9.000 TL'ye ekran kartı önerisi

Bütçe
9k Max ustune cikmaz
Bu RX 6700 XT'nin ustun olmasi cok aklimla oynuyor. 2K icin bile uygun kart. O zaman RX 6700 XT alip yaninada PSU alsam PSU ne kadara patlar?

Bu RX 6700 XT'nin ustun olmasi cok aklimla oynuyor. 2K icin bile uygun kart. O zaman RX 6700 XT alip yaninada PSU alsam PSU ne kadara patlar?
Sıfır en düşük eli yüzü düzgün güzel modeller 2500-3000TL civarında, 2.el ise 1000-1500TL civarına giriş seviyesi veya düşük Watt'lı düzgün markalar oluyor.
RX 6700XT için 550W öneriliyor, en kötü 600W alsanız iyi olur.

Sıfır en düşük eli yüzü düzgün güzel modeller 2500-3000TL civarında, 2.el ise 1000-1500TL civarına giriş seviyesi veya düşük Watt'lı düzgün markalar oluyor.
RX 6700XT için 550W öneriliyor, en kötü 600W alsanız iyi olur.

Forumda 8kya RX 6700 XT buldum. Onu alsam 1K falan param kalıyor elimde. 1ay sonra falan da PSU alabilirim diye dusunuyorum. Sorun olmaz bence bu PSU ile 1-2 ay.
Ama islemciyi hemen satamama ihtimalim oldugu icin islemciyi simdiden satiliga koysam PSU param olmadan once satilirsa once 5600 alsam sorun yasar miyim? Islemciyi en sona mi birakayim?

@He stole my money

Son düzenleme:
Forumda 8kya RX 6700 XT buldum. Onu alsam 1K falan param kalıyor elimde. 1ay sonra falan da PSU alabilirim diye dusunuyorum. Sorun olmaz bence bu PSU ile 1-2 ay.
Ama islemciyi hemen satamama ihtimalim oldugu icin islemciyi simdiden satiliga koysam PSU param olmadan once satilirsa once 5600 alsam sorun yasar miyim? Islemciyi en sona mi birakayim?
PSU'nun çıkaracağı bir sorundan ötürü ekran kartına zarar verme ihtimali var. Birde bu tarz markaların Watt değerleri sahte bile çıkabiliyormuş iddialarıda var. Darboğaz sizi öldürmez hocam. PSU'yu da satışa koyup, 1000TL'ye ekleyin ve ne kadar çıkarsa artık ona göre bütçeyi zorlarsınız veya 2.el ararsınız.

İşlemciyide PSU'yu hallettikten sonra satışa koyarsınız, satılana kadar para birikir ve alırsınız diye düşünüyorum. Şahsen sıfır satın alıma bulaşacaksanız taksitli almayı bir düşünün, vade farksız 3 ay taksit bile sık sık oluyor.

PSU'nun çıkaracağı bir sorundan ötürü ekran kartına zarar verme ihtimali var. Bir de bu tarz markaların watt değerleri sahte bile çıkabiliyormuş iddiaları da var. Darboğaz sizi öldürmez hocam. PSU'yu da satışa koyup, 1000TL'ye ekleyin ve ne kadar çıkarsa artık ona göre bütçeyi zorlarsınız veya 2.el ararsınız.

İşlemciyide PSU'yu hallettikten sonra satışa koyarsınız, satılana kadar para birikir ve alırsınız diye düşünüyorum. Şahsen sıfır satın alıma bulaşacaksanız taksitli almayı bir düşünün, vade farksız 3 ay taksit bile sık sık oluyor.

Bana da mantıklı geldi işlemciyi en sona param oluncaya koyacağım. OC ile daha iyi yerlere gelir mi 3600? 6700XT beslemek için.

PSU ikinci elden kaça gider? Fotoğrafını atayım mı bilgiler için?

İkinci el işimi görecek PSU kaça bulunur?

PSU'yu taksitli alabilmem için önerin var mı?

Biraz fazla soru sordum hakkınızı helal edin hocam. Almışken düzgün bir şey almak istiyorum.

Bana da mantıklı geldi işlemciyi en sona param oluncaya koyacağım. OC ile daha iyi yerlere gelir mi 3600? 6700XT beslemek için.

PSU ikinci elden kaça gider? Fotoğrafını atayım mı bilgiler için?

İkinci el işimi görecek PSU kaça bulunur?

PSU'yu taksitli alabilmem için önerin var mı?

Biraz fazla soru sordum hakkınızı helal edin hocam. Almışken düzgün bir şey almak istiyorum.
Sorun değil hocam, yardımcı olmak için buradayız.

-Ne kadar OC yaptığınıza göre değişir hocam, iyi bir OC yaparsanız daha az darboğaz olur.

-Bu tarz PSU'ların alıcısı oluyormu hiç bilmiyorum, ucuz fiyata koyarsanız zaten illaki atlayan olur. Watt değerine göre bir fiyat yeterli sayılır, 1000TL'den başlasın fiyat. Yazan olmazsa zamanla düşürürsünüz.

-1000-1500TL fiyatına Highpower, FSP, Thermaletake gibi markaların 600-650W modelleri oluyor ama kalitelisi modeline göre değişir. MSI BN gibi iyi model gördüğüm oldu.

-Taksit konusunda şöyle söyleyeyim. (Modeli örnek olsun diye attım.)
Amazon'da 3 ay taksitle vade farksız var ve aylık 800TL oluyor:

N11'de ise daha fazla taksit var, tabi vade farkı var. Garanti için mesela 6 aylığı 300TL vade ve aylık 450TL. 300TL pek birşey değilse iyi sayılır.

Şahsen bende R5 5600'ü taksitle aldım. Aylık 750TL filan ödüyorum, 5 aylıktı.

Sorun değil hocam, yardımcı olmak için buradayız.

-Ne kadar OC yaptığınıza göre değişir hocam, iyi bir OC yaparsanız daha az darboğaz olur.

-Bu tarz PSU'ların alıcısı oluyor mu hiç bilmiyorum, ucuz fiyata koyarsanız zaten illaki atlayan olur. Watt değerine göre bir fiyat yeterli sayılır, 1000TL'den başlasın fiyat. Yazan olmazsa zamanla düşürürsünüz.

-1000-1500TL fiyatına High Power, FSP, thermaletake gibi markaların 600-650W modelleri oluyor ama kalitelisi modeline göre değişir. MSI bn gibi iyi model gördüğüm oldu.

-Taksit konusunda şöyle söyleyeyim. (modeli örnek olsun diye attım.)
Amazon'da 3 ay taksitle vade farksız var ve aylık 800TL oluyor:

N11'de ise daha fazla taksit var, tabii vade farkı var. Garanti için mesela 6 aylığı 300TL vade ve aylık 450TL. 300TL pek bir şey değilse iyi sayılır.

Şahsen bende R5 5600'ü taksitle aldım. Aylık 750TL filan ödüyorum, 5 aylıktı.

O zaman ben RX 6700 XT bakiyorum şu an hocam. En mantikli kart bu. Ondan sonra param olunca PSU ardindanda CPU.
Fiyatlari 7-9 arasi falan baktigim kadari ile. FurMark degerleri ne olmali? FPS, isi gibi. Her karti buraya atmamayim. Tabii en son karar kildigimi atabilirim.

OC hakkinda bilgin var mi? Bu silikon kalitesine gore OC yapiliyormus. Ona bir baksak ne kadar OC yapabilirim diye.

O zaman ben RX 6700 XT bakiyorum şu an hocam. En mantikli kart bu. Ondan sonra param olunca PSU ardindanda CPU.
Fiyatlari 7-9 arasi falan baktigim kadari ile. FurMark degerleri ne olmali? FPS, isi gibi. Her karti buraya atmamayim. Tabii en son karar kildigimi atabilirim.
Furmark sıcaklıkları 70'in altında olması iyi, 80'nin altında olması normal olur ama RPM değeride çok önemli. Başka bir gördüğüm ilanda adam RPM'i 2300 küsüre almış mesela soğuk gözüksün diye ve bu çok gürültülü bir değer. Tabi modelden modele bu ses olayı değişir.

OC hakkinda bilgin var mi? Bu silikon kalitesine gore OC yapiliyormus. Ona bir baksak ne kadar OC yapabilirim diye.
Hiç OC yapmadım hocam, başta belirtiyim. Silikon en kötü olsa bile OC yapabiliyorsunuz ama silikon kalitesine göre potansiyeli çok değişiyor. Sağlam çıkarsa çok daha yüksek hızlara daha stabil çıkıyor, kötü ise hemen dalgalanıyor performans.
Anlamanızın tek yolu denemekten geçiyor, üstünde yazmıyor.

Sıcaklıklarınızda tabi önemli. Hali hazırda AK400 ile serinse 70 derecelere kadar ilerleyebilirsiniz, 80 üstü ölümcül değil ama tavsiye etmem.

FurMark sıcaklıkları 70'in altında olması iyi, 80'nin altında olması normal olur ama RPM değeride çok önemli. Başka bir gördüğüm ilanda adam RPM'i 2300 küsure almış mesela soğuk gözüksün diye ve bu çok gürültülü bir değer. Tabii modelden modele bu ses olayı değişir.

Hiç OC yapmadım hocam, başta belirtiyim. Silikon en kötü olsa bile OC yapabiliyorsunuz ama silikon kalitesine göre potansiyeli çok değişiyor. Sağlam çıkarsa çok daha yüksek hızlara daha stabil çıkıyor, kötü ise hemen dalgalanıyor performans.
Anlamanızın tek yolu denemekten geçiyor, üstünde yazmıyor.

Sıcaklıklarınızda tabii önemli. Halihazırda AK400 ile serinse 70 derecelere kadar ilerleyebilirsiniz, 80 üstü ölümcül değil ama tavsiye etmem.

Deneyerek ogrenecegimi biliyorum hocam biraz arastirmistim. Ne kadar ile baslayayim? Kaca kadar gideyim? Sorun yasayana kadar mi?

Deneyerek ogrenecegimi biliyorum hocam biraz arastirmistim. Ne kadar ile baslayayim? Kaca kadar gideyim? Sorun yasayana kadar mi?
Sıcaklıklar olarak maksimum ve işlemcinin çökmediği bir değere kadar gidin. Her arttırma sonrası işlemciyi test etmeniz lazım. Nihai bir tane bulduğunuzda ise 1 saat test edin ve kullanmaya başlayın.

Umarım yardımcı olur:

Youtube video'larıda var bolca, onlarında çıkardığı değerleri baz alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı