmıyor. Sitesindeki odak performansı konusundaki tanıtım videolarını izledin mi bilmiyorum ama gerçekten de orada tanıtıldığı gibi yalan yok. Buffer performansı da gayet yüksek. Video kalitesi zaten bammbaşka. Videoya deli dehşet renkler yapabilmeme imkan sağlıyor. Hatta bu makine video odaklı aslında.

6400 alırsan pişman olacağını sanmıyorum. Dediğin gibi ergonomisi de çok cezbediyor.
Kafanda a6400 ile ilgili merak ettiğin bir şeyler varsa sorabilirsin dostum🙂
 
Son düzenleme:
Makinadan cok nasil isler cikarmak istedigine gore lense guzel bir para ayirmani da tavsiye ederim. Ikinci el cogu satista sadece body olarak satis yapiliyor. Ben XT3 aldim cogunlukla video icin, ancak kit lensi istedigim performansi ne yazikki tam veremedi. Kotu lens degil asla kit lenslere gore hatta yeri cok cok iyi. Ama dedigim gibi asil lensleri de gozden gecirmeni tavsiye ederim.
 
Hangi lens işine yarıyor ve bütçesi uygun geliyor ise ona uygun gövde al. Yoksa kit lensle en güzel gövdeyi kullanmanın keyfi yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı