9. sinifta 7 dersten kalınca sınıfta kalınır mı?

salihcancan_15

Femtopat
Daha fazla  
9. sınıf öğrencisiyim. 7 dersten kaldım. Edebiyat da dahil. İlk dönem ortalamam 56, ikinci dönem 49. Sorumluluğa mi kalırım yoksa direkt sınıf tekrarı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: T.t
50'nin altında ise sanırım sadece 3 dersten kalma ihtimaliniz var ve edebiyattan kaldysanız büyük ihtimalle sınıfta kaldınız gibi kesin bir şey demiyorum haberiniz olsun.

50'nin altında ise sanırım sadece 3 dersten kalma ihtimaliniz var ve edebiyattan kaldysanız büyük ihtimalle sınıfta kaldınız gibi kesin bir şey demiyorum haberiniz olsun.
Ama ikisinin toplamı 50 yi geçiyor sadece çok dersten kaldım geçme şansım yok mu yani sorumlu geçemez miyim?

9. sınıf öğrencisiyim. 7 dersten kaldım. Edebiyat da dahil. İlk dönem ortalamam 56, ikinci dönem 49. Sorumluluğa mi kalırım yoksa direkt sınıf tekrarı mı?
Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması
MADDE 58
- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…