8000 TL'ye 27" 1440p veya 27" 4K monitör tavsiyesi

Bütçe
8000TL

CrackManos

Kilopat
Katılım
12 Temmuz 2017
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, masaüstü bilgisayarım için halihazırda oyun amaçlı alınmış 144Hz 1080p bir monitöre sahibim. Çok fazla dizi ve film izleyen biriyim. Harici olarak 1080p OLED panele sahip bir taşınabilir bilgisayarım var ancak masadan kalkmadan işimin yanında filmleri veya dizileri tüketebilmek için ana monitörüme ek minimum renk kaybı yaşatacak, bütçeyi de çok sarsmayacak şekilde bir monitör almayı düşünüyorum. Masa alanını çok daraltmaması için 27" bir monitör almaya karar kıldım. Panel olarak da mini LED arka aydınlatmalı paneller bütçemi fazlasıyla aştığı için klasik LED IPS panel almayı düşünüyorum. Monitör ile aramda 60 veya 70 santimetre mesafe olacak. Bu şartlar dahilinde "LG 27QN600-B 27" 5ms 75Hz QHD IPS" ile "Dell S2721QS 27" 4ms 4K Ultra HD IPS" modelleri arasında kaldım. UHD model 2 bin TL daha pahalı. Sizce hangi modeli tercih etmek daha mantıklı olacaktır? Bu iki model haricinde tavsiye edeceğiniz başka modeller veyahut model tavsiyesi hariç vereceğiniz tavsiyeler var mıdır?
 
Temiz uzun süre kullanabileceğiniz bir monitör için bir miktar bütçeyi artırmanız lazım. Şu an alacağınız 75hz bir monitör 3-4 yıl sonra gelecek sistemlerde tat vermeyecektir. Şu monitör şu an iyi bir seçenek; Dell S2721DGFA
 
1440p de 165Hz oynatabilecek bir sistemim yok maalesef.
2k oynatabilecek yok demişsin ama 4k önerisinde bulunmuşsun? ayrıca 165hz olayına takılıyosan düzeltirsin 60 a düşürürsün yada ara hz alırsın.
Temiz uzun süre kullanabileceğiniz bir monitör için bir miktar bütçeyi artırmanız lazım. Şu an alacağınız 75hz bir monitör 3-4 yıl sonra gelecek sistemlerde tat vermeyecektir. Şu monitör şu an iyi bir seçenek; Dell S2721DGFA
arkadaşların önerdiği ekranı geçenlerde aldım kullanmaktayım. Çok iyi görüntü kalitesi var hem oyun hem dizi, film için. Öneririm. gaminggen den alırken dikkat et ama kargo hasarlı geldi üründe bir şey yoktu
 
2K oynatabilecek yok demişsin ama 4K önerisinde bulunmuşsun? Ayrıca 165Hz olayına takılıyosan düzeltirsin 60'a düşürürsün ya da ara Hz alırsın.

Arkadaşların önerdiği ekranı geçenlerde aldım kullanmaktayım. Çok iyi görüntü kalitesi var hem oyun hem dizi, film için. Öneririm. Gaminggenden alırken dikkat et ama kargo hasarlı geldi üründe bir şey yoktu.

1070 Ti ekran kartına sahibim. Call of Duty MW2 gibi yüksek gereksinimli oyunlar oynuyorum. Kart 4K video oynatma bakımından araştırdığım kadarıyla hiçbir sorun yaşatmamakta ancak 1440p oyun oynatmaya gelince yetersiz kalıyor artık. Zaten konuda belirttim oyun oynamak için değil film, dizi izlemek için alacağım diye.
 
Video çözünürlüğü 4K'da sistemi zorlamaz. Oyun açmak gibi olmuyor video açmak.
Burada OLED sistemin yanına IPS monitör koyman biraz garip gelebilir. OLED daha güçlü renklere ve siyahlara sahip çünkü.
4K seçimi doğru. Yüksek Hz ile işiniz yok. 60/75Hz monitör yeterli olur.
Benim önerim Philips 288E2UAE/00 Monitör bu olur. Baktığın Dell'e göre daha iyi renklere sahip.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı