8000TL'ye kadar monitör önerisi

mervecroft

Kilopat
Merhaba bir bütçeme göre bir monitör almak istiyorum bana bütçeme uygun monitör önerebilir misiniz?
Öncelikle isteklerim:
1. 2K veya 4K görüntü sağlayan bir ekran olmalı.
2. Renkleri canlı gösteren bir ekran(HDR dağil).
3. En az 27 inç en fazlada 28 inç olmalı.
4. Ekranın bana veridiği netlik keskin olmalı yani 1080 kalitede kullansam bile bulanıklık olmamalı.
5. Benim için Hz çok önemli değil yıllardır eski bir ekranda 1080 görüntü kalitesinde 60Hz ile oynuyorum ama bu sefer en az 75Hz almak istiyorum. Yüksek Hz değeri olan ekran önerilerinize de açığım.
6. Benim için kontrast ve parlaklık çok önemli. soluk görüntü veren ekranları sevmiyorum birazcık (gözü yormayacak şekilde) yüksek olmalı.
7. Ekran sağ-sol yukarı-aşağı kolay döndürülebilmeli mesela çok yüksek geldiğinde ekranın boyunu kısaltabilmeliyim veya yukarıdayken yüzünü birazcık aşağıya eğebilmeliyim.
8. Curved şeklinde olmalı.
9. Bütçem 7K ama Max 8K çıkabilirim.

Bir ekranda istediğim özellikler bunlar. Başına yıldız koyduğum isteklerim ekranda 100%100 olmalı.
Sistemim:
MSI A520-A Pro.
MSI RTX 4070 Super.
AMD Ryzen 5 5600.
RAM 16 GB.
Genelde %75 hikayeli oyun %25 Online oyun oynuyorum (League of Legends) 4K seçeneği sistemi zorlasada 2K ile rahatça kullanabileceğimi düşünüyorum.
Önerdiğiniz ekranları bana güvenilir site linki olarak gönderin.

Kendimin bulduğum ekranlar:

En iyi model bu hocam.
Bunların arasından en iyisi ViewSonic, Game booster kesinlikle almayın leş bir marka.
Bu ekran nasıl?

Almayı düşündüğüm ekranı listeledim.
istediklerim:
2K-4k
gerçekçi renkler
gözü yormayan ve soluk olmayan parlak ekran
27inç
MHz önemli değil League of Legends dışında rekabetli oyunlar oynamıyorum.
sondaki ekran 4k olduğu için çok cazip geliyor

1. MSI 27" PRO MP273QP 75Hz 1ms HDMI DP AdaptiveSync QHD IPS Monitör | ITOPYA
2. ViewSonic 27" VX2758A-2K-PRO 170Hz 1ms HDMI DP HDR10 FreeSync QHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA
3. https://www.amazon.com.tr/ViewSonic...lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM
4. LG 27GR75Q-B UltraGear 27'' 1ms 165Hz Gsync FreeSync HDR10 IPS QHD Gaming Monitör Siyah Fiyat & Özellik | MediaMarkt
5. other+psm&utm_source=akakce+psm&v=1.52.3
6. ViewSonic VA2762-4K 27" 4 ms 4K IPS 60 Hz Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı