Hocam aynı şey değil ki. Üstte attığım fotoğrafta tabii ki XR daha güzel duruyor. SE tarafında eski çerçeveli tasarım var. Yeni çerçevesiz varken kim kullanır eski çerçeveli kasayı. XS ve 14 Pro farklı, ikisi de çerçevesiz tasarım zaten. 14 Pro'nun biraz daha farklı bir çentiği var. Sonuç olarak baktığımızda ikisi de çerçevesiz güzel bir tasarıma sahip.
Parmak izi önemli bir konu değil ki. Parmak izi yerine Face ID var. Ele alınabilecek bir konu bile değil. Dostum çıktığı yıl beni ilgilendirmiyor. İki telefona bakıyoruz birisi çerçeveli birisi çerçevesiz ve yeni modellere daha çok benziyor. Yanyana koyduğumuzda XR çok çok daha güzel duruyor. Sence kim tam ekran bir deneyim yaşamak varken bir parmak izi için 1 parmak üstte 1 parmak altta bir çerçeve ister. Sen seviyor olabilirsin, çoğu kişi yeni tasarım kullanmak ister her zaman. Bir parmak izi için o çerçeveler çekilmez. Bu öznel yargı sayılmaz aslında, 100 kişiye sorsak tasarım olarak SE'yi seçecek insan sayısı 5-10 falan ya olur ya olmaz. Çıktığı yıla bakılmaksızın XR daha yeni bir tasarım. Bu sabit bir şey. İkimizin ne düşündüğü bunu değiştirmez.
Hocam arkadaşın alacağı fiyatlara göre değerlendiriyoruz zaten. Bunu 5.kez falan söylüyor olabilirim, işlemcinin 1 yıl yeni olması bir avantaj sağlamıyor. Hız testlerinde aynı performansı veriyor 2 telefon. Güncelleme desteği de hikaye, 1 yıl alsa ne olur almasa ne olur. 1000 TL fazla veriyor ama daha yeni bir tasarım kullanıyor ve daha iyi bir pil deneyimi yaşıyor. Aradaki farkı bunun için veriyor.
Hocam android karşılaştırması yanlış, dediğiniz doğru olabilir ama SE'nin karşısında zaten android yok yine İphone var. İOS'un stabilitesini 1800 mAh ile kullanmak var 3000 mAh ile kullanmak var. Arkadaş orjinal batarya kullanmak istediğini dile getirdi. Orjinal batarya ile pil sağlığı 100 bile olsa 1 günü çıkarması mümkün değil. Normal kullanımda tabii. Telefonla sadece bir kaç kez görüşme yapan birisi çıkarabilir 1 günü.
Hocam aynı şeyleri konuşup duruyoruz. A12 ile A13 arasında tabii ki kağıt üzerinde farklar görebilirsin. Günlük kullanımda anlayabileceğin bir fark yok bunu söylemek istiyorum. Burda zaten avantaj tasarım ve pil. İkisi aynı tasarım ve aynı pile sahip olsa zaten bunları konuşuyor olmayız. Tasarım ve pil ise küçümsenebilecek faktörler değil. 1 nesil yeni bir işlemci kullanmayı günlük kullanımda fark etmez ama daha iyi bir pil ve daha iyi bir tasarımı günlük kullanımda dibine kadar fark eder. İşlemci farkı elde tutulabilecek bir fark değil, en azından bu ikili için.
Ahahahahahahaha. Dostum güncel tasarımı çıktığı yıla söylemiyorum. Gözümün gördüğüne göre söylüyorum. Bak bakalım aşağıdaki fotoğrafa hangisi daha yeni duruyor. Tartışmaya kapalı bir konu.
Eki Görüntüle 1641646
Tartışıyoruz hocam, aynı şekilde yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayın.