8K Hz mouse FPS düşüşü yaşatır mı?

Kolpacccino

Femtopat
Daha fazla  
Ben şehir dışında okuyorum ve masaüstü sisteme sahibim fakat okuduğum şehre taşıyamadığım için Acer'ın laptopunu kullanıyorum Iris Xe grafik ve i5 12400F olması lazım işlemcinin 8K Hz mouse kaldırır mı? FPS düşüşü yaşanır mı?

Ben şehir dışında okuyorum ve masaüstü sisteme sahibim fakat okuduğum şehre taşıyamadığım için Acer'ın laptopunu kullanıyorum Iris Xe grafik ve i5 12400F olması lazım işlemcinin 8K Hz mouse kaldırır mı? FPS düşüşü yaşanır mı?

8K’nın hiçbir mantığı yok, gereksiz yere oyun içi stuttering problemlerine bile neden olabiliyor ki bu çoğu kullanıcı tarafından söylenilen bir şey.

Benim mouse’um da 8K Hertz desteklemesine rağmen ben 2K Hertz kullanıyorum, çoğu e-sporcunun da 1K veya 2K olarak kullandığını görebilirsiniz. 8K için çok erken, pili de sömürüyor.

8K'ya hiç gerek yok aradaki Hz farkını zaten dikkat etmedikçe anlamıyorsun bile ve işlemci kullanımı çok artacağı için oyunlarda darboğaz yapabiliyor, 4K da kullanırken bile bazen ciddi takılmalar yaşıyorum R5 5600 ile, 2K ideal bence.

Oynadığın oyuna göre değişiyor. Ben 9800x3D işlemci ile kullanıyorum Valorant'ta sorun olmuyor genelde ama anlık stutteringler olabiliyor çok hızlı mouse hareketlerinde. LoL'de denedim 4K ve 8K Hertz'de asla oynanmıyor hareket bile edemiyorsun. Ben sabit 2K Hertz'ı geçmiyorum o yüzden. En stabili 2K gibi duruyor.

Oynadığın oyuna göre değişiyor. Ben 9800x3D işlemci ile kullanıyorum Valorant'ta sorun olmuyor genelde ama anlık stutteringler olabiliyor çok hızlı mouse hareketlerinde. LoL'de denedim 4K ve 8K Hertz'de asla oynanmıyor hareket bile edemiyorsun. Ben sabit 2K Hertz'ı geçmiyorum o yüzden. En stabili 2K gibi duruyor.

Zaten Valorant oynuyorum ve 8K cok kullanmam ama merak ediyorum i5 12400F kaldırır mı diye bu arada ekran kartı fark ediyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı