9 Haneli ve alfabeyi içeren kombinasyanda kaç şifre vardır?

29 harfli(Türkçe bu değerde.) bir alfabe ve 9 basamaklı olacaksa 14.507.145.975.869 farklı kombinasyon vardır. Eğer sayıları da kullanmak istersek 208.728.361.158.759 farklı kombinasyon çıkar.

Sağ olun hocam. Ya acaba Matematik'de bunu netten bizimde hesaplayabilceğimiz bir kaynak var mı acaba öğrenmek istiyordum. Ya da en azından bir bakmak.

Aşağıdaki DH konuda sonsuz diyen var birçok cevap var belki bakmak istersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
29 Harfli(Türkçe bu değerde.) bir alfabe ve 9 basamaklı olacaksa 14.507.145.975.869 farklı kombinasyon vardır. Eğer sayıları da kullanmak istersek 208.728.361.158.759 farklı kombinasyon çıkar.

Hocam bu cevap belli bir haneyi içeriyor mu? Şunu demek istiyorum kişi şifresini 1'de yapabilir ama 1dfgd55rR de yapabilir. Durum böyle olursa cevabınız aynı mı? Kaç basamaklı olacağı X yani. Max 9 tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hesaplayanlar acaba şunları da katıyorlar mı;
  1. DENEME
  2. deneme
  3. 12345
  4. "'*&#(+-)
  5. Space (boşluk)
Konuyu açan alfabedeki ve 9 haneli oluşabilecek basamakları istiyor. Ünlem vs. Ekli olmadan. Hesabımızı ona göre yaptık.
Hocam bu cevap belli bir haneyi içeriyor mu? Şunu demek istiyorum kişi şifresini 1'de yapabilir ama 1dfgd55rR de yapabilir. Durum böyle olursa cevabınız aynı mı? Kaç basamaklı olacağı X yani. Max 9 tabii.
Siz 9 haneli dediniz. 1 yaparsa tek haneli olur ve hesabımın dışında kalır. Sadece küçük harfler olacak şekilde hesaplamıştım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı