8'li Priz Sıralaması, Uzatma ve Elektrik Akımı

misiro

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Elektrik elektronikten, akımdan, prizlerden çok anlamayan birisiyim. Birkaç çoklayıcı priz alacağım, bugün bu konularla ilgili çok araştırma yaptım, buradan da fikir almak istedim. Durum biraz karışık ve puzzle gibi olduğu için olabildiğince sade ve net anlatmak için uğraştım.

Durumum özet olarak şu:

Birinci sokete totalde 8 kablo bağlayacağım, bunların hepsi araştırdığım kadarıyla ufak elektronik cihazlar. Şöyle:
3 adet monitör, 2 adet modem, 2 adet kasa (birisi 650W PSU, birisi micro PC), 1 telefon şarj aleti.

İkinci sokette de şunlar olacak:
Playstation 4, TV, 2500W elektrikli ısıtıcı.

İki soket de aynı odada ve başka bir şansım yok.
- Birinci sokette bulunan 1 monitör, 1 modem, 1 micro kasa, iş için kullandığım parçalar. Bunları her anlamda korumam gerekiyor ve tercihen bir anahtarla giden gücünü kapatabilmek istiyorum.
- 2 monitör, 1 modem, 650W PSU kasa kendi kullandığım parçalar. İş set-up'ımın yanında kullanıyorum bunları, şu anda bütün parçalar geçici olarak aldığım aynı prize takılı.
- Birinci sokete takacağım şarj aletinin, kabloların çoğunluğuyla değil, ayrı olarak prize yakın olmasını tercih ediyorum.
- İkinci sokette ise ısıtıcıyı doğrudan prize sokmayı düşünüyorum, ancak PS4'ün ve televizyonun çalıştığı durumlarda da ısıtıcıyı çalıştırabiliyor olmak iyi olurdu, nasıl bir priz tercih etmem gerektiğini bilmiyorum ısıtıcının yüksek gücünü kaldırabilmesi için.

Planım şu şekilde:

1639749354152.png
1639749432993.png
1639749586883.png

1. görseldeki gibi ikili, koruması olan bir prizi soket girişine takıp bir tarafına şarj adaptörü, diğer tarafına ise 2. görseldeki gibi 4 soketli bir uzatıcı takmak,
Kendi bilgisayarım, monitörlerim ve modemim buraya takıp, ayriyetten 3. görseldeki gibi bir anahtarlı ve 3ü soket ile tekrar uzatıp,
İş bilgisayarımı, monitörümü ve modemimi buraya bağlayıp anahtar ile kapatmak.

1639750043711.png
Isıtıcılı olan sokete ise soldaki görseldeki gibi bir parça olsa çok rahat ederdim, ancak 2500W'lık ısıtıcılar için bunlar çok işlevsiz kalıyor sanırım. PS4, Televizyon ve ısıtıcıyı hep beraber çalıştırabilecek kablosuz bir düzenek var mı bilmiyorum.

Sorularım şöyle:

- Bu kadar kablo içinde kabloyu bir priz kaldırabilecek mi? Üç adet priz içinde prizden biraz çekiniyorum. Özellikle bu durumdaki kablosuz prizler beni korkutuyor.
- Isıtıcının çektiği 2500W beni ne kadar korkutmalı? O priz için nasıl bir koruma sağlayabilirim?
- Bu parçaları alırken dikkat etmem gereken koruyucu özellikleri ne olmalı? Olası bir elektrik kesintisinde 8'li kabloda herhangi bir sorun yaşarsam epey üzücü sonuçlarla karşılaşabilirim kendi adıma.
- Hangi marka öneriyorsunuz? Piyasası öyle bir garip ki, 600 liraya da 4'lü var, 100'e de, 10'a da. Anahtarlı priz görselindeki Viko'dan kullanıyorum ve oldukça memnunum, diğer parçaları da aynı markadan almayı düşünüyorum ama daha iyi tavsiyelere açığım.

Şimdiden cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1639749507545.png
    1639749507545.png
    274,3 KB · Görüntüleme: 44

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı