4 GB DDR4 RAM vardı, 8 GB RAM aldım, DDR4 Kingston oldu 12 GB. Önceden RAM %95 olurdu, bilgisayarımı sınırlayan faktör o idi, şimdi ise işlemci sınırlıyor. 8K video açtığımda internet hızımın da düşüklüğünden olsa gerek, dona açıla derken izliyorum ama işlemci kullanımı %100 oluyor. Bunun çözümü nedir? Bir de GPU yazan grafiklerin kullanımı çok düşük. Neden ki?
İşlemciniz desteklemiyor olabilir. Büyük ihtimalle en fazla 4K destekliyordur, çoğu işlemci öyle. Hem neden 8K izliyorsunuz ki? Monitörünüz 1080p ise videoyu 1080p görürsünüz.
Çözümü ayar düğmesine basıp kalite düşürmek. Tarayıcılar 8K video oynatacak yeterlilikte değil daha bilgisayarına indirdiğin 8K'yı oynatabilirsin ama tarayıcı üzerinde sıkıntı oluyor.
Allah aşkına bilen varsa açıklasın yoksa da bilgi içermeyen/çözümle ilgisi olmayan tamamen alakasız mesajlar atmayın. Yorum yazanların bir şey bildiği yok sırf bilmişlik peşinde koşuyorlar.
@hypxness 429 TL RAM'e para saydım uçması lazımdı . @Eren Faruk Arabacı ekran Full HD ama kalite arttıkça çok az da olsa etkiliyor görüntü kalitesini eminim bundan . @IX. Corleone Artık enter tuşuna basma hızına bakıyor her şey olsun istiyorum ondan herhalde . @Hüseyin42 doğru tarayıcılar desteklemiyor olabilir. @Otomaber Gerçek mi bu o motosiklet sesi gibi olan
Muhtemelen işlemcin 8K görüntüyü işlemekte zorlanıyor. Ayrıca 8K ekran kullanmıyorsan 8K açmanın pek bir mantığı yok. Daha düşük kalite seçeneklerini dene.