8500 TL monitör önerisi

sivrigum

Kilopat
Merhaba. 4070'li bir bilgisayar toplayacağım. Monitörüm var ama eski bir monitör onu da değiştirirsem iyi olacağını düşündüm. Genelde FPS oyunları oynarım ama yeri geldiğinde hikayeli oyunlarada girerim. Bütçem yukarıdaki gibi ama taksitli alacağım peşin fiyatına alamıyorum.

Şu monitör gözüme çarptı, peşin fiyatına 6 ayda taksit yapılıyormuş. Sizce alınmalı mı? Yoksa daha iyi alternatifleri var mı?

@Saint Lucia hocam forumda takılırken sizin bu konuda bilgili olduğunuzu gördüm, fikirleriniz önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Baktığınız MSI güzel monitördür. Üzmez. QD'li modelinin QD'siz varyantı bu. QD genel olarak pazarlama taktiği dediğimiz için düz modelini almanızda sakınca yoktur.

27 inç yerine 24 inç AOC alternatif sunabilirim isterseniz.

Baktığınız MSI güzel monitördür. Üzmez. QD'li modelinin QD'siz varyantı bu. QD genel olarak pazarlama taktiği dediğimiz için düz modelini almanızda sakınca yoktur.

27 inç yerine 24 inç AOC alternatif sunabilirim isterseniz.
Ekran boyutu çok takıldığım bir konu değil hocam. Teknik özellik bakımından bu daha ön plandaysa bunu da alabilirim. Siz hangisini önerirsiniz?

Ekran boyutu çok takıldığım bir konu değil hocam. Teknik özellik bakımından bu daha ön plandaysa bunu da alabilirim. Siz hangisini önerirsiniz?

Zor soru. Hep bana bunu soruyorlar. "Hocam siz neyi alırdınız?"
Kişisel bir konudur monitör ve TV almak. Göze hitap eder çünkü.
AOC severim bu modeli epey hoş ve nadir bir ürün. 24 inç'te 2K monitör kolay bulunmuyor.
BOE panele sahip. Renk uzayı geniş ama kontrast düşük.
MSI'nda değerleri buna yakındır. MSI ve AOC kırmızı ton rengine ağır basar. İki üründe sizi üzmez. Seçimi siz yapınız. Aklınıza yatan MSI ise onu alabilirsiniz. 👍

Zor soru. Hep bana bunu soruyorlar. "Hocam siz neyi alırdınız?"
Kişisel bir konudur monitör ve TV almak. Göze hitap eder çünkü.
AOC severim bu modeli epey hoş ve nadir bir ürün. 24 inç'te 2K monitör kolay bulunmuyor.
BOE panele sahip. Renk uzayı geniş ama kontrast düşük.
MSI'nda değerleri buna yakındır. MSI ve AOC kırmızı ton rengine ağır basar. İki üründe sizi üzmez. Seçimi siz yapınız. Aklınıza yatan MSI ise onu alabilirsiniz. 👍
Çok teşekkür ediyorum. Son olarak Dell G2427D modeliydi herhalde, onu şiddetle önerdiğinizi gördüm. Bunlarla arasında oldukça fazla fark var mı, yoksa birkaç özelliği mi iyi sadece?

Çok teşekkür ediyorum. Son olarak Dell G2427D modeliydi herhalde, onu şiddetle önerdiğinizi gördüm. Bunlarla arasında oldukça fazla fark var mı, yoksa birkaç özelliği mi iyi sadece?

Bütçe varsa tartışmasız Dell.
2023 yılına ve Dell'e yakışan bir monitör.
Almışken iyisini alayım diyorsanız alın.
Kötü bir monitörden geciş yapıyorsan konuştuğumuz modeller zaten iyi gelecek.
Hasarsız, kusursuz kargodan gelsin yeter.

Bütçe varsa tartışmasız Dell.
2023 yılına ve Dell'e yakışan bir monitör.
Almışken iyisini alayım diyorsanız alın.
Kötü bir monitörden geciş yapıyorsan konuştuğumuz modeller zaten iyi gelecek.
Hasarsız, kusursuz kargodan gelsin yeter.
Biliyorum çok sordum da monitörler konusunda bu kadar kirli bilgi varken piyasada sizden doğrudan duymak daha çok içime siniyor. Soruma gelirsem Hz konusu hakkında bir çok şey söyleniyor. İnsan gözü ayırt edemiyor, 165 ve 240 arasında pek fark yok gibi. Ben çok profesyonel bir oyuncu değilim ama rekabetçi oyunlarıda kendi çapımda iyi oynarım. Sizce 240 ve 165 arasında doğrudan performans etkileyecek bir durum var mı? Yoksa 2k 165 iyi bir seçim mi?

Biliyorum çok sordum da monitörler konusunda bu kadar kirli bilgi varken piyasada sizden doğrudan duymak daha çok içime siniyor. Soruma gelirsem Hz konusu hakkında birçok şey söyleniyor. İnsan gözü ayırt edemiyor, 165 ve 240 arasında pek fark yok gibi. Ben çok profesyonel bir oyuncu değilim ama rekabetçi oyunları da kendi çapımda iyi oynarım. Sizce 240 ve 165 arasında doğrudan performans etkileyecek bir durum var mı? Yoksa 2K 165 iyi bir seçim mi?

İstediğini sorabilirsin. Sohbet ediyoruz sorun yok. 👍

İnsan gözü mili saniyelik piksel gecişlerini ayırt edemez. Bu bahsi geçen konu Hz için değildir. Tepkime süresi içindir. Bazı arkadaşlar monitör illa 3 ms versin istiyor mesela. 5 ms veren monitör aldığında aradaki 2 Ms'yi fark edecek insan daha doğmamıştır. O yüzden bunlara takılmayınız.
240Hz'nin akıcılığı 144 ve 165'ten üstündür. Bunu fark edersin. Yüksek Hz görüntüyü daha temiz gösterir. Bu yüzden FPS oyunlarında yüksek Hz isterler.
Düşük Hz'de oluşan ghosting, Motion blur, inverseghosting ve overhoot gibi sorunlardan uzak durmaya çalışırlar.

*2K çözünürlük keskin görüntü sunduğu için ve konuştuğumuz monitörlerin tepkime süreleri IPS panellerin olması gerektiği kadar olduğundan tercih etmeniz normaldir. Ters bir durum ve orantı bulunmuyor. Zaten hard FPS oynayan kişi 360Hz tercih eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı