860 EVO Düşük Hız Sorunu

nobasic

Decapat
Dün aldığım Samsung 860 EVO'yu laptopa taktım. SSD'yi ana SATA girişine taktım. HDD'mi ise HDD caddy kullarak DVD ROM yerine taktım. CrystalDisk ve Magician'daki testlerde bir sorun yok gibi gözüküyor ama dosya kopyalarken 60-70 MB/s civarında kopyalıyor, anlam veremedim. Eğer SSD'de sorun varsa iade edeceğim. Yardımcı olursanız sevinirim. (Son fotoda Magician'da Rapid Mode açıktı o yüksek değerlere aldırış etmeyin. Rapid modu kapattıktan sonra CrystalDisk'deki gibi değerler alıyordum 560/520 gibi.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun yok. HDD'den SSD'ye aktarma yapıyorsunuz. Burada HDD'nin okuma hızı limitlerine takılırsınız. Gayet doğal. SSD var diye HDD'nin hızı da 500 küsur MB/s'lere çıkmaz.
SSD içinde yaptığınız aktarımlarda görürsünüz o değerleri.
Sorun yok. HDD'den SSD'ye aktarma yapıyorsunuz. Burada HDD'nin okuma hızı limitlerine takılırsınız. Gayet doğal. SSD var diye HDD'nin hızı da 500 küsur MB/s'lere çıkmaz.
SSD içinde yaptığınız aktarımlarda görürsünüz o değerleri.

Çözüm
SSD'den SSD'ye aktarırken aradaki hız artacaktır.

Çok teşekkür ederim. İlk defa ssd kullandığım için cahilliğime geldi ssd içerisinde aktarım yaptığım zaman normal hızlarda olduğunu farkettim. Peki IOPS değerleri neden düşük bir fikri olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…