9.000 TL'ye ekran kartı önerisi

Bütçe
9k Max ustune cikmaz
RTX 3060 8/12 GB, RTX 2070/Super var daha çok. Onlar zayıf kalıyor, özellikle 2070 ile 3060 8 GB.

"AMD pişmanlıktır" lafı sizin sistemin ne kadar kaliteli olduğuna bağlı doğrusu hocam, gene de çok fazla abartı var. Provakatör demiyorum tabii ama cahil aklıyla söyleyen çok insan var. Daha kötü durumda olan Intel'i tercih etmemi söyleyen gördüm şahsen.

Tabii alıp, almamak size kalmış.

Benim AMD'den yana bir sorunum yok AMD fanboyu gbiyim. NVIDIA bana hitap etmiyor gibi hissettiriyor. AMD pismanliktir lafi evet saçma. RX550 sorunlu bir seri karti. Bunda bile sorun yasamadim. Rakipleri bu butcede zayif kalıyormus zaten.
Tek aklima takilan soru su: Saf gucte RTX 4060'i aliyor RX 6700 XT. Ama DLSS isin icine girince fark atiyor.

Benim AMD'den yana bir sorunum yok AMD fanboyu gbiyim. NVIDIA bana hitap etmiyor gibi hissettiriyor. AMD pismanliktir lafi evet saçma. RX550 sorunlu bir seri karti. Bunda bile sorun yasamadim. Rakipleri bu butcede zayif kalıyormus zaten.
Tek aklima takilan soru su: Saf gucte RTX 4060'i aliyor RX 6700 XT. Ama DLSS isin icine girince fark atiyor.
Genede hocam çoğunlukla parasına ve malına bakın. Fanboy olmak sadece komedi.

DLSS bariz bir şekilde FSR'dan iyi, birde Nvidia'nın FG'si de daha başarılı olunca tabi iş yazılım olunca tabi kaçınılmaz oluyor. Sonuçta DLSS donanımsal, FSR ise yazılımsal.
Genede FSR'da oyundan oyuna iş görüyor. Dying Light 2 için DLSS'ten daha başarılı olduğu oluyor ama performans çok uçuk değildi. Bana göre saf kas gücü daha önemli, "DLSS ile kullanırım." diye 3060 almak mantıklı değil. 4060 zaten bulmanız imkansız gibi.

1440p'de ise FSR iş görür diye düşünüyorum, 1080P'de zaten üzmez RX 6700XT, bir iki grafik kıssanız tüm oyunlarda 60 FPS net görüyor.

Gene de hocam çoğunlukla parasına ve malına bakın. Fanboy olmak sadece komedi.

DLSS bariz bir şekilde FSR'dan iyi, bir de NVIDIA'nın Fg'si de daha başarılı olunca tabii iş yazılım olunca tabii kaçınılmaz oluyor. Sonuçta DLSS donanımsal, FSR ise yazılımsal.
Gene de FSR'da oyundan oyuna iş görüyor. Dying Light 2 için DLSS'ten daha başarılı olduğu oluyor ama performans çok uçuk değildi. Bana göre saf kas gücü daha önemli, "DLSS ile kullanırım." diye 3060 almak mantıklı değil. 4060 zaten bulmanız imkansız gibi.

1440P'de ise FSR iş görür diye düşünüyorum, 1080P'de zaten üzmez RX 6700XT, bir iki grafik kıssanız tüm oyunlarda 60 FPS net görüyor.

Grafik kismaya gerek yok gibi. Mesela bu videoda adam 2K'da oynamis. Butun oyunlar neredeyse 60FPS. 1080p daha iyi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Grafik kismaya gerek yok gibi. Mesela bu videoda adam 2K'da oynamis. Butun oyunlar neredeyse 60FPS. 1080p daha iyi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bazı oyunlarda 1080P'de Ultra ayarlarda FPS 60'ın altında düşüyordu. Zaten hocam çoğu oyunda hiçbir işe yaramayan ama FPS'i çok düşürün ayarlar var. Neredeyse tüm oyunlarda.
Oyüzden şahsen ben Grafik/FPS rehberlerini izlerim.

@He stole my money hocam bir kart buldum. MSI Gaming X serisinden. 8500TL. Kutu var.

1740839050169.png

Degerler iyi mi? MSI Gaming X oldugu icin biraz daha pahali sanirim.

Fps normal mi?

Sizce msi diye daha fazla para vermeye gerek var mi?

Furmark'ın FPS sonuçlarına pek güvenmem şahsen hocam. Ayrıca Furmark'ın Benchmark bölümü oluyor, oradan yapıp yollaması mantıklı olur. Passmark veya Superposition testi daha iyi performans konusunda.

Sizce msi diye daha fazla para vermeye gerek var mi?
Asrock olsaydı da bir önemi yok. Soğutma bloğunu tasarlıyorlar sonuçta bu firmalar sadece. Soğutması iyi diye alınır mı? Alternatiflerin fiyatları ile yakınsa olabilir.
Yoksa 7500'e de bulduysanız gerek yok.

Hocam RX 6700 XT'nin 1K ustune falan 3070/3070Ti var. Testlerde 3070 Ti daha once. Ama 8 GB VRAM olmasi ile sanirim ustun olmayi birakiyor.

Hocam RX 6700 XT'nin 1K ustune falan 3070/3070Ti var. Testlerde 3070 Ti daha once. Ama 8 GB VRAM olmasi ile sanirim ustun olmayi birakiyor.
Doğru. VRAM tıkandığı zaman performansı düşebiliyor, potansiyeli harcanmış bir kart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı