9. Nesil Intel Ne Zaman Çıkar?

Bence soket değiştirmesi o kadar büyük bir problem değil, ben işlemciyi 1-2 yılda değiştirme taraftarı değilim. Almışken iyisini alıp uzun yıllar kullanmayı daha doğru buluyorum.

AMD'nin piyasayı ayak tuttuğunu söylesek yanlış olmaz herhalde, rekabeti sağlıyorlar bu sayede Intel'in yıllar sonra çekirdek sayısında artışa gittiğini gördük. Umarım böyle devam eder.

AMD adamdır. (y)

Satışlar istenildiği gibi olana kadar çıkmayacaktır diye düşünüyorum ama bu Intel, ne yapacağı belli olmuyor. Ekim gibi çıkar diyorum ben. Soket değişecektir tabii ki. Intel için artık bi gelenek haline geldi. Technopat'ın makalesinde 8. Nesil'e performansının yakın olacağı bildirilmişti. Intel buna kendi karını ve güvenlik açıklarının çözümünü de katıp 389$'dan i7 9700K çıkartır artık. Şaşırmıyorum ben. Ryzen sipariş verdiğim için kafam rahat.

@twentytwo Haklısın. İşlemci bence de öyle ikide bir değiştirecek bir bileşen değil. Ancak şöyle bir olay var; mesela AMD tarafından düşük bütçeli ile sistem toplamaya başlayanlar karlı çıkabiliyor. Örnek vermek gerekirse ileride upgrade yapmayı düşünen biri bugün X4 950 alırsa ve yanına da sağlam bir anakart çekerse 2-3 yıl sonra çıkan yeni nesil AMD işlemcisini direkt tak-çalıştır olarak kullanabilecek. Bu da soket ömrünün avantajlarından biridir. Yüksek bütçeli sistem toplayanlar için ve upgrade merakı olmayanlar için pek de önemli değil dediğin gibi.

@twentytwo Haklısın. İşlemci bence de öyle ikide bir değiştirecek bir bileşen değil. Ancak şöyle bir olay var; mesela AMD tarafından düşük bütçeli ile sistem toplamaya başlayanlar karlı çıkabiliyor. Örnek vermek gerekirse ileride upgrade yapmayı düşünen biri bugün X4 950 alırsa ve yanına da sağlam bir anakart çekerse 2-3 yıl sonra çıkan yeni nesil AMD işlemcisini direkt tak-çalıştır olarak kullanabilecek. Bu da soket ömrünün avantajlarından biridir. Yüksek bütçeli sistem toplayanlar için ve upgrade merakı olmayanlar için pek de önemli değil dediğin gibi.
Çok mantıklı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı