86 bin TL'ye sistem önerisi

Bütçe
87.000
Hocam RAM hızlari 6000 MHz olsa daha iyi olur.
Ryzen 7800x3D yerine 9700X tercih edilebilir önbellek dısında daha F/P tercih olur.
Monitor ne sekilde 1080p de islemciye yük biniyor bu da önemli. Bu sisteme 2K monitor olmali.
Ekran kartında sanirim 5070 Ti tercih etmissiniz bu biraz tercih meselesi ama ben değecegini düsünmüyorum ama tabii ki sana karısamam ama en sok baktigimda 9070XT 34K idi bu aradaki fiyat farkıyla islemci veya baska seyler iyilestirilebilir ham performansıda aynı.

Son olarak bu sisteme sıvı sogutma gideceğini düsünmüyorum sadece cok yüksek sistemler icin gerekli bir şey artı olarak cok bozulan bir şey kendisi 5080 5090 dizmediginiz sürece gerekli olduğunu düsünmüyorum tabii biraz oturdugunuz ortamın sıcaklığiyla da ilgisi var.
Isterseniz istediğiniz ürünün linkini bulabilirim.

RAM bütçeden dolayı iler de değiştirebilirim şu an pek bir ihtiyacım yok yüksek oyunlar bağımlısı değilim

RTX seçmemin nedeni AMD sürekli yazılım ve güncel kalamıyor ekran kartı konusun da

3D işlemci seçmemin nedeni uzun yıllar oyun oynatabilsin ve sorun çıkarmaması için

Monitör Monster Aryond 240Hz menvcut sanırsam 2K

Sıvı soğutma dediğim gibi güçlü ve sıcak bir ortamda olduğum için almak istedim

Sistemi sürekli temiz tutacağım için kolay kolay bozulma olmayacağını da düşünüyorum sizce doğru mu düşündüklerim?

@Tennuxx @mehmet-aga
Hocam RAM hızlari 6000 MHz olsa daha iyi olur.
Ryzen 7800x3D yerine 9700X tercih edilebilir önbellek dısında daha F/P tercih olur.
Monitor ne sekilde 1080p de islemciye yük biniyor bu da önemli. Bu sisteme 2K monitor olmali.
Ekran kartında sanirim 5070 Ti tercih etmissiniz bu biraz tercih meselesi ama ben değecegini düsünmüyorum ama tabii ki sana karısamam ama en sok baktigimda 9070XT 34K idi bu aradaki fiyat farkıyla islemci veya baska seyler iyilestirilebilir ham performansıda aynı.

Son olarak bu sisteme sıvı sogutma gideceğini düsünmüyorum sadece cok yüksek sistemler icin gerekli bir şey artı olarak cok bozulan bir şey kendisi 5080 5090 dizmediginiz sürece gerekli olduğunu düsünmüyorum tabii biraz oturdugunuz ortamın sıcaklığiyla da ilgisi var.
Isterseniz istediğiniz ürünün linkini bulabilirim.
Yukarı da cevabım mevcut

Ek olarak.

RAM bütçeden dolayı iler de değiştirebilirim şu an pek bir ihtiyacım yok yüksek oyunlar bağımlısı değilim.

RTX seçmemin nedeni AMD sürekli yazılım ve güncel kalamıyor ekran kartı konusun da.

3D işlemci seçmemin nedeni uzun yıllar oyun oynatabilsin ve sorun çıkarmaması için.

Monitör Monster Aryond 240Hz menvcut sanırsam 2K.

Sıvı soğutma dediğim gibi güçlü ve sıcak bir ortamda olduğum için almak istedim.

Sistemi sürekli temiz tutacağım için kolay kolay bozulma olmayacağını da düşünüyorum sizce doğru mu düşündüklerim?

Hocam NVIDIA ekran karti kullanıyorum NVIDIA daha sorunlu onu söyleyeyim son zamanlarda ve AMD daha stabil bunu kesinlikle söyleyebilirim.
İş için mi oyun için mi?
Bir de maalesef sıvı soğutmaya iyi baksanızda bozuluyor yani ancak ömrü biraz uzar.
Artı olarak 6000MHz RAM o fiyatlara bulunabilirken direk 6000 almanizda fayda var.
Zen 5 mimarili islemci alırsaniz hiç sıcakliklari dert edeceğinizi düsünmüyorum sırf 7800x3D kullanip havalar sıcak oldugu icin zen 5 9800x3D gecip sıvı sogutmaya para vermeyenini gördüm sıvı soğutma parasini islemciye verirsiniz anlayacağınız.

Haklısın
Geçenler de söyle bir sistem de gözüme çarptı
Link : https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-sistem-tavsiyesi-p-54574

Rtx 5070 olan ama daha güzel ve aynı fiyata bundan başka bulamadım
Varmı bildiğin bir hazır sistem
Ek olarak.

Hocam NVIDIA ekran karti kullanıyorum NVIDIA daha sorunlu onu söyleyeyim son zamanlarda ve AMD daha stabil bunu kesinlikle söyleyebilirim.
İş için mi oyun için mi?
Bir de maalesef sıvı soğutmaya iyi baksanızda bozuluyor yani ancak ömrü biraz uzar.
Artı olarak 6000MHz RAM o fiyatlara bulunabilirken direk 6000 almanizda fayda var.
Zen 5 mimarili islemci alırsaniz hiç sıcakliklari dert edeceğinizi düsünmüyorum sırf 7800x3D kullanip havalar sıcak oldugu icin zen 5 9800x3D gecip sıvı sogutmaya para vermeyenini gördüm sıvı soğutma parasini islemciye verirsiniz anlayacağınız.

Haklısın.
Geçenler de söyle bir sistem de gözüme çarptı.
Link: https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-sistem-tavsiyesi-p-54574

RTX 5070 olan ama daha güzel ve aynı fiyata bundan başka bulamadım.
Var mı? Bildiğin bir hazır sistem.

90k ya GameGaraj 5080 sistem vardi hocam hala var mı bakabilirim isterseniz ama sanmiyorum stoklar erimistir.

Bu sistem hocam.

Bu fiyatlara daha iyisini bulacağınızı sanmam fiyati bence cok iyi bir fiyat.

90k ya GameGaraj 5080 sistem vardi hocam hala var mı bakabilirim isterseniz ama sanmiyorum stoklar erimistir.

Bu sistem hocam.

Bu fiyatlara daha iyisini bulacağınızı sanmam fiyati bence cok iyi bir fiyat.

Kanka 5070 Ti eklediğim de şu anki alacağımdan 12K 5080 e gerek yok boşa gider 10 k bana bu sistem 10 yıl yeter 🤣daha ucuza geliyor ve daha uygun bu sistem biraz daha araştırıp senin son attığımı alabilirim ne diyorsun

Kanka 5070 Ti eklediğim de şu anki alacağımdan 12K 5080'e gerek yok boşa gider 10 k bana bu sistem 10 yıl yeter 🤣daha ucuza geliyor ve daha uygun bu sistem biraz daha araştırıp senin son attığımı alabilirim ne diyorsun.

Dediklerinden 1 gram anlamadım biraz karısık yazmıssın ama benim dedigimi alabilirsin tek tek toplarsan 103K gibi bir fiyata geliyordu sanirim son zamanlarda tek tek toplayarak ne kadar fark diye bakmıstım gayet iyi bir sistem ve dengeli bir sistem.

Dediklerinden 1 gram anlamadım biraz karısık yazmıssın ama benim dedigimi alabilirsin tek tek toplarsan 103K gibi bir fiyata geliyordu sanirim son zamanlarda tek tek toplayarak ne kadar fark diye bakmıstım gayet iyi bir sistem ve dengeli bir sistem.
Evet senin sistemi alacağım
Sadece Rtx5070 ti ekleyeceğim teşekkürler yardımın için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı