8800GT Bilgisayar Sürekli Donuyor

Makaleler
1
Yer
C:/Program Files/Antalya
Daha fazla  
Meslek
Satış Yöneticisi
Merhaba arkadaşlar, kendi bilgisayarımı sattım. Komşum bana bir masaüstü bilgisayar verdi biraz kötü bir bilgisayar. Güç kaynağı bozuktu, ikinci el bir güç kaynağı aldım 400 watt, dönüştürücü ile ekran kartının 6 Pin girişini de taktım. 24 pinlik sokete de gerekli kabloyu taktım, hani şu RAM'lerin sağındaki yer, ama sağdaki 4'lü boş kaldı. Neyse sistem şimdi çalıştı, ama şöyle bir sorun var, açılışı bayağı bir sürdü. Açıldıktan sonra da takılayım dedim sürekli donuyor. 10 saniye çalışıyorsa 30 saniye donuyor. Fare hareket ediyor ama sistem takılıyor.

Bu acaba yazılımsal bir sorun mu format düzeltir mi? (Format atmak istemiyorum aslında içinde önemli programlar var lisanslı.) Veya başka bir donanımla alakalı bir sorun mu? Harddiske veya başka bir yere yeterli güç gitmiyorsa PSU'dan böyle bir şeye neden olur mu? Bu arada dxdiag'a bakınca işlemci yok gözüküyor. Bu arada bilgisayarın açılışı da çok zahmetli, videodan anlaşılacağı üzere.

Sistem özellikleri:
  • 4x512 MB DDR2-800 RAM
  • 250 GB Harddisk
  • Phenom X4 9750 İşlemci
  • Nvidia 8800 GT Ekran kartı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, kendi bilgisayarımı sattım. Komşum bana bir masaüstü bilgisayar verdi biraz kötü bir bilgisayar. Güç kaynağı bozuktu, ikinci el bir güç kaynağı aldım 400 watt, dönüştürücü ile ekran kartının 6 Pin girişini de taktım. 24 pinlik sokete de gerekli kabloyu taktım, hani şu RAM'lerin sağındaki yer, ama sağdaki 4'lü boş kaldı. Neyse sistem şimdi çalıştı, ama şöyle bir sorun var, açılışı bayağı bir sürdü. Açıldıktan sonra da takılayım dedim sürekli donuyor. 10 saniye çalışıyorsa 30 saniye donuyor. Fare hareket ediyor ama sistem takılıyor.

Bu acaba yazılımsal bir sorun mu format düzeltir mi? (Format atmak istemiyorum aslında içinde önemli programlar var lisanslı.) Veya başka bir donanımla alakalı bir sorun mu? Harddiske veya başka bir yere yeterli güç gitmiyorsa PSU'dan böyle bir şeye neden olur mu? Bu arada dxdiag'a bakınca işlemci yok gözüküyor.

Sistem özellikleri:
  • 4x512 MB DDR2-800 RAM
  • 250 GB Harddisk
  • Phenom X4 9750 İşlemci
  • Nvidia 8800 GT Ekran kartı
Format olabilir çözüm. Fare kıpırdıyor ama ekran donuyorsa çare format bence. İşlemci yok demesi yaygın olmayan işlemcilerde oluyor genelde. Ben de yaşadım.

4'lü pinin işlemcinin güç bağlantısı olması lazım. Başka bir psu ile o 4 pini denemek gerek.
Öyleyse eğer, büyük sıkıntı güç kaynağı almam gerekecek bunda o 4lüden 1 tane var o da sol üstteki yere takılı

Bahsettiğim yer burası hocam. Araştırdım biraz böyle olması sıkıntı değilmiş. Bu bilgisayarın sıkıntısı ne acaba... Çok garip çalışıyor.
1551546809603.jpeg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı