860 EVO Hız Düşmesi

Neye göre normal değil? 860 EVO modelinin okuma yazma hızları ortalama 500 MB civarında. Sadece bir ekran görüntüsüne bakıp garantiye gönderme kararını nasıl aldınız?
Bilgisizliginize veriyorum. Dilerseniz bu rehberi okurayarak bilgi edinebilirsiniz. [REHBER] SSD alırken nelere dikkat edilmeli? - Technopat Sosyal
Crystal Disk Mark bu şekilde.
Hız:
Eki Görüntüle 645055
IOPS:
Eki Görüntüle 645058
Okuma hızı yine normal ama yazma hızı az. IOPS için hangisine bakmam lazım?
Hocam iops değerleriniz burada normal gözüküyor. Ama ben crystaldiskmark tan çok ASSSD nin verilerine güveniyorum. Rica etsem birde onu dener misiniz? ASSSD de iops değerlerini görebilmek için view kısmından iops su seçmeniz gerekiyor.

Crystal Disk Mark bu şekilde.
Hız:
Eki Görüntüle 645055
IOPS:
Eki Görüntüle 645058
Okuma hızı yine normal ama yazma hızı az. IOPS için hangisine bakmam lazım?
Bu sorun sizin Windows'unuzdan kaynaklanıyor. "Manuel TRIM with PowerShell" şeklinde araştırıp diskinize TRIM uygulayınız. Ardından CrystalDiskMark testini yenileyiniz.

Bu forumun amacı sorunları çözmekti ama hızı düşük olan her SSD üretim hatalı sanılıp garantiye yollanıyor. Firmaların iddia ettiği hızlar her an gerçekleşmez. Gerçekleşmesi için diskin tamamen boş ve TRIM'li olması gereklidir. Bir yönden haklısınız: Windows 10 2004 kullanan ve çok dosya yazan insanların TRIM yapılmayan diskleri Microsoft sorunu çözmezse yakın zamanda garantilik olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı