840 EVO SSD Performans Düşüşü

Kutay Kufti

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Uçak Mühendisi, Çevirmen
Geçen sene aldığım 840EVO 250 GB SSD'm ile aylık testler yapıyorum. 11 ay arayla test sonucu şöyle;

21312sad123.PNG

Özellikle Random Write değerinde feci bir düşüş söz konusu. Bu performans düşüşünün nedeni nedir, normal midir? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

( @Recep Baltaş @Ali Güngör )

Not:
  • SSD her iki teste tabi tutulmadan önce Samsun Magician yazılımı ile optimizasyonu yapılmıştır.
  • SSD yazılımı günceldir.
  • Her iki değer için de Maximum Performance modu seçilidir ve RAPID mode kapalıdır.
  • SSD ilk alındığında sadece Windows 8 yüklü iken son testte diskte 31 GB boş alan vardır.

Bu kadar düşüş olmamalı bence. AHCI sürücüsü güncel mi?

ASUS Z-97 Pro kullanıyorum ve AHCI sürücüm güncel (Sürüm 13.1.0.1058)

Aslına bakarsanız, bu satırı yazmadan önce iki test daha yaptım ve sonuçların birinde Random Read ve Random Write değerlerinin ikisi birden 20000'in altına düştü, diğer sonuç ise şu şekilde;
3420fhrfe4.PNG

Çok ilginç, bu testte de Random Read düşerken Random Write yükseliyor, hatta ilk günkünden daha iyi oluyor.
Sonuçların bu kadar unstable olması beni tedirgin ediyor açıkçası. Yazılımdan ötürü olsa diyeceğim fakat yazılım SSD'nin kendi yazılımı... @Recep Baltaş

Belki programınız sıkıntılı olabilir. Perf. düşmesinden sistem etkilenmiyorsa, bunu farketmiyorsanız bence sıkıntısı yok, garantisi vs. varsa değişitirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı