8x2 16 GB RAM'i Sistem 8 GB olarak görüyor

umut3601

Femtopat
Katılım
5 Ocak 2020
Mesajlar
9
MSI X470 GAMING Plus anakart kullanmaktayım. 16 GB (2x8) RAM'lerim mevcut
Ankartta. 1 ve 3 slotlara takıyorum RAM'lerimi, PC açıldığında RAM 8 GB olarak görünüyor. 2. ve 4. slotlara taktım, tekrar kontrol ettim. Hala 8 GB görünüyor, CPU-Z uygulamasından SPD kısmından bakıyorum taktığım slotlardaki RAM'ler görünüyor ama bilgisayardaki RAM 8 GB olarak görünüyor. Biraz evvel slot 3 ve 4'e taktım RAM'leri. Tekrar kontrol ettim, bu sefer 16 GB görünüyor. Bunun sebebi ne olabilir? İşin ehli arkadaşlar bakarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Denis25

Centipat
Katılım
7 Ocak 2020
Mesajlar
332
Bu sorunun birkaç sebebi olabilir. Sorunlu Windows, BIOS ya da RAM yuvalarının uyuşmazlığı.
BIOS versiyonun güncel mi? İşlemcide veya RAM'de overclock var mı? RAM'leri Dual Channel olarak sadece kırmızı slotlarda deneyin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

BoluBeyi1441

Centipat
Katılım
16 Mart 2019
Mesajlar
798
Çözümler
3
MSI X470 GAMING Plus anakart kullanmaktayım. 16 GB (2x8) RAM'lerim mevcut.
Ankartta. 1 ve 3 slotlara takıyorum RAM'lerimi, PC açıldığında RAM 8 GB olarak görünüyor. 2. ve 4. slotlara taktım, tekrar kontrol ettim. Hala 8 GB görünüyor, CPU-Z uygulamasından SPD kısmından bakıyorum taktığım slotlardaki RAM'ler görünüyor ama bilgisayardaki RAM 8 GB olarak görünüyor. Biraz evvel slot 3 ve 4'e taktım RAM'leri. Tekrar kontrol ettim, bu sefer 16 GB görünüyor. Bunun sebebi ne olabilir? İşin ehli arkadaşlar bakarsanız sevinirim.
Dizüstünde aynısı başıma gelmişti 8 yerine 4 gösteriyordu Windows güncellemeden sonra bilgisayarı kapatıp açmayla düzelmişti ama sizin anakartın donanımsal sorunu veya yazılımsal bir sorun olabilir. Slot değiştirdiğinde 16 GB gözüküyorsa RAM'dan kaynaklı sorun olduğunu düşünmüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
KS
U

umut3601

Femtopat
Katılım
5 Ocak 2020
Mesajlar
9
Tek bellek ile 1. veya 2. yuvaya takıp bilgisayar görüntü veriyor mu diye kontrol eder misin?

2. yuvaya tek bellek taktığımda görüntü alamadım hocam 1. yuvayı denemedim.

Bu sorunun birkaç sebebi olabilir. Sorunlu Windows, BIOS ya da RAM yuvalarının uyuşmazlığı.
BIOS versiyonun güncel mi? İşlemcide veya RAM'de overclock var mı? RAM'leri Dual Channel olarak sadece kırmızı slotlarda deneyin.

Hocam BIOS'um güncel işlemcide overclock var RAM'de yok.
Windows sorunu dediğinizde Windows 10 etkinleştirmek için bir program indirmiştim ondan kaynaklı olabilir mi? Kullandığım program KMSpico.

RAM'leri silgi ile silip Dual Channel için belirtilen slotlara takar mısın?

Evet dediğinizi yaptım belirtilen slotlara taktım ama 8 GB görünüyor hocam.

Tek bellek ile 1. veya 2. yuvaya takıp bilgisayar görüntü veriyor mu diye kontrol eder misin?

Hocam şu an tekrar ikisine de denedim görüntü alamadım.
 

Denis25

Centipat
Katılım
7 Ocak 2020
Mesajlar
332
BIOS'u sıfırlayıp tekrar dener misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Yukarı