8000 TL'ye XR vs 7000 TL'ye SE 2020

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
XR;
  • Face ID calisiyor.
  • True Tone calisiyor.
  • Pil 80-85 araliginda baktigim cogu ilanda.
  • TR kayitli.
  • Fiziksel hasar yok, degisen yok.
SE 2020;
  • Touch ID calisiyor.
  • True Tone calisiyor.
  • Pil 80-90 araliginda baktigim cogu ilanda.
  • TR kayitli.
  • Fiziksel hasar yok, degisen yok.
  • Bazilarinda hala garanti devam ediyor.

Donanim olarak SE 2020 ustun, kamera olarak da SE 2020 ustun. Ama ekran boyutu ve batarya olarak XR ustun. Ama XR 1 yil once destek kesecek. Acikcasi biraz kararsiz kaldim. Ayni fiyatta olsalar XR alirdim ama 1000 TL SE 2020'den daha pahali olunca kararsiz kaldim.

Kucuk ekrani sorun etmiyorum, Face ID de onemli degil.

Hocam karari siz vereceksiniz, telefonla çok ilgilenmem, almışken kamerasi ve donanimi güçlü olsun uzun seneler sorunsuz kullanayim diyorsaniz SE2 alin. İşlemcinin tam gücünü kullanmıyorum, 6.1" ve tam ekran tasarim da ideal, kamera önemli ama goz ardi ederdim de derseniz XR alın. Ben olsam X'i bile SE2'ye tercih ederdim.

Küçük ekran dert etmiyorum demişsin, Face ID önemli değil demişsin, XR 1 yıl daha önce destek kesecek demişsin, SE donanım ve kamera olarak daha üstün demişsin. Sen cevabını vermişsin zaten. Bizden ne istiyorsun, anlamadım. :)

Kullanıcı tavsiyesi istiyor. Her şey maalesef ezbere olmuyor. Gördüğünüz gibi yukarıdaki hocalarım gördükleri veya kullandıkları için XR'ı tercih et demişler.

Genel olarak pil sorunu var anladigim kadariyla. Ve baktigim en yuksek pil sagligi olan SE 2020 de 86 saglik idi. XR almam daha iyi olur o zaman. Tesekkurler.

Hocam neden XR dediğimi açıklayayım. Bir kere SE, XR'a göre gerçekten kötü bataryaya sahip. Kamerası, işlemcisi güzel doğrudur. Fakat XR'ın aşağı kalır yanı yok. Aksine, 500 beygir bir arabanız var ama benzin deposu 20 litre gibi hissediyorsunuz SE'de. XR'da bu durum daha dengeli. Ben de küçük ekran takıntım yoktur, Face ID kullanmam falan diyordum. Evet zorunlulukta kullanabiliyorsunuz ama seçenek söz konusu olduğunda arada gerçekten fark var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı