9. sınıftaki sorumlu ders 10. sınıfı etkiler mi?

SelimArgent

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 10. sınıfa gidiyorum. Biliyorsunuz Yusuf tekin ağa lise için yeni kural getirdi. 4 dersten kalırsak sınıfta kalıyoruz, sayısalım 0 ve fizik, kimya, matematik ve biyolojiden kaldım. Matematik ortalamam 46 diğerleri 39 35 falan. Ayrıca 9. sınıfta 2 dersten kaldım biri kimya diğeri matematik. Kimyayı geçtim fakat matematik hâlâ duruyor. Biyolojiye çalışırım sınıfı geçerim diye düşünüyordum fakat sınıf hocam bana sorumluluk dersinden dolayı sınıfta kalabileceğimi söyledi yani biyolojiyi geçsem bile geçen seneden sorumluluğum olduğu için sınıfta kalabilirmişim bu doğru mu? Bilen birisi cevaplarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer sınıfı geçip derslerden kalırsanız okul sonunda mezun kağıdını almak için her sene o sınavlara girmeniz gerekecek yani bizim zamanımızda öyleydi şimdi ki kuralları pek bilmiyorum.

Evet, sınıf hocanızın dediği doğru. Yeni yönetmeliğe göre bir önceki yıldan sorumluluk dersiniz varsa ve üzerine 4 dersten kalırsanız sınıfta kalırsınız, biyolojiyi geçip 9. sınıf matematik sorumluluk sınavını verirseniz sınıfı geçersiniz. Geçemezseniz kalırsınız

Evet, sınıf hocanızın dediği doğru. Yeni yönetmeliğe göre bir önceki yıldan sorumluluk dersiniz varsa ve üzerine 4 dersten kalırsanız sınıfta kalırsınız, biyolojiyi geçip 9. sınıf matematik sorumluluk sınavını verirseniz sınıfı geçersiniz. Geçemezseniz kalırsınız
Hocam araştırma yaptığımda alt sınıflar dahil toplam 6 dersten başarısız olursam sınıfta kalacağımı söylüyor yani bu sene 3 dersten kaldım diyelim alt sınıf etkilemiyor diye gördüm belki yanlış biliyorsunuzdur yada ben yanlış biliyorumdur

Hocam araştırma yaptığımda alt sınıflar dahil toplam 6 dersten başarısız olursam sınıfta kalacağımı söylüyor yani bu sene 3 dersten kaldım diyelim alt sınıf etkilemiyor diye gördüm belki yanlış biliyorsunuzdur ya da ben yanlış biliyorumdur.

Hocam aynı durumu bende yaşadım buradan alacağınız herhangi bir cevap sizi tatmin etmeyebilir bunun için en iyisi okulda ki rehber veya sınıf öğretmenine sorman olacak bu en sağlıklısı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı