9. sınıf matematik dersine nasıl çalışılmalı?

vialrie

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 9. sınıfım matematik hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Temelim yok. Sizce hangi kaynağı almalıyım ve çalışmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiden 9'a aşikar olmalısın çünkü 10.sınıfta fonksiyon denen konu insanın ebesini ağlatıyor. Eğer temelin bile yoksa yazılı kaynaklar yerine Rehber Matematik gibi kaynaklara bak. Video anlatım sana daha iyi gelir yazılı kaynaklar için temelin olmalı.

Temel yoksa antrenmanlarla matematik kitabını al ve temelden çözmeye başla YouTube'dan da rehber matemetiğin videolarını izle gelişirsin sınavlarda yükseliş fark edersin.

Evet eskiden zordu ama günümüzdeki matematik müfredatı çok kolay rahat ol, hele ki 9. sınıftan çalışmaya başlıyorsan çocuk oyuncağı. 4 işlemim bile yok diyorsan antrenmanlarla matematik, yok abi bi iki bir şeyler çözüyorum ya diyorsan aktif matematik al elinden geldiğince hızlı şekilde bitir. 1 haftada bile biter ama 1 ayı da geçmesin. Sonra seviyene göre bir hoca (Mert hoca ya da SML hoca başlanıç için iyidir) ile matı ilerlet. Onların konu işlediği kitapları alabilirsin, yok abi daha 9. sınıfım defter tutayım daha sistematik olur dersen notları kendin çıkarabilirsin. 9. sınıfı güzelce halledersen fonksiyon çarpanlara ayrıma vs, çok rahat yaparsın. Bu iki konu zaten AYT Mat'ın temelidir diğer her şeyi halledersin. Sakın geometriyi ihmal etme özellikle üçgenlerde çok sabırlı ol matta 100 soruysa üçgende 150 soru çöz. Diğer derslerini de sakın ha ihmal etme özellikle fizik ve kimyayı şimdi iyi anlarsan ileride çok rahat edersin. Sakın ha kitap okumayı ihmal da etme emin ol belki de en önemlisi bu. İşler kafana yattı mı daha fazla kervan dizmeye uğraşma otur çalışmaya başla, çalıştıkça yeni yöntemler keşfeder kendine göre stilize edersin kusursuz çalışmayı kusursuz programı aramayı bırak. Hadi kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı