8000 TL'ye XR vs 7000 TL'ye SE 2020

Hocam anlamadınız sanırım, bu telefonu parmak izi kullanmak isteyenler ya da eski tasarımı sevenler alıyor. Küçük isteyen adam düz 13-14 alır zaten onlarda küçük önemli olan sevilen o tasarım.
Hocam anlıyorum, o tasarımı severek kullanan çok az kişi var onu söylemek istedim. Yine öznel bir yorum yapacağım ama bence yeni oled ekranlar dururken kimsenin IPS paneli seve seve kullanacağını düşünmüyorum. Parmak izi de aynı şekilde, Face ID çok çok iyi çalışıyor.

Yine anlamadınız sanırım, telefonun fiyatı XR'a göre 1.000 TL ₺ (1K) daha ucuz ve daha az bir fiyata hem daha iyi çip hem de daha güncel olması avantajı var.
1000 lira önemli bir fark değil, daha iyi çip ve daha güncel cihaz alıyor olabilirsin, diğer tarafta da güncel bir tasarım ve daha uzun süre gidebilecek bir pil alabiliyorsun. 2-3 mesajımda belirttim bunu, anlamadın sanırım.

Özellikleri arasındaki farkları soruyor, sizin tasarımı sevip sevmediğinizi sormuyor. Siz "bence" ile başlayıp öznel cümleler kuruyorsunuz, siz o tasarımı sevmiyor olabilirsiniz sizi rahatsız ediyor olabilir ama konu sahibinin sizinle aynı düşüncede olduğunu nereden biliyorsunuz? Belki o tasarımını seviyor ve sizin gibi düşünmüyor?
Ben sevmiyorum tasarımı, seveninde çok fazla olduğunu düşünmüyorum. SE modellerini kullananlara da çentikli tasarım sunulsa çoğunun geçeceği tarafındayım. İki cihazı da tecrübe etmiş birisi olarak arkadaşa objektif yorum yapıyorum. Bir tarafta daha güncel çentikli tasarım varken neden parmak kalınlığında çerçeveli bir telefon alsın. Yorum istemiş yorumumu yapıyorum. Cihazı kullanıyorsunuz diye savunmanıza gerek yok ürün alacak kişilere objektif yorum yapılmalı.

Bu arada SE 2022'nin sevilecek bir tarafi yok, cunku insanlar XR kasasinda bekliyordu. SE 2020'nin sadece A15 Bionic ile degistirilmis halini gorunce pek cok insan isyan bayragi acmisti.
Evet, bende bunu söylüyorum. O telefonları severek kullanan insan çok çok az. Sevilecek bi yönleri yok çünkü.

Son düzenleme:
XR;
  • Face ID calisiyor.
  • True Tone calisiyor.
  • Pil 80-85 araliginda baktigim cogu ilanda.
  • TR kayitli.
  • Fiziksel hasar yok, degisen yok.
SE 2020;
  • Touch ID calisiyor.
  • True Tone calisiyor.
  • Pil 80-90 araliginda baktigim cogu ilanda.
  • TR kayitli.
  • Fiziksel hasar yok, degisen yok.
  • Bazilarinda hala garanti devam ediyor.

Donanim olarak SE 2020 ustun, kamera olarak da SE 2020 ustun. Ama ekran boyutu ve batarya olarak XR ustun. Ama XR 1 yil once destek kesecek. Acikcasi biraz kararsiz kaldim. Ayni fiyatta olsalar XR alirdim ama 1000 TL SE 2020'den daha pahali olunca kararsiz kaldim.

Kucuk ekrani sorun etmiyorum, Face ID de onemli degil.
Yerinizde olsam XR alırdım. Batarya olarak üstün. Çünkü SE2020 batarya olarak yoğun kullanımda günü çıkarmayacak. Panel olarak benzerler.

Hocam anlıyorum, o tasarımı severek kullanan çok az kişi var onu söylemek istedim. Yine öznel bir yorum yapacağım ama bence yeni oled ekranlar dururken kimsenin IPS paneli seve seve kullanacağını düşünmüyorum. Parmak izi de aynı şekilde, Face ID çok çok iyi çalışıyor.

1000 lira önemli bir fark değil, daha iyi çip ve daha güncel cihaz alıyor olabilirsin, diğer tarafta da güncel bir tasarım ve daha uzun süre gidebilecek bir pil alabiliyorsun. 2-3 mesajımda belirttim bunu, anlamadın sanırım.

Ben sevmiyorum tasarımı, seveninde çok fazla olduğunu düşünmüyorum. SE modellerini kullananlara da çentikli tasarım sunulsa çoğunun geçeceği tarafındayım. İki cihazı da tecrübe etmiş birisi olarak arkadaşa objektif yorum yapıyorum. Bir tarafta daha güncel çentikli tasarım varken neden parmak kalınlığında çerçeveli bir telefon alsın. Yorum istemiş yorumumu yapıyorum. Cihazı kullanıyorsunuz diye savunmanıza gerek yok ürün alacak kişilere objektif yorum yapılmalı.
Arkadaşım hala tasarım hakkında kendi düşünceni söyleyip duruyorsun bırakalım artık tasarım konusunu, insanlar bu telefonu parmak izini kullanmak için, eski tasarımı sevdikleri için alıyor ve zevk işi yani ama bizim ülkemizde ucuz olduğu için ikinci elde çok satılıyor. Sen diyorsun ki XR'ın tasarımı benim için daha iyi ve bataryası daha iyi, ben de diyorum ki SE 2'nin çipi ve işlemcisi daha iyi ve bu yüzden ben bu telefonu tercih ediyorum, bataryayı dert etmiyorum ama sen batarya ve tasarım için tercih ediyorsun yani öznel düşünceler bunlar ayrıca cihazı kullanmıyorum eğer bilgisayardan giriyorsanız imzamda görmüşsünüzdür. Biz de isterdik arkadaşın iPhone 13-14 almasını ama ülke bu halde olduğu için olabildiğince ucuzunu alabiliyoruz ve ben de bu yüzden daha iyi bir çip ve daha fazla güncelleme avantajı olduğunu belirtiyorum artık arkadaşa kalmış hangisini tercih edeceği. Tamam senin için XR tasarımı daha iyi benim için de SE 2 tasarımı daha iyi, bir kenara atalım artık şu şahsi düşüncelerimizi bence.

İphone şart değilse bu fiyatlara sarı site veya facebook gruplarında OnePlus 9 bulunabiliyor. Bende elimdeki SE 2020 model cihazı satıp OnePlus 9 almayı düşünüyorum. Gerçekten çok güzel F/P bir cihaz. İphone şart ise kesinlikle XR. Elinizdeki işlemci ne kadar güçlü olsa bile ekran ve pil sizi işlemcinin potansiyelini kullandırtmamaya mahkum ediyor.

Arkadaşım hala tasarım hakkında kendi düşünceni söyleyip duruyorsun bırakalım artık tasarım konusunu, insanlar bu telefonu parmak izini kullanmak için, eski tasarımı sevdikleri için alıyor ve zevk işi yani ama bizim ülkemizde ucuz olduğu için ikinci elde çok satılıyor.
İnsanlar ülkemizde zorunda kaldığı için kullanıyor '' genel '' olarak. Kendi düşüncem falan da değil XR tasarım olarak daha güncel, dolayısıyla daha güzel.

XR'ın tasarımı benim için daha iyi ve bataryası daha iyi
Benim için daha iyi demiyorum, anlamadın galiba. Tasarım olarak tabii ki çerçevesi parmak kalınlığı olan telefondan güzel olacak. Yanyana koyunca bile belli oluyor. Soldaki dururken kim sağdakini alır. SE tasarımını seven kişi 100 kişiden 3-4 falandır. Onun harici kullananlar sevdiği için kullanmıyor, hele de ülkemizde severek kullanmıyorlar. Mecbur kaldıkları için kullanıyorlar. Bataryası da bariz daha iyi zaten, bi taraf 1800 mAh bi taraf neredeyse 3000 mAh. İşlemci farkıyla falan kurtaramazsın aradaki farkı, bir tık fazla telefon kullanan birisi 1 gününü SE ile bitiremez ama XR ile bitirebilir.

Ekran görüntüsü 2023-01-22 212247.png

ben de diyorum ki SE 2'nin çipi ve işlemcisi daha iyi ve bu yüzden ben bu telefonu tercih ediyorum
Dostum anlamıyorsun yada anlamamakta ısrar ediyorsun, son kullanıcı da işlemci farkı hissedilecek bir konu değil. 2. telefon olarak İphone 7 var, o bile gayet akıcı, A13 ile A12 son kullanıcı da hiç bir fark yaratmaz. 1 yıl güncel kalması da hikaye, 1 yıl güncel kalsa ne olur kalmasa ne olur. Önemli bir fark değil.

bataryayı dert etmiyorum
Bataryayı dert etmeme gibi bir lüksün yok dostum. Bu telefonu alan adam günlük hayatında kullanacak, sürekli powerbank veya priz arayacak hali yok. Sana söylüyorum normal kullanımda SE ile 1 günü çıkartamıyorsun.

Biz de isterdik arkadaşın iPhone 13-14 almasını ama ülke bu halde olduğu için olabildiğince ucuzunu alabiliyoruz ve ben de bu yüzden daha iyi bir çip ve daha fazla güncelleme avantajı olduğunu belirtiyorum artık arkadaşa kalmış hangisini tercih edeceği.
İşte hocam, neredeyse aynı paraya en azından çentikli bir tasarım alarak tasarım anlamında daha güncel bir ürün kullanıyor ülkemiz şartlarında. Avantaj olarak gösterebileceğiniz sadece işlemcisi ve güncelleme desteği var. İşlemcisi yukarıda dediğim gibi son kullanıcı tarafından bariz hissedilecek bir konu değil. Güncelleme desteği de 1 yıl çok anlam ifade etmiyor.

amam senin için XR tasarımı daha iyi benim için de SE 2 tasarımı daha iyi, bir kenara atalım artık şu şahsi düşüncelerimizi bence.
Hocam yukarıda belirttim ben, zevkler ve renkler tartışılmaz. Tasarım hangisi iyi olduğundan bahsetmiyorum ki. Hangisinin daha güncel tasarım olduğundan bahsediyorum. Arkadaşta almışken göz önüne gelmeyecek farklar nedeniyle neden eski kasa kullansın. Dediğim gibi konu sahibi yazdıklarımızı okur kararını verir. Kullanacak olan o, ben sadece iki telefonu da deneyimlediğim için arasındaki farkları günlük kullanımda biliyorum.

Konuyu artık sonuca kavuşturduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonrası yazılanları tekrar okuyup konu sahibine kalmış. İyi akşamlar diliyorum hocam. İyi forumlar.

Kendi düşüncem falan da değil XR tasarım olarak daha güncel, dolayısıyla daha güzel.
Böyle bir düşünce mi var? Daha güncel diye daha mı iyi oluyor? Mesela ben iPhone XS'in tasarımını 14 Pro'nun dinamik adalı tasarımına tercih ederim ama bakıyorsun ki birisi 2018 telefonu birisi de 2022 telefonu.
Tasarım olarak tabii ki çerçevesi parmak kalınlığı olan telefondan güzel olacak.
Dostum ikimizde uzlaşamıyoruz bu konuda, sen öznel bir düşünceyi nesnel bir düşünceye dönüştürmeye çalışıyorsun. Mesela örnek vereyim, parmak izini kullanan insanlar var ve bu tasarım daha iyi onlar için, daha güncel diye daha iyi bir tasarıma sahip değil ve ayrıca SE 2 2020 telefonu iken XR 2018 telefonu, şimdi diyeceksin iPhone 8 tasarımını kullanıyor ama burada da senin bakış açınla bakarsak olaya SE 2020, XR'dan 2 yıl sonra çıktığı için daha güncel ve haliyle daha iyi bir tasarıma sahip (!)
Dostum anlamıyorsun yada anlamamakta ısrar ediyorsun, son kullanıcı da işlemci farkı hissedilecek bir konu değil. 2. telefon olarak İphone 7 var, o bile gayet akıcı, A13 ile A12 son kullanıcı da hiç bir fark yaratmaz. 1 yıl güncel kalması da hikaye, 1 yıl güncel kalsa ne olur kalmasa ne olur. Önemli bir fark değil.
Burada da anlatmak istediğim olay şudur ki, 8.000 TL'ye alınacak olan XR'a göre 1.000 TL daha az ve bu fiyat farkına rağmen alınacak olan daha güncel ve daha iyi bir çipe sahip oluyor, haliyle bu da bir avantaj yaratıyor fiyat farkı olduğu için. Bakın hocam burada arkadaşın alacağı fiyatlara göre değerlendirme yapıyoruz, küresel bir değerlendirme değil.
Bataryayı dert etmeme gibi bir lüksün yok dostum. Bu telefonu alan adam günlük hayatında kullanacak, sürekli powerbank veya priz arayacak hali yok. Sana söylüyorum normal kullanımda SE ile 1 günü çıkartamıyorsun.
Bildiğiniz gibi Apple, telefonlarında iOS işletim sisteminin ve işlemcinin optimizasyonundan dolayı düşük mAh bataryalar kullanıyor ve bu 1.800 mAH batarya Android tarafında herhangi bir cihazın 3000-3500 mAh bataryası ile neredeyse aynı performanslar veriyor ki bu bataryalar orijinal ve sağlıklı ise normal bir kullanımda zorlamadan neredeyse 1 günü zar zor çıkartıyor, tabii çıkartmayanlarda oluyor o zamanlarda insanlar yan sanayi bataryalara yöneliyor, örneğin Deji bataryalar bu konularda başarılı bir çok kullanıcı memnun oluyor. Evet, haklısınız SE 2020 pekte iyi olmayan bir batarya kullanıyor ama burada da işlemcinin batarya optimizasyonu ve iOS 16 işletim sisteminin optimizasyonu ortaya giriyor, tabii PUBG gibi ağır oyunlar oynanacaksa pek dayanmaz ama normal bir insan için WhatsApp, Instagram ve Twitter kullanılıyorsa %100 şarj ile 1 günü çıkartır.
İşte hocam, neredeyse aynı paraya en azından çentikli bir tasarım alarak tasarım anlamında daha güncel bir ürün kullanıyor ülkemiz şartlarında. Avantaj olarak gösterebileceğiniz sadece işlemcisi ve güncelleme desteği var. İşlemcisi yukarıda dediğim gibi son kullanıcı tarafından bariz hissedilecek bir konu değil. Güncelleme desteği de 1 yıl çok anlam ifade etmiyor.
Dostum şimdi burada şunu kabul etmeliyiz diye düşünüyorum, SE 2'de olan A13 çip her ne kadar fark yok desen de kağıt üzerinde A12'ye göre daha iyi bir çip ve elbette A12 çipine göre büyük farkları olacak ayrıca her ne kadar pek önemli değil desen de daha fazla güncelleme alacak cihaz bu da XR'a göre daha fazla kullanım avantajı sağlıyor. Arkadaş aynı fiyata daha iyi donanım ve daha güncel olan bir cihaz mı alacak yoksa SE 2'ye göre daha kötü bir donanım ve daha eski olan cihaza sahip olup çok daha iyi batarya performansına sahip bir cihaz mı alacak? Tasarımı burada saymıyorum çünkü tamamen arkadaşa paslıyoruz bu konuyu, kendisini verecek kararı.
Hangisinin daha güncel tasarım olduğundan bahsediyorum. Arkadaşta almışken göz önüne gelmeyecek farklar nedeniyle neden eski kasa kullansın.
Senin bakış açına göre söylüyorum bunu, SE 2 daha güncel bir tasarıma sahip çünkü 2 yıl sonra çıktı.

İyi akşamlar diliyorum hocam. İyi forumlar.
Size de iyi geceler, kusura bakmayın sizi sinirlendirecek bir şey yazdıysam.

Böyle bir düşünce mi var? Daha güncel diye daha mı iyi oluyor? Mesela ben iPhone XS'in tasarımını 14 Pro'nun dinamik adalı tasarımına tercih ederim ama bakıyorsun ki birisi 2018 telefonu birisi de 2022 telefonu.

Dostum ikimizde uzlaşamıyoruz bu konuda, sen öznel bir düşünceyi nesnel bir düşünceye dönüştürmeye çalışıyorsun. Mesela örnek vereyim, parmak izini kullanan insanlar var ve bu tasarım daha iyi onlar için, daha güncel diye daha iyi bir tasarıma sahip değil ve ayrıca SE 2 2020 telefonu iken XR 2018 telefonu, şimdi diyeceksin iPhone 8 tasarımını kullanıyor ama burada da senin bakış açınla bakarsak olaya SE 2020, XR'dan 2 yıl sonra çıktığı için daha güncel ve haliyle daha iyi bir tasarıma sahip (!)

Burada da anlatmak istediğim olay şudur ki, 8.000 TL'ye alınacak olan XR'a göre 1.000 TL daha az ve bu fiyat farkına rağmen alınacak olan daha güncel ve daha iyi bir çipe sahip oluyor, haliyle bu da bir avantaj yaratıyor fiyat farkı olduğu için. Bakın hocam burada arkadaşın alacağı fiyatlara göre değerlendirme yapıyoruz, küresel bir değerlendirme değil.

Bildiğiniz gibi Apple, telefonlarında iOS işletim sisteminin ve işlemcinin optimizasyonundan dolayı düşük mAh bataryalar kullanıyor ve bu 1.800 mAH batarya Android tarafında herhangi bir cihazın 3000-3500 mAh bataryası ile neredeyse aynı performanslar veriyor ki bu bataryalar orijinal ve sağlıklı ise normal bir kullanımda zorlamadan neredeyse 1 günü zar zor çıkartıyor, tabii çıkartmayanlarda oluyor o zamanlarda insanlar yan sanayi bataryalara yöneliyor, örneğin Deji bataryalar bu konularda başarılı bir çok kullanıcı memnun oluyor. Evet, haklısınız SE 2020 pekte iyi olmayan bir batarya kullanıyor ama burada da işlemcinin batarya optimizasyonu ve iOS 16 işletim sisteminin optimizasyonu ortaya giriyor, tabii PUBG gibi ağır oyunlar oynanacaksa pek dayanmaz ama normal bir insan için WhatsApp, Instagram ve Twitter kullanılıyorsa %100 şarj ile 1 günü çıkartır.

Dostum şimdi burada şunu kabul etmeliyiz diye düşünüyorum, SE 2'de olan A13 çip her ne kadar fark yok desen de kağıt üzerinde A12'ye göre daha iyi bir çip ve elbette A12 çipine göre büyük farkları olacak ayrıca her ne kadar pek önemli değil desen de daha fazla güncelleme alacak cihaz bu da XR'a göre daha fazla kullanım avantajı sağlıyor. Arkadaş aynı fiyata daha iyi donanım ve daha güncel olan bir cihaz mı alacak yoksa SE 2'ye göre daha kötü bir donanım ve daha eski olan cihaza sahip olup çok daha iyi batarya performansına sahip bir cihaz mı alacak? Tasarımı burada saymıyorum çünkü tamamen arkadaşa paslıyoruz bu konuyu, kendisini verecek kararı.

Senin bakış açına göre söylüyorum bunu, SE 2 daha güncel bir tasarıma sahip çünkü 2 yıl sonra çıktı.

Size de iyi geceler, kusura bakmayın sizi sinirlendirecek bir şey yazdıysam.
Yalnız yeni çıkmış olması, güncel olması anlamına gelmiyor. iPhone XR'ın tasarımı 2017 yılında çıkan iPhone X'in tasarımı. iPhone SE2020 ise 2014'te çıkan iPhone 6'nın tasarımı.

Yalnız yeni çıkmış olması, güncel olması anlamına gelmiyor. iPhone XR'ın tasarımı 2017 yılında çıkan iPhone X'in tasarımı. iPhone SE2020 ise 2014'te çıkan iPhone 6'nın tasarımı.
Evet, arkadaşta yukarıda bana onu söylediği için aynı mantık ile cevap verdim ayrıca daha güncel olması nasıl daha iyi bir tasarıma sahip olduğunu gösteriyor anlamadım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı