9 bin TL'ye 2K 144Hz üstü monitör tavsiyesi

Yer
Bilecik
Bütçem maksimum 9000 TL. İki model arasında kaldım. ASUS VG27AQZ ve ViewSonic VX2780-2K. Önceki 2K monitörüm ile bir sorun yaşadım kısaca özet geçersem. Elimde 4 tane monitör var (3 ASUS 1 Samsung) monitörlerin hepsini 5 yıldan uzun süredir kullanıyorum. 2.5 yıl önce aldığım AOC 2K 144Hz monitör durduk yere bozuldu. Yaşadığım yerde bir tamirciye verdim ama sorunu çözemedi. Tam bozuldu da denemez bazen görüntü veriyor, bazen görüntü vermiyor. Bu sebeple ASUS monitöre daha sıcağım. Garanti biter bitmez aldığım monitörün bozulmasını istemiyorum. ViewSonic ile daha önce hiç tecrübem olmadı nasıl marka olduğunu bilmiyorum. Hemen bozulmayacak düzgün bir monitör almak istiyorum. ViewSonic'in fiyatı çok daha uygun ama ASUS ile daha önce güzel tecrübelerim olduğu için biraz daha verip bildiğim markayı kullanmaktan yanayım.
Viewsonic VX2780-2K
Asus VG27AQZ

Bütçem maksimum 9000 TL. İki model arasında kaldım. ASUS VG27AQZ ve ViewSonic VX2780-2K. Önceki 2K monitörüm ile bir sorun yaşadım kısaca özet geçersem. Elimde 4 tane monitör var (3 ASUS 1 Samsung) monitörlerin hepsini 5 yıldan uzun süredir kullanıyorum. 2.5 yıl önce aldığım AOC 2K 144Hz monitör durduk yere bozuldu. Yaşadığım yerde bir tamirciye verdim ama sorunu çözemedi. Tam bozuldu da denemez bazen görüntü veriyor, bazen görüntü vermiyor. Bu sebeple ASUS monitöre daha sıcağım. Garanti biter bitmez aldığım monitörün bozulmasını istemiyorum. ViewSonic ile daha önce hiç tecrübem olmadı nasıl marka olduğunu bilmiyorum. Hemen bozulmayacak düzgün bir monitör almak istiyorum. ViewSonic'in fiyatı çok daha uygun ama ASUS ile daha önce güzel tecrübelerim olduğu için biraz daha verip bildiğim markayı kullanmaktan yanayım.
Viewsonic VX2780-2K
Asus VG27AQZ
VG27AQZ çok daha üstün bir model, VX2780'in rakibi olamaz bile. Yinede bu modeli tercih etmenizi öneririm, kendisi VG27AQZ'den de önde.

VG27AQZ çok daha üstün bir model, VX2780'in rakibi olamaz bile. Yinede bu modeli tercih etmenizi öneririm, kendisi VG27AQZ'den de önde.
9 bile zorlama bütçe benim için. Üstüne 1 kuruş daha çıkamam. Benim için önemli olan ömrü zaten eski 2K AOC CQ27G2U monitörden geçeceğim ikisi de beklentimi karşılar diye düşünüyorum. Fiyatından dolayı bir yandan Viewsonic olabilir diyorum ama Viewsonic markasını bilmiyorum. İnternette çok övülüyor ama AOC için de aldığım zamanlar herkes övüyordu. Monitörde hiçbir sorun yoktu bir gün kapattım. Ertesi gün açtım açılmamaya başladı durup dururken bozuldu tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorum 2 yıl sonra.

9 bile zorlama bütçe benim için. Üstüne 1 kuruş daha çıkamam. Benim için önemli olan ömrü zaten eski 2K AOC CQ27G2U monitörden geçeceğim ikisi de beklentimi karşılar diye düşünüyorum. Fiyatından dolayı bir yandan ViewSonic olabilir diyorum ama ViewSonic markasını bilmiyorum. İnternette çok övülüyor ama AOC için de aldığım zamanlar herkes övüyordu. Monitörde hiçbir sorun yoktu bir gün kapattım. Ertesi gün açtım açılmamaya başladı durup dururken bozuldu tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorum 2 yıl sonra.

Teknoloji biraz da şans işi aslında, ne zaman ne ile karşılaşacağımızı bilemeyiz. Çoğunlukla monitörlerin ömürleri iyi bakıldığı sürece 10 yılı geçiyor. Viewsonic modelide üzmez, bütçeniz zorlanıyor sonuçta. Düşük bütçede daha iyisi yok.

Teknoloji biraz da şans işi aslında, ne zaman ne ile karşılaşacağımızı bilemeyiz. Çoğunlukla monitörlerin ömürleri iyi bakıldığı sürece 10 yılı geçiyor. Viewsonic modelide üzmez, bütçeniz zorlanıyor sonuçta. Düşük bütçede daha iyisi yok.
AOC monitör çok sinirimi bozdu. Monitör taş gibiydi hiçbir problemi yokken bir anda görüntü vermemeye başladı. Yaşadığım şehirden dolayı yakınımda teknik servis de yok. Kargoyla yollamaya kalksam bir dünya masraf üstüne teknik servisin çıkaracağı masraf ne kadar olurdu kim bilir. Bu sebeple markaya karşı önyargım oluştu daha hayatta AOC almam. Asus ile de iyi geçmişim olduğu için Asus'a kafam yatıyor ama bir yandan da aradaki neredeyse 2K'lık farkı vermeye değer mi bilmiyorum. Biraz ghosting, işte beyaz renklerin sarımsı olması vs. gibi detaylara çok fazla takılmam. Rekabetçi oyunlar oynuyorum gecikme değerleri önemli benim için ama herhalde aman aman farklar yoktur bu monitörler arasında. Monitör şans işi Viewsonic de kaliteli marka diyorsanız onu düşünebilirim.

Önerdiğiniz MSI modelinin diğerlerinden farkı ne. İndirim beklemeye değer mi 1 ay önce 8400'e düşmüş belki tekrar düşerse diye beklemeli miyim?

AOC monitör çok sinirimi bozdu. Monitör taş gibiydi hiçbir problemi yokken bir anda görüntü vermemeye başladı. Yaşadığım şehirden dolayı yakınımda teknik servis de yok. Kargoyla yollamaya kalksam bir dünya masraf üstüne teknik servisin çıkaracağı masraf ne kadar olurdu kim bilir. Bu sebeple markaya karşı ön yargım oluştu daha hayatta AOC almam. ASUS ile de iyi geçmişim olduğu için ASUS'a kafam yatıyor ama bir yandan da aradaki neredeyse 2K'lık farkı vermeye değer mi bilmiyorum. Biraz ghosting, işte beyaz renklerin sarımsı olması vs. gibi detaylara çok fazla takılmam. Rekabetçi oyunlar oynuyorum gecikme değerleri önemli benim için ama herhalde aman aman farklar yoktur bu monitörler arasında. Monitör şans işi ViewSonic'de kaliteli marka diyorsanız onu düşünebilirim.

ViewSonic modelinin az derecede olsa da ghosting ve blur sorunları var, ayrıca zaten rekabetçi oyunlar için 2K 27 inch onermem. Fazla gelir. Bu modeli öneririm.

Önerdiğiniz MSI modelinin diğerlerinden farkı ne.

sRGB kapsamı çok daha yüksek MSI'ın ASUS'a göre, ayrica Quantum dot gibi teknolojilere sahip. VG27AQZ'nin kontrast oranı daha yüksek sadece. ViewSonic hakkında ise çok net bir şey diyemeyeceğim.

ViewSonic modelinin az derecede olsa da ghosting ve blur sorunları var, ayrıca zaten rekabetçi oyunlar için 2K 27 inch onermem. Fazla gelir. Bu modeli öneririm.

sRGB kapsamı çok daha yüksek MSI'ın ASUS'a göre, ayrica Quantum dot gibi teknolojilere sahip. VG27AQZ'nin kontrast oranı daha yüksek sadece. ViewSonic hakkında ise çok net bir şey diyemeyeceğim.
O kadar rekabetçi odaklı da değilim hikayeli oyunlar da oynadığım için 2K'dan 1080P'ye düşemem görüntü çok fark ediyor. Teşekkür ederim yardımlarınız için artık Viewsonic veya Asus'dan birini düşüneceğim. Bu gece gaming indirimlerinde belki MSI indirime girerse kontrol edeceğim.

VG27AQ3A @ardacanci Asus VG27AQ3A bu monitöre ne diyorsunuz?

Son düzenleme:
LG 27GR75Q-B
Tekrar rahatsız ediyorum ama bu modele ne diyorsunuz? Satıcı Amazon olduğu için ve MSI ile benzer hatta biraz daha ucuz olduğu için almayı düşünüyorum.

Parlaklık konusunda zayıf, MSI %150 sRGB renk gamına ve %95 DCI-P3, LG ise %99 sRGB renk gamına ve %98 DCI-P3 oranına sahip.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı