9.sınıfta günde kaç soru çözülmeli ve kaç saat çalışılmalı?

Mezun yılında olan birisi olarak sana verebileceğim tavsiye şu kadar soru çöz, şu kadar saat ders çalış demekten ziyade kendine ders çalışma alışkanlığı kazandırmak olur sanırım. Ders çalışma alışkanlığı kazandıktan sonrası basit.Bunun dışında okul sınavlarına düzgün hazırlan ve kitap oku.

9.sınıfım. Saat 16.00'da eve dönüyor ve 17.00'a kadar dinleniyorum. Çalışmak için saat 17.00 ile 23.00 arasına kadar zamanım var (hafta sonu tüm gün). Bugüne kadar hiç düzenli olarak soru çözmedim. İleride tm seçip Kara Harp Okulu'na gitmek istiyorum. Şu anlık günde 1 saat konu tekrarı, 1 saat kitap okuma ve konu ile ilgili not alıyorum. Bunlar toplamda 2-3 saat sürüyor ama bunun yetersiz olduğunu düşünüyorum. Günde kaç saat ve soru çözmeliyim?

Ya hocam git antrenman falan yap kendini bogma evde 17; 00'dan sonra full evde olmak bence kotu bir şey.

9.sınıfım. Saat 16.00'da eve dönüyor ve 17.00'a kadar dinleniyorum. Çalışmak için saat 17.00 ile 23.00 arasına kadar zamanım var (hafta sonu tüm gün). Bugüne kadar hiç düzenli olarak soru çözmedim. İleride TM seçip Kara Harp Okulu'na gitmek istiyorum. Şu anlık günde 1 saat konu tekrarı, 1 saat kitap okuma ve konu ile ilgili not alıyorum. Bunlar toplamda 2-3 saat sürüyor ama bunun yetersiz olduğunu düşünüyorum. Günde kaç saat ve soru çözmeliyim?
Harp okulu istiyorsan kendini bu senelerde çok kasma, son sene çalışmaya başlasan bile TYT AYT ve MSÜ sınırlarını geçersin. Eğer fen lisesi gibi bir lisede değilsen ders çalışmak yerine konu tekrarı ve konu testlerine çalışman daha uygun olur.

Kendini sözlü ve fiziki konuda daha geliştir bu senelerde, spora git iyi bir şekilde şınav ve mekik çekebildiğinden emin ol, koşu yap ve asosyal olma asosyal olursan sözlü mülakatta daha zorlanabilirsin. Yani bu senelerde çok soru çözmek yerine 1 saat konu tekrarı yapsan sınavların içinde yeter.

Harp okulu istiyorsan kendini bu senelerde çok kasma, son sene çalışmaya başlasan bile TYT AYT ve MSÜ sınırlarını geçersin. Eğer fen lisesi gibi bir lisede değilsen ders çalışmak yerine konu tekrarı ve konu testlerine çalışman daha uygun olur.

Kendini sözlü ve fiziki konuda daha geliştir bu senelerde, spora git iyi bir şekilde şınav ve mekik çekebildiğinden emin ol, koşu yap ve asosyal olma asosyal olursan sözlü mülakatta daha zorlanabilirsin. Yani bu senelerde çok soru çözmek yerine 1 saat konu tekrarı yapsan sınavların içinde yeter.

Zamanında LGS'ye çalışmadım ve 300 küsur puan aldım(hala pişmanlık duyuyorum).ama bazı derslerde(özellikle biyoloji ve kimya full ezbere yakın) başarılı olamıyorum.

Zamanında LGS'ye çalışmadım ve 300 küsur puan aldım(hala pişmanlık duyuyorum).ama bazı derslerde(özellikle biyoloji ve kimya full ezbere yakın) başarılı olamıyorum.
Zaten 11. sınıfta TM seçtiğinizde biyoloji fizik ve kimya çalışmanıza gerek kalmayacak. Başarılı ve başarısız olduğunuz dersleri derleyin ve başarısız olduklarınıza daha çok ağırlık verin. Tabi bu 1 veya 2 saat olsun karacılık istediğiniz için spora çok önem verin aynı zamanda. Ama şu anda YKS ve MSÜ sınavı için ek hazırlık yapmanıza gerek yok çoğu kişi 11. sınıf sonunda başlayıp 500 puan yapıyor kendinizi zorlamanıza gerek yok.

Zaten 11. sınıfta tm seçtiğinizde biyoloji fizik ve kimya çalışmanıza gerek kalmayacak. Başarılı ve başarısız olduğunuz dersleri derleyin ve başarısız olduklarınıza daha çok ağırlık verin. Tabii bu 1 veya 2 saat olsun karacılık istediğiniz için spora çok önem verin aynı zamanda. Ama şu anda YKS ve MSÜ sınavı için ek hazırlık yapmanıza gerek yok çoğu kişi 11. sınıf sonunda başlayıp 500 puan yapıyor kendinizi zorlamanıza gerek yok.

Peki teşekkürler. Peki matematikten TYT ve AYT'den 15 net yapmak zor olur mu? Matematik temelin daha doğrusu sayısal temelim yok. Matematik için ek çaba gerekir mi? Ve bunun içinde soru çözmeye gerek var mı?

Daha çok erken, günde 1 saat çalışmanız yeterlidir. 11. sınıfın başlarında çalışmaya başlarsanız çok rahat subaylık gelir.

Peki teşekkürler. Peki matematikten TYT ve AYT'den 15 net yapmak zor olur mu? Matematik temelin daha doğrusu sayısal temelim yok. Matematik için ek çaba gerekir mi? Ve bunun içinde soru çözmeye gerek var mı?
Matematik LGS gibi yeni nesile dayanıyor 11 12. sınıfta çok deneme çözerseniz ve soru tarzına alışırsanız 20 net olur.

Yeni konular

Geri
Yukarı