9. sınıfta Antrenmanlarla matematik 1 çözülür mü?

cheraas

Picopat
Katılım
12 Mart 2021
Mesajlar
320
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. 9. sınıfa gidiyorum. Matematik temelim pek iyi olmadığından başlangıç seviyesi bir kaynak almak istedim. Bunun çokça kullanıldığını gördüm ancak 9. sınıf olarak çözebilir miyim bilemedim. Eğer çözebilirsem kaça kadar çözebilirim? 1, 2, 3 diye gidiyor çünkü.
Kitap: Antrenman Yayınları Antrenmanlarla Matematik 1 Fiyatı, Yorumları - Trendyol
 
Ben 11. sınıfım. Ortaokulda serseri gibi davrandığım ve hocaları kudurttuğum için derslerim çok kötüydü.
Ben de 10. Sınıfta Karekök Matematik Sıfır kitabını çözüyordum. Bana baya yararı oldu. Artık TYT netlerim baya iyi.
Ama bu attığınız kitap hakkında yorumum yok.
 
O kitap çok temelden başlıyordu sanırım. Yanlış hatırlamıyor isem dört işlem vardı kitapta. Eğer temel namına bir şeyiniz yoksa bir bakın derim. Ama 9. sınıf için kaynak almayı düşünüyorsanız karekök-çap-üç dört beş yayınları gibi yayınlara bakın derim. Hem video çözümleri de oluyor.
 
Üç dört beş yayınları gibi yayınlara bakın derim.
Hocam üç dört beş'in AYT'si de TYT'si de bende var. Başlangıç için iyi değil. Soruların zorluğu kademeli olarak artıyor ama insanı baya bunalıma sokar. Ama hız ibresi şeklinde testin üstünde zorluğunu gösteriyor.
Bana kalırsa temelden başlamak en iyisidir.
 
9. sınıf için çözülebilir. İşlem hızını arttırmak adına çözülebilir, onun dışında bir fayda katmaz. YKS'ye hazırlamaz. YKS sınavına hazırlanmak için ideal bir kitap değil.
 
Toplama, çıkarma bile yapamıyorsan alınır. Fakat onun dışında bence alınmamalı. Yani sırf çarpma işlemi bilmiyor diye bu kitabı alanları anlamıyorum çarpma işlemi dediğin şey için 80 TL'ye kitap alıyorsun yani hiç gerek yok. Soru çözerek zaten denklem falan nasıl yapılır öğrenirsiniz. Mesela fonksiyonlar konusu benim denklem becerilerimi bu kitapa göre çok daha fazla geliştirdi. Örnek veriyorum üslü sayılar hiç ama hiç bilmiyorsunuz, internette videolar var üslü sayıları anlatan gidin onları izleyin sonra üstüne internette bulunan sorular oluyor, "üslü sayıları test/soru/sınav" gibi aratın bir sürü soru var zaten 30-40 tane çözseniz yeter üslü sayıları öğrenmek için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı