9.sınıfta anadolu lisesine geçilirse yine 9'dan mı başlanır?

Kwon

Yoctopat
Daha fazla  
9.sınıfım Anadolu lisesine gecmek istiyorum. Mudur donem sonu yani tatil bittikten sonra gececegim ıcın sınıfı gecsem de tekrar 9.sınıftan baslayacagımı soyledı. Dogru mudur?

Hayır. 10. sınıftan başlarsanız. Belki alttan dersler verirsiniz. (gittiğiniz okulda farklı görmediğiniz dersler varsa.)

9.sınıfım Anadolu lisesine gecmek istiyorum. Mudur donem sonu yani tatil bittikten sonra gececegim ıcın sınıfı gecsem de tekrar 9.sınıftan baslayacagımı soyledı. Dogru mudur?
En son hangi sınıfta kaldıysan o sınıftan devam edersin. Dönem bittiği zaman otomatik olarak sorun yok ise (2. dönem sonu) sınıf geçmiş oluyorsun 10. sınıf olarak devam edersin.
Denklik denilen bir şey var okullar arasında
Ek olarak eğer görmediğin ders varsa geçtiğin yerden sorumlu oluyorsun ve sınavlarına giriyorsun haberin olsun

Son düzenleme:
yani sınıfı gecsem bıle tekrar 9.sınıftan baslıyorum dogrumu anladım

pardon yanlıs yazdım yazmak ıstedıgım sey donem sonu gececegım ıcın 9sınıfı gecsem bıle tekrardan 9sınıftanmı baslarım
9. Sınıfı başarıyla bitirdigin an 10.sinif oluyorsun. Yani bu şu demek 10.siniftan başlarsın geçiş yaparsan herhangi bir sorun olmayacaktır.
Burada önemli olan sınıfı başarıyla tamamlayıp üst sınıfa geçebilmek

Baştan başlama diye bir saçmalık yok, üstteki yazan arkadaşlar doğru bilgiyi vermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…