9. sınıf matematiğini anlayamamak

Pixel_less

Kilopat
Makaleler
31
Yer
Manisa
Öncelikle merhaba, 1 hafta önce yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Ben de 9. sınıfa geçtim. Sınıfla aram ortalama düzeyde yani kötü değil. Fakat dersler konusunda bir takım sıkıntılarım var. Kimya ve özellikle matematikte anlamıyorum. Kimya yine hallederim biraz çalışarak ama matematik cidden üzerinde durulması gereken bir ders. Fen lisesiyiz diye hoca da ekstra olarak daha fazla çaba istiyor ve biraz daha zor sorular soruyor.

Yeni müfredattan dolayı da biz artık size rehberlik edeceğiz falan diyorlar. Yani haliyle ben bir şey anlayamıyorum.

Tavsiyeleriniz var mıdır ve önerdiğiniz YouTube kanalları var mıdır?

LGS'yi çok iyi geçirdikten sonra (484 ilk puan, fen sorusu iptali sonrası 483 oldu) lisede çuvallamaktan cidden çok korkuyorum.

Öncelikle merhaba, 1 hafta önce yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Ben de 9. sınıfa geçtim. Sınıfla aram ortalama düzeyde yani kötü değil. Fakat dersler konusunda bir takım sıkıntılarım var. Kimya ve özellikle matematikte anlamıyorum. Kimya yine hallederim biraz çalışarak ama matematik cidden üzerinde durulması gereken bir ders. Fen lisesiyiz diye hoca da ekstra olarak daha fazla çaba istiyor ve biraz daha zor sorular soruyor.

Yeni müfredattan dolayı da biz artık size rehberlik edeceğiz falan diyorlar. Yani haliyle ben bir şey anlayamıyorum.

Tavsiyeleriniz var mıdır ve önerdiğiniz YouTube kanalları var mıdır?

LGS'yi çok iyi geçirdikten sonra (484 ilk puan, fen sorusu iptali sonrası 483 oldu) lisede çuvallamaktan cidden çok korkuyorum.
Matematikte hala daha üslü ifadelerde olmanız gerekmiyor mu?

Üslü ifadelerdeyiz fakat onları formüllere çeviriyoruz çok karışık geliyor bana. Hoca da çok az yardımcı oluyor.
Dostum alınmazsan bende senle aynı yaştayım puan olarak senden 30 puan gerideyim ben bile anlayabiliyorsam senin her türlü anlaman gerekiyor, psikolojik olarak liseyi gözünde çok büyütmüş olabilir misin?

Dostum korkmanı gerektirecek bir şey yok. Bende lisenin ilk yılları sorun yaşasam da son sınıf olup YKS'ye hazırlandığım vakit zamanında bunları mı yapamamışım dediydim. Matematik zor gibi gözükse mantığını oturttuktan sonra kendisi sana geliyor bunu da en iyi günlük tekrar ve soru çözümüyle yapabilirsin. Kimya ise hatırladığım kadarıyla 9. sınıfta en zor kısmı bağlardı çok fazla sözel olduğu için TYT kimyanın %90'ı zaten hep sözel iş güzel notlar tutup soru çözerek onu da kolayca halledebilirsin. Yolun daha başındasın kendine güven ve düzenli çalışma sistemini oturt gerisi kendiliğinden gelecektir.

Dostum alınmazsan bende senle aynı yaştayım puan olarak senden 30 puan gerideyim ben bile anlayabiliyorsam senin her türlü anlaman gerekiyor, psikolojik olarak liseyi gözünde çok büyütmüş olabilir misin?
Olamaz demiyorum olabilir ama cidden zorlanıyorum. Çatır çatır yaptığım üslü ifadeler formüle geçince çok zor gelmeye başladı.

Ben de aynı puan bandında bir lise kazandım. 1 yıl hazırlıktan sonra bütün her şey beynimden uçmuş gibi hissediyorum her matematik dersinde. Çalıştıktan sonra düzelir diye umuyorum ve genel olarak çoğu nitelikli lisede öğretmenler özel ders mantığında ilerliyor, bir soru çözüp gerisini öğrenciye bırakıyorlar. Çözümü de soru çözüp pratik yapmak, zamanla oturur inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı